Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
...και τα κατασχεμένα αρχεία της Novartis πλαστά;
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

...και τα κατασχεμένα αρχεία της Novartis πλαστά;

  • A-
  • A+

Θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία όσοι συνέπραξαν στην κατασκευή (!) αυτού του σκανδάλου, φώναζε το πρωί από την Κω ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο.

«Ψέματα λένε όλοι οι μάρτυρες», φωνάζουν από το πρωί τα στελέχη της πρώην διακυβέρνησης. 
 
Αφού λοιπόν οι μάρτυρες είναι όλοι ψεύτες ίσως φρεσκάρουν τη μνήμη των στελεχών και των δημοσιογράφων της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. οι αναφορές του ίδιου του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, οι οποίες υπάρχουν στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τους υπολογιστές της εταιρείας και κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και εξηγούν ίσως στους καλοπροαίρετους για ποιο λόγο υπάρχουν τόσο ακραίες αντιδράσεις.
 
Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»:
 
  • Διά χειρός Κ. Φρουζή 

- «Επιβάλλεται να διατηρηθεί στενή σχέση με τους κορυφαίους δημοσιογράφους προκειμένου να αξιοποιηθεί η πολυεπίπεδη επιρροή τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διείσδυση της εταιρείας μας». 

- «Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εξαπλώνουμε την επιρροή μας πέρα από τους δημοσιογράφους του υγειονομικού, του επιχειρηματικού, του οικονομικού ρεπορτάζ, των τηλεοπτικών και των "δημοσιογράφων πρώτης γραμμής" ώστε να διαμορφώσουμε το περιβάλλον της υγειονομικής περίθαλψης, προκειμένου να συνηγορήσουν μαζί μας στη διαμόρφωση του χώρου της υγείας, να ενδυναμώσουμε τη φήμη των φαρμάκων της Novartis και να προστατέψουμε τη Novartis Ελλάς από την κρίση». 

 - «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επικοινωνία των νέων φαρμάκων μας και των ασθενειών ώστε να αποδώσει η επένδυση (!) στην κάλυψη των θεμάτων μας από τα ΜΜΕ»! 

- «Η Νovartis Hellas θεωρείται «blockbuster» (δηλαδή σπάει τα ταμεία, σαν τους «Transformers» ή τους «Πειρατές της Καραϊβικής») στην Ελλάδα. 

- «Η εστίασή μας όπως και τα αποτελέσματα είναι παρόντα. Η επικοινωνία με τα ΜΜΕ και τον χώρο του φαρμάκου είναι το κλειδί για την καθοδήγηση των αποφάσεων του υπουργού Υγείας». 

  • Οι... απαγορευμένοι

Εκείνο που είχε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν οι γραπτές συμβουλές του Κ. Φρουζή προς τους συνεργάτες του μετά την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης κι ενώ άρχισαν να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα οι πρώτες σοβαρές ενδείξεις για το σκάνδαλο. Οι σημειώσεις βρέθηκαν στα κατασχεμένα αρχεία της εταιρείας. 

Αντιγράφουμε από την «Εφ.Συν.»:

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η σημείωση με κόκκινα γράμματα των ονομάτων που «έχουν καεί» και η σύσταση είναι «καμία επαφή».

Ετσι, δίπλα στο κοκκινισμένο όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνη Γεωργιάδη, άσχετα με τη βαθμολογία του, υπάρχει η ένδειξη «Καμία επαφή - Αναφέρεται συγκεκριμένα ως φερόμενος εμπλεκόμενος».

Με κόκκινο και η σημείωση δίπλα στο όνομα του Μάριου Σαλμά «Καμία επαφή – Αναφέρεται ότι έχει παίξει ρόλο στη λήψη αποφάσεων για την κρίσιμη περίοδο».

Η ίδια σημείωση και στο όνομα του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, «Καμία επαφή – Φωτογραφίζεται ως φερόμενος εμπλεκόμενος».

Για τον Δ. Κρεμαστινό, η Novartis σημειώνει ότι «ήδη έχει κάνει αρνητική δήλωση», ενώ για τον Δημήτρη Λιντζέρη, πρώην πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, «Καμία επαφή – Φερόμενος ως εμπλεκόμενος».

Στα κόκκινα και το πρώην μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας το 2012, Νίκος Καραπάνος, με το σχόλιο «Καμία επαφή – Φερόμενος ως εμπλεκόμενος».

Στα κόκκινα και ο καθηγητής Γιώργος Υφαντόπουλος, η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Γείτονα, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Ν. Μανιαδάκης, και ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι περισσότεροι από τους τελευταίους βαθμολογούνται χαμηλά στην επιρροή της κοινής γνώμης και με 0 όσον αφορά την ανάγκη προσέγγιση τους από την εταιρεία, ενώ επαναλαμβάνεται το σχόλιο «Καμία επαφή – Φερόμενος ως εμπλεκόμενος».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
O Φρουζής «επιβεβαιώνει» τους προστατευόμενους μάρτυρες!
Πώς ο ισχυρός άνδρας της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα έπειθε τους ανθρώπους σε κάθε επίπεδο του κράτους, «συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού», και προωθούσε τα συμφέροντά της στη χώρα μας....
O Φρουζής «επιβεβαιώνει» τους προστατευόμενους μάρτυρες!
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αποκαλύψεις (;) και βιαστικές αντιδράσεις
Η πρώτη αντίδραση στο ξαναζεσταμένο κυριακάτικο ρεπορτάζ με τα αποσπάσματα μιας απόρρητης έκθεσης του πρώην εποπτεύοντος την Εισαγγελία Διαφθοράς εισαγγελέα Ι. Αγγελή ήταν η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ η οποία...
Αποκαλύψεις (;) και βιαστικές αντιδράσεις
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Δικηγόροι σαν αχθοφόροι πολιτικής γραμμής
Οι δικηγόροι που καλούνται σε εκπομπές για να μιλήσουν για το σκάνδαλο Novartis και δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με την υπόθεση (συνήγοροι εγκαλουμένων) οφείλουν να τοποθετούνται ως νομικοί και όχι ως στελέχη...
Δικηγόροι σαν αχθοφόροι πολιτικής γραμμής
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Το ρεβεγιόν της Novartis
Ενδιαφέρον θα έχουν τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες οι αντιδράσεις όσων έγραφαν, δήλωναν αλλά και απειλούσαν ευθέως εκείνους που μέσα στο Μαξίμου δήθεν συνωμοτούσαν προκειμένου να στηθούν σκευωρίες...
Το ρεβεγιόν της Novartis
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Να φτιάξει τους σοβάδες...
Μέρα πού 'ναι σήμερα, είπα να κάνω κι εγώ μια έκκληση. Βγήκε ο Αδωνις και είπε πως κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis γιατί επιτρέπει να συνεχίζεται ο διασυρμός του. Τα δύο εκατ. ευρώ που ζητά ως αποζημίωση θα...
Να φτιάξει τους σοβάδες...
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Τα μάθατε τα νέα; Δεν υπήρξε σκάνδαλο Novartis
Μπορεί η Novartis να καταδικάστηκε σε άλλες χώρες για αθέμιτες πρακτικές σε συνεργασία με πρόθυμους κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά στην Ελλάδα, όπως διαβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις...
Τα μάθατε τα νέα; Δεν υπήρξε σκάνδαλο Novartis

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας