Αστραψε χθες ο νέος υφυπουργός Παιδείας, καθηγητής Αγγελος Συρίγος. Είχε αέρα πρωταγωνιστή. Οταν ήρθε η σειρά του, είπε τα του χαρτοφυλακίου του, για αιωνίους και για πειθαρχικές ποινές σε φοιτητές, αλλά δεν μπορούσε να συγκρατηθεί.
Πεταγόταν όταν μιλούσε η υπουργός για τα ΑΕΙ, τη διέκοψε για να της υποδείξει τη σειρά αναγγελίας των ειδήσεων (πριν να μιλήσει η Ζέττα Μακρή για τη δευτεροβάθμια, να ανακοινωθεί ότι μπαίνει σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ), πήρε τον λόγο μόνος του όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης εξηγούσε τα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, για να εξηγήσει αυτά που ήξερε τόσο καλά εκείνος.
Οταν, δε, του ζητήθηκε να απαντήσει σε επιμέρους θέματα, όπως οι κατατακτήριες εξετάσεις, μπορεί και να του πήρε δέκα λεπτά για να καταστήσει σαφές ότι έχει «εμπειρία 19 ετών στο θέμα».
Είναι βεντέτα ξεκάθαρα. Ομως στο υπουργείο που πήγε δεν είναι απίθανο να καταλήξει θύμα κρητικής βεντέτας. Ας ρωτήσει τον προκάτοχό του για την περιορισμένη ανοχή της υπουργού.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας