Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δικαστήριο για «Γκαουλάιτερ»

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δικαστήριο για «Γκαουλάιτερ»

  • A-
  • A+

Αν κάποιος παραδεχτεί για τον εαυτό του πως υπήρξε σταλινικός, είναι μια έντιμη στάση αυτοκριτικής. Αν κάποιος άλλος πει πως ο εν λόγω κύριος υπήρξε σταλινικός, θεωρείται ποινικό αδίκημα και τιμωρείται αυστηρότατα.

Παραλογισμός; Οχι, ελληνική δικαιοσύνη και οι ήρωες πραγματικοί. Ο πρώτος είναι ο κ. Κοτζιάς και ο δεύτερος το ζεύγος Βασιλάκη, υπεύθυνοι του έγκυρου περιοδικού Athens Review of Books.

Η δίωξή τους υπήρξε πρωτοφανής και το περιοδικό κινδύνεψε να κλείσει, στόχος τού άλλοτε παντοδύναμου υπουργού που χρησιμοποίησε και την κυβερνητική του εξουσία, καθιστώντας τον ΣΥΡΙΖΑ συνένοχο. (Μέχρι τον λογαριασμό της κόρης τους είχαν δεσμεύσει).

Και αυτά με απόφαση του Αρείου Πάγου. Αλλά υπάρχει και άλλη δικαιοσύνη. Αυτή του Ειδικού Δικαστηρίου. Η εισήγηση του συμβούλου της Επικρατείας, Γ. Ποταμιά, ήταν καταπέλτης.

Το περιοδικό δεν διέπραξε κανένα αδίκημα και κινήθηκε μέσα στα συνταγματικά πλαίσια. Περιμένουμε και την απόφαση.

Άγρια άλογα στο χιόνι (EUROKINISSI/ KOSTAS VILLA)
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Ιστορικός (δημοσιογραφικός) χιονιάς
«Ιστορικός χιονιάς» έρχεται στην χώρα αναφέρουν τα δημοσιεύματα την πρώτη ημέρα. «Ανατροπή για τον ιστορικό χιονιά» γράφουν τη δεύτερη μέρα, καθώς...
Ιστορικός (δημοσιογραφικός) χιονιάς
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Προς γραφείο Τύπου Ν.Δ.
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα άρθρο της εφημερίδας μας για να βγάλετε ανακοίνωση, παρακαλείστε τα εξής:
Προς γραφείο Τύπου Ν.Δ.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αμάν, μας πιάσανε στον ύπνο...
Ο τίτλος της είδησης μου έκοψε κυριολεκτικά τα ήπατα. «Υπογράφηκε το βασιλικό διάταγμα για τη δημιουργία του Ιδρύματος του Μουσείου του...
Αμάν, μας πιάσανε στον ύπνο...
Very Μακεδονία
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Very περίεργοι για την Very Macedonia
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα της διαμάχης για το Μακεδονικό ήταν ο γεωγραφικός προσδιορισμός της Βόρειας Μακεδονίας. 
Very περίεργοι για την Very Macedonia