Εντάξει, τη δημοσιογραφική δεοντολογία δεν την υπολογίζουν, λίγο σεβασμό στη δουλειά των άλλων, στο ψωμί τους σε τελική ανάλυση, δεν μπορούν να δείξουν; Τόσο κοράκια;
Βγάζει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών στο φύλλο της, αποκλειστικά, την επιστολή της μητέρας του Ζακ προς τον πρωθυπουργό. Την είχε από χθες, την κράτησε για την έντυπη έκδοση. Προφανείς οι λόγοι, έτσι; Δουλεύουν 140 άνθρωποι στην εφημερίδα, οικογένειες ολόκληρες βιοπορίζονται.
Βγάζει την επιστολή λοιπόν ως αποκλειστικό. Σκεφτείτε πως στο site της, το efsyn.gr, έβαλε ένα πολύ μικρό τμήμα της επιστολής, παραπέμποντας στην έντυπη έκδοση.
Ερχονται λοιπόν οι... μάγκες του διαδικτύου από το πρωί και βγάζουν όλη την επιστολή στη δημοσιότητα καίγοντας το αποκλειστικό θέμα της εφημερίδας που αναγκάζεται να το δημοσιεύσει ολόκληρο. Και το κάνουν sites εφημερίδων, το Πρώτο Θέμα, ο Ελεύθερος Τύπος, το Ποντίκι κ.ά.
Μπαίνουν δηλαδή αυτοί οι μάγκες στο σπίτι του άλλου και τον κλέβουν κανονικότατα. Χωρίς αιδώ. Χωρίς τσίπα. Στο Ποντίκι μάλιστα δεν αναφέρουν καν την πηγή. Είναι σίγουροι εκεί στο Ποντίκι πως η επιστολή αυτή υπάρχει; Την είδαν με τα μάτια τους;
Αλλά τους ετοιμάζουμε (σε όλους αυτούς) μία καζούρα που θα τη θυμούνται χρόνια...
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας