• Αθήνα
    Σποραδικές νεφώσεις
    26°C 24.3°C / 28.6°C
    4 BF
    42%
  • Θεσσαλονίκη
    Σποραδικές νεφώσεις
    25°C 23.2°C / 27.1°C
    4 BF
    53%
  • Πάτρα
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 20.9°C / 25.0°C
    3 BF
    74%
  • Ιωάννινα
    Αυξημένες νεφώσεις
    17°C 14.9°C / 17.2°C
    1 BF
    72%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 22.9°C / 23.5°C
    3 BF
    43%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    24°C 20.0°C / 24.4°C
    1 BF
    65%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    16°C 16.4°C / 16.4°C
    4 BF
    77%
  • Αγρίνιο
    Σποραδικές νεφώσεις
    18°C 17.9°C / 17.9°C
    2 BF
    62%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 22.1°C / 25.2°C
    3 BF
    66%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    27°C 23.5°C / 26.9°C
    1 BF
    57%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    25°C 24.8°C / 25.4°C
    3 BF
    50%
  • Σκόπελος
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.5°C / 23.7°C
    2 BF
    69%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.9°C / 23.9°C
    3 BF
    73%
  • Λάρισα
    Θύελλα
    25°C 24.9°C / 27.3°C
    4 BF
    44%
  • Λαμία
    Σποραδικές νεφώσεις
    27°C 26.5°C / 26.6°C
    2 BF
    46%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.7°C / 22.8°C
    5 BF
    78%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    29°C 24.5°C / 29.8°C
    2 BF
    21%
  • Καβάλα
    Σποραδικές νεφώσεις
    22°C 21.3°C / 22.1°C
    2 BF
    75%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 25.7°C / 25.7°C
    2 BF
    59%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    20°C 20.0°C / 20.0°C
    0 BF
    67%
© European Union 2022 - Source : EP
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Όλα ελληνικά «πχια»;

  • A-
  • A+

Η «Αρχιρόδον», το «ελληνικό θαύμα που ανθίζει στα πέρατα του κόσμου», κατά τα εγκωμιαστικά ρεπορτάζ του επιχειρηματικού /οικονομικού Τύπου, μια από τις παλαιότερες κατασκευαστικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, βρίσκεται στην καρδιά έρευνας νέου σκανδάλου αθέμιτης επιρροής στην Ε.Ε. και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το Morocco-Gate, που διαδέχεται το Qatar-Gate, φέρνει στο φως η βελγική Le Soir, που εμφανίζει τον Ντένις Καραπιπέρης, επικεφαλής του ελληνικού ομίλου, να στέλνει μέιλ σε Ισπανούς ευρωβουλευτές και να τους παροτρύνει να απορρίψουν ψήφισμα καταδίκης του Μαρόκου για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Η θέση του ομίλου στο θέμα απορρέει αποκλειστικά από την επιχειρηματική του εμπειρία στο Βασίλειο του Μαρόκου και δεν είναι πολιτικά προκατειλημμένη», ήταν η απάντηση του επικεφαλής της εταιρείας στη βελγική εφημερίδα, που για άγνωστους λόγους πιστεύει πως με αυτό το επιχείρημα ελαφρύνει τη θέση της.

Μας ανησυχεί πλέον η συχνότητα ελληνικής εμπλοκής στα «σκάνδαλα εξωτερικού». Δεν μας έφταναν τα εγχώρια;

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Μικρομεσαίοι
Πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης θα έχουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.
Μικρομεσαίοι
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Οικόπεδα
Επειδή μιλάμε για πάνω από 30 στρέμματα και για γραφεία περίπου 80.000 τετραγωνικών, το ερώτημα είναι αν αυτός ο νέος σχεδιασμός είναι σύμφωνος με τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο.
Οικόπεδα
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Επιδοτήσεις
Δεν είναι σύνηθες η Ένωση Βιομηχάνων της Γερμανίας (BDI), το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας IG Metall και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας (Ρόμπερτ Χάμπεκ) να δίνουν από κοινού συνέντευξη Τύπου.
Επιδοτήσεις
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Πόσο απλή;
Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό εκτός Βουλής κομμάτων καταγράφηκε στις χθεσινές εκλογές, παρά την εφαρμογή της απλής αναλογικής, η οποία ωστόσο με το όριο 3% δεν ήταν τόσο απλή όσο δήλωνε.
Πόσο απλή;
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Απο-συσπειρώσεις
Υπάρχει κάτι πολύ παράδοξο στις διαρροές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ προς άλλα κόμματα, σύμφωνα με τα exit polls, που είναι η μόνη διαθέσιμη καταγραφή μετακινήσεων των ψηφοφόρων του 2019.
Απο-συσπειρώσεις
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Θυμήθηκαν και τη Novartis
Τότε διέλαθε την προσοχή του κ. Πλεύρη το «πάρτι» που γινόταν στην υγεία, αργότερα αγνοήθηκαν τα ευρήματα του FBI και οι δικογραφίες της καταργημένης Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αλλά τώρα το μαχαίρι θα...
Θυμήθηκαν και τη Novartis

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας