Το ότι μυρίζει εκλογές και βρίσκονται εν εξελίξει διάφορες διεργασίες είναι πλέον προφανές. Ομως μια λεπτομέρεια που επανέρχεται και προκαλεί πονοκέφαλο στα κόμματα είναι εάν αυτές θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα δεδομένα της απογραφής του 2011 ή του 2021-22.
Εάν διεξαχθούν τελικά μετά τις 21 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να γίνουν αναγκαστικά με βάση τα δεδομένα της πιο πρόσφατης απογραφής που φέρνουν ανατροπές σε αρκετούς νομούς. Ομως, εάν προκύψει «αιφνιδιασμός», θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να αποφασίσει εάν θα εκδώσει προεδρικό διάταγμα που θα προβλέπει τη χρήση των δεδομένων της νέας απογραφής ή όχι.
Σίγουρα σε τέτοια περίπτωση θα ληφθούν και πάλι υπόψη διάφορες εσωκομματικές και μη ισορροπίες.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας