• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 11.8°C / 15.8°C
  1 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 15.8°C
  2 BF
  78%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 11.0°C / 13.8°C
  3 BF
  81%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.4°C
  1 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 11.9°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.6°C / 13.0°C
  1 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.4°C
  0 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.3°C / 13.3°C
  1 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 14.6°C
  2 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.4°C / 14.8°C
  1 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  94%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.7°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 10.5°C / 14.5°C
  1 BF
  69%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.1°C
  3 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.8°C / 16.0°C
  0 BF
  93%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 11.6°C
  2 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 13.3°C
  1 BF
  69%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 11.1°C
  1 BF
  73%

Κάν' το όπως… ο Ερντογάν [βίντεο]

 • A-
 • A+
Μαθήματα «κανονικότητας» από τον Άδωνη Γεωργιάδη • «Τις μυστικές υπηρεσίες τις έχουμε για να παρακολουθούν τηλέφωνα» • Και ο Ερντογάν παρακολουθεί τον αρχηγό του στρατού, αλλά αυτός είναι... τύραννος • Ο Ράμμος πρέπει να παραιτηθεί • Εάν η ΕΥΠ κρίνει ότι πρέπει να με παρακολουθήσει, τους παρακαλώ πολύ να το κάνουν

Μια ακόμη πτυχή για το πως αντιλαμβάνεται την… κανονικότητα των παρακολουθήσεων πολιτικών, κρατικών λειτουργών και στρατιωτικών ανέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, βάζοντας σε μια περίεργη σύγκριση τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών με πρακτικές της κυβέρνησης Έρντογάν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT της Κεντρικής Ελλάδας, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά προκλητικός και προσβλητικός, προσπαθώντας επιμόνως να χαρακτηρίσει ως φυσιολογικό το όργιο παρακολουθήσεων και υποκλοπών, με την επίφαση της νομιμότητας.

«Τις μυστικές υπηρεσίες τις έχουμε για να παρακολουθούν τηλέφωνα. Δεν ξέρω εάν αυτό έχει γίνει ευθέως αντιληπτό από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την κοινή γνώμη, αλλά μια από τις βασικές δουλειές για τις οποίες έχουμε φτιάξει την ΕΥΠ είναι για να παρακολουθεί τα τηλέφωνα» δήλωσε ευθαρσώς για να προχωρήσει σε πολιτειακά μαθήματα λέγοντας «ποια η διαφορά ανάμεσα στη δημοκρατία και την τυραννία; Στην τυραννία η όποια μυστική υπηρεσία παρακολουθεί τα τηλέφωνα σύμφωνα με τα καπρίτσια του τυράννου, στη δημοκρατία εντός κάποιου θεσμικού πλαισίου».

Έστρεψε τα βέλη του απευθείας στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί και τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για το σύστημα. 

«Πιστεύω μετά τις εκλογές και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ποια είναι η δουλειά του; Να δει εάν η παρακολούθηση είναι νόμιμη ή παράνομη. Δεν είναι να ενημερώνει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Έκανε κάτι αμίμητο, Βρήκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποια πρόσωπα, ξέρει ότι αυτό είναι απόρρητο και δεν μπορεί να το πει γιατί νομίμως παρακολουθούντο. Δίνει το χαρτί στον Τσίπρα ως απόρρητο για να καλυφθεί. Ο κ. Ράμμος λειτούργησε ως λαγός του Τσίπρα» είπε με νόημα.

Τραβώντας, μάλιστα, από τα μαλλιά το επιχείρημά του, ο υπουργός Ανάπτυξης έφερε ένα ακραίο παράδειγμα, προειδοποιώντας, εμμέσως και με φυλάκιση, όπως έχουν κάνει κατά καιρούς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης προς όσους επιχειρήσουν να μιλήσουν ανοιχτά για τις υποκλοπές.

Είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η δουλειά του δεν είναι να ενημερώνει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Αυτό δε είναι η δουλειά του. Η ΕΥΠ είχε απόρρητο. Αν αύριο ένας Τούρκος πράκτορας πάει να κάνει καταγγείλει στην ΑΔΑΕ. Θα πάει η ΑΔΑΕ και θα επιβεβαιώσει ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τον Τούρκο πράκτορα; Αυτό είναι για να πας είκοσι χρόνια φυλακή. Ποια είναι η δουλειά της Ανεξάρτητης Αρχής; Εάν διαπιστώσει ότι κάποιο τηλέφωνο παρακολουθείται παράνομα τότε να κινήσει γη και ουρανό να το στείλει στη Δικαιοσύνη. Εάν παρακολουθείται νόμιμα να ακολουθήσει αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Μένοντας πιστός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα παρακολούθησης Χατζηδάκη δήλωσε σχετικά: Εάν η ΕΥΠ και οι αρμόδιοι εισαγγελείς κρίνουν ότι πρέπει να παρακολουθήσουν το τηλέφωνό μου, τους παρακαλώ πολύ να ακολουθήσουν τον νόμο και να το παρακολουθήσουν. Εμείς που έχουμε κρατική εξουσία δικαιούμαστε να επικαλούμαστε στην ιδιωτικότητα στο βαθμό που το δικαιούται ένας πολίτης»;

Εκεί, όμως, που πήγε ένα βήμα παραπέρα ήταν σε ερώτηση για το εάν πρέπει να γνωρίζει η Άγκυρα ή η Ευρώπη ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν υπό παρακολούθηση.

«Αδιάφορο» απάντησε ο κύριος υπουργός για να περάσει στο παρασύνθημα «Φαντάζομαι ο κύριος Ερντογάν έχει παρακολουθήσει όλους τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα είμαστε υποκριτές. Εσείς τι πιστεύετε; Ότι ο Ερντογάν έχει παρακολουθήσει τον Ακάρ; Τα κράτη παρακολουθούν τηλέφωνα, οι μυστικές υπηρεσίες γιατί φτιάχνονται; Για ποιο λόγο τις φτιάχνουμε; Για ποιο λόγο τους αγοράζουμε ειδικό λογαριασμό παρακολούθησης τηλεφώνων εάν δεν τους έχουμε να παρακολουθούν τηλέφωνα;».

Και συνέχισε λέγοντας «Στην Τουρκία ο Ερντογάν παρακολουθεί επειδή το θέλει ο ίδιος και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Στη Δημοκρατία η όποια μυστική υπηρεσία παρακολουθεί τον όποιον νομίζει, αλλά υπό δικαστικό έλεγχο».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στην επιστολή Ράμμου για να την απαξιώσει πλήρως σημειώνοντας ότι από το έγγραφο προκύπτει ότι το έκανε τηρώντας τη νομοθεσία «άρα γιατί το συζητάμε;».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Τώρα βαφτίζουν «κανονικότητα» υποκλοπές και παρακολουθήσεις
Σταθερά στη γραμμή της υποβάθμισης του τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου κυβερνητικά και «γαλάζια» στελέχη, καθώς πληθαίνουν οι προκλητικές δηλώσεις και τοποθετήσεις που, εμμέσως πλην σαφώς, χαρακτηρίζουν...
Τώρα βαφτίζουν «κανονικότητα» υποκλοπές και παρακολουθήσεις
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Ξεκίνησε από τα δεξιά τρολ, έγινε γραμμή Μαξίμου
Τον αλαζονικό και ελαφρώς... μπακαλίστικο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την επικοινωνία και τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα επιβεβαιώνει το νέο, παιδικό, αφήγημα του Μαξίμου για το σκάνδαλο των...
Ξεκίνησε από τα δεξιά τρολ, έγινε γραμμή Μαξίμου
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Σε γραμμή δεξιών τρολ ο Άδωνις για τις υποκλοπές
Παρακολούθηση Μητσοτάκη από κάποιους υπαινίσσεται δια της ατόπου απαγωγής ο υπουργός Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να κάνει ρελάνς στον ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Σε γραμμή δεξιών τρολ ο Άδωνις για τις υποκλοπές
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Η ομάδα… «μπάζει νερά»
Ισχυροί τριγμοί στην κυβέρνηση από την τραγωδία στα Τέμπη με τον Άδ. Γεωργιάδη να «καρφώνει» ευθέως δημοφιλείς υπουργούς που κρύφτηκαν και δεν εμφανίστηκαν για να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο και το...
Η ομάδα… «μπάζει νερά»
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Ο Άδωνις καρφώθηκε και... κάρφωσε και τον Κώστα Καραμανλή
Φοβερές δηλώσεις on camera από τον υπουργό Ανάπτυξης: «Είσαι υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα;».
Ο Άδωνις καρφώθηκε και... κάρφωσε και τον Κώστα Καραμανλή
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Είναι το σουσάμι, το μαχλέπι κι ο γλυκάνισος γκουρμέ υλικά;
Ότι περισσέψει από τη φετινή λαγάνα θα το καταψύξω και θα το εμφανίσω του χρόνου τέτοια μέρα, το δε σουσάμι θα το μαζεύω σπυρί σπυρί όπου πέφτει, γιατί δεν ξέρεις μέχρι πού θα έχει φτάσει η τιμή του σε ένα...
Είναι το σουσάμι, το μαχλέπι κι ο γλυκάνισος γκουρμέ υλικά;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας