• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    20°C 16.7°C / 20.9°C
    2 BF
    71%
  • Θεσσαλονίκη
    Σποραδικές νεφώσεις
    19°C 16.6°C / 19.5°C
    1 BF
    81%
  • Πάτρα
    Αίθριος καιρός
    17°C 14.0°C / 17.7°C
    2 BF
    81%
  • Ιωάννινα
    Αραιές νεφώσεις
    14°C 11.9°C / 13.8°C
    1 BF
    89%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 16.9°C / 17.4°C
    0 BF
    94%
  • Βέροια
    Ελαφρές νεφώσεις
    18°C 15.0°C / 17.6°C
    0 BF
    73%
  • Κοζάνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    11°C 11.4°C / 14.0°C
    2 BF
    94%
  • Αγρίνιο
    Ελαφρές νεφώσεις
    15°C 15.4°C / 15.4°C
    2 BF
    87%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 15.8°C / 16.6°C
    2 BF
    84%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    19°C 16.8°C / 18.9°C
    2 BF
    82%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    19°C 19.4°C / 20.5°C
    3 BF
    72%
  • Σκόπελος
    Ελαφρές νεφώσεις
    18°C 17.9°C / 17.9°C
    2 BF
    77%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    19°C 19.3°C / 19.3°C
    2 BF
    81%
  • Λάρισα
    Αραιές νεφώσεις
    14°C 13.9°C / 14.5°C
    0 BF
    100%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    18°C 14.5°C / 18.4°C
    1 BF
    78%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    19°C 18.8°C / 19.3°C
    2 BF
    90%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 16.8°C / 20.4°C
    0 BF
    73%
  • Καβάλα
    Αραιές νεφώσεις
    18°C 16.3°C / 18.3°C
    0 BF
    84%
  • Κατερίνη
    Αίθριος καιρός
    18°C 16.7°C / 18.3°C
    2 BF
    87%
  • Καστοριά
    Σποραδικές νεφώσεις
    12°C 11.5°C / 11.5°C
    0 BF
    89%
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ακύρωσαν τη συνέντευξη του Αντώνη Ρέλλα στον ΑΝΤ1

  • A-
  • A+

«Τα δικαιώματα των αναπήρων δεν είναι παιχνίδι» σχολιάζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας, ανακοινώνοντας πως η προγραμματισμένη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ακυρώθηκε.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ακτιβιστής με αναπηρία, ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω Facebook: 

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του Αντώνη Ρέλλα και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, όμως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αρνήθηκε.

Αντί του Αντώνη Ρέλλα, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εκλήθη να σχολιάσει τα τεκταινόμενα ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, Γιώργος Χρηστάκης.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο Αντώνης Ρέλλας είχε πάρει θέση για τη σύγκρουση με αφορμή τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο σχολιάζοντας ότι «δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες και ξέρω ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τα λεγόμενά του για αυτό και προτιμώ να μη σπεύσω να κάνω πραγματολογική ανάλυση της δήλωσής του. Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση».

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Θα πω μόνο πως, αν ο Στέλιος ήθελε να αναπτύξει τη δήλωσή του, θα του πρότεινα να φροντίσει να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να μη χρειάζεται κανένας και καμία από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου, να κάνει χρήση όσων ευνοϊκών διατάξεων υπάρχουν για ανθρώπους με βλάβες. 

Γιατί προφανώς όλοι οι ανάπηροι και ανάπηρες συμφωνούμε στο ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική, ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ίσως διορισμό στο δημόσιο. Αν το ελληνικό κράτος δομηθεί με τρόπο που κάθε ανάπηρος άνθρωπος θα έχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, θα πάψουμε και στη χώρα μας να θεωρούμε ηρωισμό - αν όχι θαύμα - την πρόοδο και διάκριση μιας κωφής δικηγόρου στο χώρο της εργασίας της, θα σταματήσει να μας δημιουργεί ρίγη συγκίνησης ο χρήστης αμαξιδίου που φροντίζει και παίζει με τα παιδιά του στο πάρκο, δεν θα απορούμε που ο τυφλός γείτονάς μας μπορεί να ζει αυτόνομα στο διαμέρισμά του.

Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε τον Στέλιο, τον Αντώνη και τον κάθε ανάπηρο υποψήφιο ισότιμα με τους υπόλοιπους για τις πολιτικές τους θέσεις και τη δημόσια δράση τους και όχι με βάση τη βλάβη τους. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΥΛΗ
Πρόταση μομφής κατά Πολάκη από τη Ν.Δ. - Αλ.Τσίπρας: Θα τη μετατρέψω σε πρόταση εμπιστοσύνης
Μετά το Πάσχα η Ν.Δ. θα καταθέσει πρόταση μομφής για το σχόλιό του σχετικά με τον Στ. Κυμπουρόπουλο -Πώς απαντούν Αλ. Τσίπρας και Π. Πολάκης.
Πρόταση μομφής κατά Πολάκη από τη Ν.Δ. - Αλ.Τσίπρας: Θα τη μετατρέψω σε πρόταση εμπιστοσύνης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποστάσεις Φίλη και Κούλογλου από την ανάρτηση Πολάκη
Παρέμβαση για την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη έκαναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου. 
Αποστάσεις Φίλη και Κούλογλου από την ανάρτηση Πολάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση στον Πολάκη με αποδέκτη τον Τσίπρα
Αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, σχετικά με τη δυνατότητα...
Επίθεση στον Πολάκη με αποδέκτη τον Τσίπρα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. δίνουν... ραντεβού στη Βουλή
Συνεχίζονται οι αναταράξεις μετά τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει το γάντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. δίνουν... ραντεβού στη Βουλή
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Γαϊδούρια που είμαστε, «χώσαμε» τον Αλέξη Γεωργούλη να δουλεύει για εμάς
Τριήμερο εν όψει και κάποιοι από εμάς ετοιμαζόμαστε να πάμε για μπάνια. Θα έχει και ζέστη λέει, του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα, ευκαιρία για βουτιές. 
Γαϊδούρια που είμαστε, «χώσαμε» τον Αλέξη Γεωργούλη να δουλεύει για εμάς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας