Προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία της συνάντησης δύο πρώην πρωθυπουργών και δύο πρώην προέδρων της Ν.Δ. από το Μαξίμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά αμήχανα.
Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σήμερα για το χθεσινοβραδινό δείπνο Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, το οποίο έδωσε τροφή για σχόλια και για σενάρια.
Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές συναντήσεις» θέλοντας να κλείσει άρον άρον το θέμα, όμως κλήθηκε να απαντήσει και εάν ο πρωθυπουργός θα δώσει ο «παρών» στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά (7/12) κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς».
Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση για να προσθέσει ότι... «ο πρωθυπουργός υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά».
Να σημειωθεί ότι η χθεσινή συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το Μαξίμου βουλιάζει στα σκάνδαλα και την ακρίβεια, ενώ δέχεται σφοδρότατη κριτική εντός και εκτός συνόρων.
Ο Κώστας Καραμανλής έχει, εξάλλου, τοποθετηθεί για το ζήτημα των υποκλοπών, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς έχει παραμείνει σιωπηλός εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι θα τοποθετηθεί για όλη την ατζέντα στο πλαίσιο της ομιλίας του την επόμενη εβδομάδα.
Το ρήγμα εξάλλου μεταξύ της πλευράς Μητσοτάκη και των δύο πρώην πρωθυπουργών δείχνει πλήρως αγεφύρωτο εδώ και αρκετό καιρό...
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας