Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το Νομοσχέδιο Τσιάρα με τις αλλαγές στον στους νέους κώδικες. Ηδη κάθετα αντίθετοι με αναλυτικές παρατηρήσεις τους εκτός από τα κόμματα είναι Δικαστές και Εισαγγελείς, η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, καθηγητές Ποινικού Δικαίου, εκπρόσωποι του Νομικού Κόσμου και δικηγόροι.
Κοινός παρονομαστής όλων η αποτροπή της αποδιοργάνωσης των νέων Κωδίκων, της αλλαγής της φιλοσοφίας τους με επιστροφή πολλές δεκαετίες πίσω,
Μοναδικός συνδετικός κρίκος των αλλαγών η επιβολή σκληρής καταστολής και τιμωρίας ως μοναδικό φάρμακο για το Ποινικό σύστημα, ενώ επανέρχονται ακόμα και χουντικές διατάξεις περιορισμών της ελευθερίας. Τελικά ακόμα και παρά τα σφοδρά φίλια στην κυβέρνηση πυρά ποινικοποιείται η ελευθερία της έκφρασης με πρόσχημα τις «επικίνδυνες» ειδήσεις.
Είναι βέβαιο ότι από το ξεκίνημα των συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής η σύγκρουση μεταξύ των αντιλήψεων ενός σύγχρονου ευρωπαικού κράτους και της επιστροφής στο αναχρονιστικό και αντιδραστικό ποινικό σύστημα που ίσχυε στο παρελθόν, θα είναι σφοδρή.
Η κυβέρνηση φαίνεται απολύτως αποφασισμένη, παρά τις διαβεβαιώσεις περί συναίνεσης και διαλόγου του υπουργού Δικαιοσύνης ενώπιον των δικαστικών λειτουργών που συμμετείχαν στο συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αγνοήσει τα πάντα και να χαράξει το δικό της δρόμο περιορίζοντας ακόμα και το έργο των δικαστών.
Οι κ.κ. Χρυσοχοίδης, Θεοδωρικάκος, Γεωργιάδης είναι οι μόνοι «φάροι» από τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει φως. Ανοίγεται πλέον πεδίο δόξας λαμπρό για ντροπιαστικές ελληνικές καταδίκες από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια μια και η χώρα θα διεκδικήσει επάξια μια θέση δίπλα στην Ουγγαρία.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας