Δεν φτάνει που κατάργησαν τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Που δεν όρισαν στόχους διατήρησης, δεν ενέκριναν ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες και δεν εξέδωσαν τα προεδρικά διατάγματα καθορισμού χρήσεων γης και δραστηριοτήτων για τις περιοχές Natura, όπως όφειλαν, ώστε να εναρμονιστούν με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για την προστασία τους.
Χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ, το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, διοργανώνει 30 επετειακές εκδηλώσεις σε εμβληματικά οικοσυστήματα της χώρας για να γιορτάσουν, λέει, τα 30 χρόνια που συμπληρώνονται από τη θέσπιση του Δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών Natura. «Με σκοπό τον περιβαλλοντικό εγγραμματισμό των πολιτών», δηλώνει ο υφυπουργός Γ. Αμυράς.
Αλήθεια, τον περιβαλλοντικό αναλφαβητισμό που τους διακατέχει πώς θα τον γιορτάσουν;
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας