Μετά το κατάπτυστο σχόλιο που ανέβασε το free press στο site του, οι αντιδράσεις, εκτός από τα αρνητικά σχόλια, πέφτουν βροχή. Και δικαίως.
Έτσι, λοιπόν, η Ελενα Ακρίτα ακύρωσε συνέντευξη που είχε κανονίσει να δώσει στην εφημερίδα. Ιδού, τι έγραψε στη σελίδα της στο facebook:
«Μου ζήτησαν συνέντευξη για το βιβλίο μου 'Τα τάπερ της Αλίκης' κι αρχικά είχα δεχτεί. Εννοείται ότι την ακυρώνω. Πάρε με μαζί σου, Γιώργη #προσοχήγλιστράεικάτω #ζουνανάμεσαμας #trashrules #σουβρωμάεικαισένακάτι;».
Σας βρωμάει κι εσάς κάτι; Πολύ...
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας