Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί μια περίεργη ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσω της ιστοσελίδας της που καλεί τους πολίτες σε... συνεργασία.
Η ΕΥΠ, η αξιοπιστία της οποίας βρίσκεται στα τάρταρα μετά το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, φαίνεται πως, όταν δεν κυνηγά τρομοκράτες στα χωράφια της χώρας ή όταν δεν εντοπίζει κατασκόπους αφότου έχουν φύγει από τη χώρα, ζητά από τις πολίτες να συμβάλουν στην διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.
Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η ανάρτηση στον ιστότοπο της υπηρεσίας χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας