• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.6°C / 28.9°C
  1 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.3°C / 27.2°C
  2 BF
  78%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.4°C / 27.0°C
  1 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.6°C / 24.0°C
  2 BF
  69%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  2 BF
  69%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 23.9°C / 27.2°C
  1 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 18.3°C / 27.0°C
  1 BF
  61%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.7°C
  2 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  3 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.0°C / 27.0°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.0°C / 25.0°C
  3 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.7°C / 27.2°C
  1 BF
  61%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 22.8°C / 27.8°C
  1 BF
  62%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.4°C / 25.0°C
  3 BF
  73%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.6°C / 28.0°C
  1 BF
  44%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.3°C
  2 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 24.4°C
  0 BF
  92%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  1 BF
  60%
...και τα κατασχεμένα αρχεία της Novartis πλαστά;
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

...και τα κατασχεμένα αρχεία της Novartis πλαστά;

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία όσοι συνέπραξαν στην κατασκευή (!) αυτού του σκανδάλου, φώναζε το πρωί από την Κω ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο.

«Ψέματα λένε όλοι οι μάρτυρες», φωνάζουν από το πρωί τα στελέχη της πρώην διακυβέρνησης. 
 
Αφού λοιπόν οι μάρτυρες είναι όλοι ψεύτες ίσως φρεσκάρουν τη μνήμη των στελεχών και των δημοσιογράφων της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. οι αναφορές του ίδιου του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, οι οποίες υπάρχουν στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τους υπολογιστές της εταιρείας και κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και εξηγούν ίσως στους καλοπροαίρετους για ποιο λόγο υπάρχουν τόσο ακραίες αντιδράσεις.
 
Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»:
 
 • Διά χειρός Κ. Φρουζή 

- «Επιβάλλεται να διατηρηθεί στενή σχέση με τους κορυφαίους δημοσιογράφους προκειμένου να αξιοποιηθεί η πολυεπίπεδη επιρροή τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διείσδυση της εταιρείας μας». 

- «Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εξαπλώνουμε την επιρροή μας πέρα από τους δημοσιογράφους του υγειονομικού, του επιχειρηματικού, του οικονομικού ρεπορτάζ, των τηλεοπτικών και των "δημοσιογράφων πρώτης γραμμής" ώστε να διαμορφώσουμε το περιβάλλον της υγειονομικής περίθαλψης, προκειμένου να συνηγορήσουν μαζί μας στη διαμόρφωση του χώρου της υγείας, να ενδυναμώσουμε τη φήμη των φαρμάκων της Novartis και να προστατέψουμε τη Novartis Ελλάς από την κρίση». 

 - «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επικοινωνία των νέων φαρμάκων μας και των ασθενειών ώστε να αποδώσει η επένδυση (!) στην κάλυψη των θεμάτων μας από τα ΜΜΕ»! 

- «Η Νovartis Hellas θεωρείται «blockbuster» (δηλαδή σπάει τα ταμεία, σαν τους «Transformers» ή τους «Πειρατές της Καραϊβικής») στην Ελλάδα. 

- «Η εστίασή μας όπως και τα αποτελέσματα είναι παρόντα. Η επικοινωνία με τα ΜΜΕ και τον χώρο του φαρμάκου είναι το κλειδί για την καθοδήγηση των αποφάσεων του υπουργού Υγείας». 

 • Οι... απαγορευμένοι

Εκείνο που είχε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν οι γραπτές συμβουλές του Κ. Φρουζή προς τους συνεργάτες του μετά την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης κι ενώ άρχισαν να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα οι πρώτες σοβαρές ενδείξεις για το σκάνδαλο. Οι σημειώσεις βρέθηκαν στα κατασχεμένα αρχεία της εταιρείας. 

Αντιγράφουμε από την «Εφ.Συν.»:

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η σημείωση με κόκκινα γράμματα των ονομάτων που «έχουν καεί» και η σύσταση είναι «καμία επαφή».

Ετσι, δίπλα στο κοκκινισμένο όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνη Γεωργιάδη, άσχετα με τη βαθμολογία του, υπάρχει η ένδειξη «Καμία επαφή - Αναφέρεται συγκεκριμένα ως φερόμενος εμπλεκόμενος».

Με κόκκινο και η σημείωση δίπλα στο όνομα του Μάριου Σαλμά «Καμία επαφή – Αναφέρεται ότι έχει παίξει ρόλο στη λήψη αποφάσεων για την κρίσιμη περίοδο».

Η ίδια σημείωση και στο όνομα του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, «Καμία επαφή – Φωτογραφίζεται ως φερόμενος εμπλεκόμενος».

Για τον Δ. Κρεμαστινό, η Novartis σημειώνει ότι «ήδη έχει κάνει αρνητική δήλωση», ενώ για τον Δημήτρη Λιντζέρη, πρώην πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, «Καμία επαφή – Φερόμενος ως εμπλεκόμενος».

Στα κόκκινα και το πρώην μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας το 2012, Νίκος Καραπάνος, με το σχόλιο «Καμία επαφή – Φερόμενος ως εμπλεκόμενος».

Στα κόκκινα και ο καθηγητής Γιώργος Υφαντόπουλος, η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Γείτονα, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Ν. Μανιαδάκης, και ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι περισσότεροι από τους τελευταίους βαθμολογούνται χαμηλά στην επιρροή της κοινής γνώμης και με 0 όσον αφορά την ανάγκη προσέγγιση τους από την εταιρεία, ενώ επαναλαμβάνεται το σχόλιο «Καμία επαφή – Φερόμενος ως εμπλεκόμενος».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
O Φρουζής «επιβεβαιώνει» τους προστατευόμενους μάρτυρες!
Πώς ο ισχυρός άνδρας της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα έπειθε τους ανθρώπους σε κάθε επίπεδο του κράτους, «συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού», και προωθούσε τα συμφέροντά της στη χώρα μας....
O Φρουζής «επιβεβαιώνει» τους προστατευόμενους μάρτυρες!
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Δικάζει ξανά η Ν.Δ.
Με ανεπίσημη διαρροή προσπάθησε χθες η κυβέρνηση να απαντήσει στην ξεκάθαρη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη Novartis, σπεύδοντας για δεύτερη φορά να προκαταλάβει την όποια δικαστική εξέλιξη.
Δικάζει ξανά η Ν.Δ.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Σήμερα η εκδίωξη Τουλουπάκη...
Επιτέλους έφτασε η πολυπόθητη ημέρα, για όλους όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα ή αρνούνται σθεναρά την ύπαρξη του σκανδάλου NOVARTIS, που θα πάρει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τις καυτές δικογραφίες από τα...
Σήμερα η εκδίωξη Τουλουπάκη...
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Ποσοστώσεις και για τη NOVARTIS
Εξώδικο εστάλη προς τον υπουργό Οικονομικών για τη Novartis. Προκειμένου να διεκδικηθεί η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο και η υλική και ηθική ζημιά που υπέστη ο ελληνικός λαός. Το υπογράφουν...
Ποσοστώσεις και για τη NOVARTIS
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Μίζες μόνο στη... Μάλτα
Οι μεγάλες σκανδαλώδεις υποθέσεις διαφθοράς με την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων στη Μάλτα στοίχισαν μέχρι τώρα τη ζωή μιας δημοσιογράφου που ερευνούσε τα Panama Papers.
Μίζες μόνο στη... Μάλτα
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Πόρισμα ντροπή από τη Ν.Δ. στην προανακριτική επιτροπή
Οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι και χρησιμοποιήθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου να στήσουν στον τοίχο τον πρώην υπουργό, δημοσιογράφους που συνέβαλαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου αλλά ακόμα...
Πόρισμα ντροπή από τη Ν.Δ. στην προανακριτική επιτροπή

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας