Ποιος το περίμενε; Οι Μένουμε Ευρώπη, οι θιασώτες του ΝΑΙ, οι φιλελεύθεροι άριστοι, πήραν την κυβέρνηση και κατάφεραν μέσα σε τρία μόλις χρόνια να μας κάνουν Ανατολική Γερμανία. Ούτε η Στάζι δεν είχε στήσει τέτοιο σύστημα παρακολούθησης.
Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης, χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιεί το Predator. Ιδού: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Δεν το γνωρίζω (από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις). Και πρέπει να το μάθουμε. Δεν είμαστε σίγουροι ποιος μπορεί να διακινεί αυτά τα κέντρα. Αυτό για το οποίο είμαστε απολύτως βέβαιοι, είναι ότι η ΕΥΠ δεν ήταν αυτή. Kαι προφανώς εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη».
Ελάτε όμως να δούμε τα δεδομένα. Πρώτο-πρώτο ήταν το εργαστήριο Citizen Lab που είπε ότι το λογισμικό Predator το χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο κυβερνητικοί φορείς. Δεν έχει δει ποτέ κάτι διαφορετικό. Και η Google στη συνέχεια είπε το ίδιο. Αλλά και η Pega τόνισε ότι μόνο κρατικοί φορείς χρησιμοποιούν αυτά τα λογιστικά. Και η ίδια η Intellexa που έφερε το Predator στην Ελλάδα αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα της.
Αλλά ο κ. Μητσοτάκης λέει πως δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζει οκ, αλλά δεν ενδιαφέρεται και να μάθει αφού δεν έχει κάνει τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή. Τόσους μήνες τρέχει η υπόθεση και δεν έγινε ο παραμικρός έλεγχος στην εταιρία.
Ο (χθες στον ΑΝΤ1) κάθιδρος και πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα. Και αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα. Ενας κρίκος της αλυσίδας έχει ήδη σπάσει.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας