• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 0.6°C / 4.6°C
  3 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -1.8°C / 1.9°C
  5 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.3°C / 5.5°C
  3 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / -0.6°C
  2 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.2°C
  4 BF
  80%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -2.0°C / 0.4°C
  3 BF
  46%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -6°C -5.6°C / -3.2°C
  4 BF
  42%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  2 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.1°C / 8.8°C
  6 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.4°C / -0.4°C
  5 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 6.4°C
  7 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  6 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 1.1°C
  4 BF
  44%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.6°C / 1.5°C
  2 BF
  80%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  4 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Χιονοπτώσεις
  1°C 0.8°C / 4.3°C
  3 BF
  94%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.6°C / 1.6°C
  0 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.3°C / 1.1°C
  3 BF
  54%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -5°C -5.1°C / -5.1°C
  3 BF
  60%

Απάντηση για το άναμμα του δέντρου στο Μαρούσι

 • A-
 • A+

Λάβαμε επιστολή διαμαρτυρίας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με σχόλιο μας για μία διαφήμιση που έβαλε ο Δήμος Αμαρουσίου σε εφημερίδα των Ιωαννίνων. Για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, στο Μαρούσι.

Ιδού η επιστολή:

«Σας αποστέλλουμε το παρών μήνυμα ως απάντηση και προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το από 30/11/2022 άρθρο σας στην ιστοσελίδα «efsyn.gr» με τίτλο «Μαρούσι καλεί Ιωάννινα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου». Στο κείμενο ειρωνεύεστε την «πρόθεση» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου να διαφημίσει την εκδήλωση που έχετε ως τίτλο σας, σε έντυπο μέσο των Ιωαννίνων, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «...ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλεί τους Γιαννιώτες να φύγουν από τα Ιωάννινα το Σάββατο και να κατέβουν στην Αθήνα, στο Μαρούσι, για το...άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Φυσιολογικό θα έλεγα.»

Κύριε Κανελλόπουλε και αξιότιμη συντακτική ομάδα της «Εφ.Συν», ο λόγος της συγκεκριμένης καταχώρισης δεν είναι επειδή ο δήμαρχος Αμαρουσίου έκρινε ότι ένα περιφερειακό μέσο ενημέρωσης είναι κατάλληλο για την διαφημιστική προβολή της εν λόγω εκδήλωσης, όπως και κάθε εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα στον δήμο μας, και φυσικά και δεν περιμένει από τους κάτοικους της πόλης των Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου να παραβρεθούν σε αυτή-πλην ίσως των Ηπειρωτών που κατοικούν στην Αττική και στο Μαρούσι, όπου ο τοπικός σύλλογος Ηπειρωτών αριθμεί σεβαστό αριθμό μελών.

Ο λόγος της συγκεκριμένης καταχώρισης είναι ότι η διαφημιστική προβολή σε περιφερειακά μέσα, χωρίς τοπικά κριτήρια επιλογής, είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την κρατική διαφήμιση για τους φορείς του δημόσιου τομέα και των νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, στον οποίο εντάσσονται οι Δήμοι και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Π.Δ. 261/97, όπως ισχύει, ορίζεται ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης να είναι τουλάχιστον 30% επί του συνόλου του προϋπολογισμού που αφορά την κάθε κατηγορία μέσου, ενώ αναθέτουσες αρχές επιλέγουν οι ίδιες τις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και εκδοτικές επιχειρήσεις, στις οποίες αναθέτουν τη μετάδοση ή καταχώριση των σχετικών
διαφημιστικών ή άλλων συναφών μηνυμάτων.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου, τηρώντας την ελάχιστη υποχρέωσή της απέναντι στην νομοθεσία και συμμορφούμενη απολύτως με αυτήν, η εφαρμογή της οποίας αυστηροποιήθηκε ιδιαιτέρως με την Πράξην Υπουργικού Συμβουλίου 50/22.12.2015, προέβη στην ανωτέρω καταχώρηση στο συγκεκριμένο μέσο, το οποίο προς ενημέρωσή σας φιλοξενεί και παρόμοια καταχώριση που αφορά εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όχι επειδή αποφάσισε να προσελκύσει τους πολίτες των Ιωαννίνων όπως ειρωνικά αναφέρετε στο κείμενό σας, αλλά επειδή οφείλει να είναι, και είναι, τυπική στις υποχρεώσεις της απέναντι στους νόμους του ελληνικού κράτους.

Δεδομένου ότι ο σκοπός των ανωτέρω διατάξεων είναι η υποστήριξη των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, εκτιμούμε ότι εσείς, ιδιαίτερα λόγω της ιδιότητας σας , θα έπρεπε πρώτοι από όλους να γνωρίζετε την σχετική μας υποχρέωση, η οποία κατατείνει στην ενίσχυση των συναδέλφων σας του επαρχιακού τύπου».

Η απάντηση του συντάκτη μας Δημήτρη Κανελλόπουλου

Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε αστείο να καλεί ο Δήμος Αμαρουσίου τους κατοίκους των Ιωαννίνων να παρευρεθούν σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Μαρούσι και μάλιστα για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά αφού η διαφήμιση είναι υποχρεωτική και για καλό σκοπό, το παίρνω πίσω. Έστω και αν περιφερειακά μέσα υπάρχουν και στην Αττική.

Δε χρειάζεται πάντως η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου να συγκρίνει τις δικές της διαφημίσεις με εκείνες του Μεγάρου Μουσικής. Ένας κάτοικος Ιωαννίνων μπορεί εύκολα να κατέβει στην Αθήνα να δει μία συναυλία στο Μέγαρο. Δε νομίζω όμως πως θα κατέβαινε το ίδιο εύκολα για να δει τον δήμαρχο να ανάβει το δέντρο στο Μαρούσι. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Μαρούσι καλεί Ιωάννινα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου καλεί τους Γιαννιώτες να φύγουν από τα Ιωάννινα το Σάββατο και να κατέβουν στην Αθήνα, στο Μαρούσι, για το... άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Φυσιολογικό, θα έλεγα. 
Μαρούσι καλεί Ιωάννινα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Τα λαμπάκια
Πού κατέληξε το κουβεντολόι για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του Δήμου Θεσσαλονίκης; Σε μια καλλιτεχνική πρόταση η οποία για να πραγματοποιηθεί τυγχάνει της «φιλεύσπλαχνης» διάθεσης της Κόκα Κόλα και της...
Τα λαμπάκια
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Για Όσκαρ από το πανέρι ο γιος της Ευγενίας Μανωλίδου
Ο νεαρός αυτός δεν ήταν τελικά ο σεναριογράφος της ταινίας, αλλά ο... «συντονιστής logistics»! Δηλαδή ο άνθρωπος που συντόνιζε τα συνεργεία. Μαζί και τα κέτερινγκ. Και μας τον παρουσίασαν ως υποψήφιο για Όσκαρ.
Για Όσκαρ από το πανέρι ο γιος της Ευγενίας Μανωλίδου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας