Συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, της Αρμενίας, του Τατζικιστάν και του Αζερμπαϊτζάν έχει προγραμματίσει ο Ν. Δένδιας στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ που διεξάγεται στο Λοτζ της Πολωνίας.
Πέραν του Ουκρανικού και των περιφερειακών θεμάτων ασφαλείας, σε κρίσιμη καμπή είναι αυτή την περίοδο και τα θέματα διμερούς συνεργασίας, και για την Ελλάδα είναι κρίσιμο να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Δεν γίνεται φέρ’ ειπείν από τη μία η Αγκυρα να απειλεί ότι θα διακόψει τη ροή του αζέρικου φυσικού αερίου και ο Αλίγεφ να δέχεται τα κατεχόμενα της Κύπρου σε θέση παρατηρητή στον οργανισμό τουρκόφωνων κρατών και από την άλλη το Μπακού να προσβλέπει σε ενίσχυση των σχέσεων με την Ε.Ε., μέλος της οποίας είναι η Κύπρος.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας