Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διδαχτεί από όλα όσα οδήγησαν στο Brexit, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία επικύρωσε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας την ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για «στενάχωρη μέρα και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά».
Επισήμανε ακόμα την αναγκαιότητα το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει να αποτελεί στενό σύμμαχο της Ε.Ε. και έκλεισε με τη φράση του Ζαν Μονέ: «Η Ευρώπη θα σφυρηλατηθεί σε κρίσεις και θα είναι το αποτέλεσμα των λύσεων που υιοθετήθηκαν γι' αυτές τις κρίσεις».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας