• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.6°C / 31.9°C
  3 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.2°C / 31.4°C
  3 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.0°C / 32.0°C
  1 BF
  40%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  1 BF
  73%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  1 BF
  57%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.6°C / 28.8°C
  0 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 24.0°C
  3 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.2°C / 33.2°C
  1 BF
  29%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 31.0°C
  5 BF
  36%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.7°C
  3 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.6°C / 28.4°C
  5 BF
  34%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  0 BF
  65%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 29.5°C
  0 BF
  51%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.8°C / 29.9°C
  1 BF
  38%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 26.8°C
  4 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.5°C / 31.0°C
  0 BF
  28%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.3°C / 27.7°C
  2 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.3°C / 28.3°C
  2 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  0 BF
  64%

Μια και το ρεπορτάζ ήταν άψογο, είπαν να «πιάσουν» τους τίτλους...

Για τους νεοφιλελέ δεν υπάρχει εμβόλιο

 • A-
 • A+

Αρκούσε ένα ρεπορτάζ στην εκπομπή «Αλλη Διάσταση» του Κώστα Αρβανίτη για να ξεσηκωθούν οι γνωστοί-άγνωστοι ενάντια στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Το ρεπορτάζ αφορούσε τους εμβολιασμούς των παιδιών. Το γνωρίζετε, υποθέτω, το θέμα. Υπάρχουν κάποιοι που, ευτυχώς όχι πολλοί, θεωρούν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται. Βλακώδης άποψη. Εντελώς. Μπορώ να σας το διαβεβαιώσω προσωπικά και από φαρμακευτικής άποψης. Αλλά υπαρκτή. Υπαρκτή 100%, είτε μας αρέσει (#not) είτε δεν μας αρέσει. 

Είπε λοιπόν ο Κώστας Αρβανίτης να ασχοληθεί με το θέμα. Του αφιέρωσε στη χθεσινή εκπομπή 25 ολόκληρα λεπτά. Εκ των οποίων τα 3 (λεπτά) σε εκείνους που υποστηρίζουν τον μη εμβολιασμό και τα 22 σε εκείνους που θεωρούν ανοησία τη συγκεκριμένη θεωρία. Ετεροβαρές το ρεπορτάζ ευθύς εξαρχής όπως βλέπετε, αλλά τέλος πάντων. 

Ποιος είδε λοιπόν τους νεοφιλελέ και δεν τους φοβήθηκε; Κείμενα, social media, αναλύσεις επί αναλύσεων γιατί η εκπομπή παρουσίασε στο ρεπορτάζ τους και την άλλη άποψη! Δεν θα έπρεπε να την αναφέρει καν, λένε, δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί ούτε με το ζήτημα αν ήταν δυνατόν. Δηλαδή, ζητούν να παρουσιαστεί ένα θέμα εντελώς μονόπλευρα, χωρίς να αφιερώσει η εκπομπή στην αντίθετη άποψη ούτε το 1/10 του χρόνου της!  Ωραία άποψη για τη δημοσιογραφία έχουν.

Οποιος είδε την εκπομπή ωστόσο άλλη εντύπωση αποκόμισε (παρακολουθήστε το βίντεο, ΕΔΩ), Είδε το ρεπορτάζ, είδε δύο γιατρούς στο στούντιο να είναι υπέρ των εμβολιασμών και να θεωρούν, όπως είπα, φρικτές ανοησίες τη συγκεκριμένη θεωρία, είδε και τον Κώστα Αρβανίτη να δηλώνει υπέρ των εμβολιασμών βάζοντας στο κάδρο ακόμα και τα παιδιά του.

Μόνο εμβόλιο δεν έκανε και ο ίδιος on camera για να μας πείσει. Αρκούσε αυτό; Οοοοχι φυσικά. Τον κατακρίνουν λοιπόν, αυτόν και την ΕΡΤ συνολικά, επειδή οι τίτλοι που έμπαιναν στα σουπεράκια από κάτω, δεν ήταν οι κατάλληλοι. Και όντως μπορεί κάποιοι να μην ήταν. Δεν τους ενδιέφερε όμως το ρεπορτάζ, δεν είχαν να πουν τίποτε άλλωστε γι αυτό, οπότε γατζώνονταν στους τίτλους. Οι νεοφιλελέ είναι αστείοι, οκ το γνωρίζουμε, αλλά είναι κι επικίνδυνοι τελικά. 

Η ανακοίνωση της εκπομπής χθες το βράδυ μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε ήταν αναπόφευκτη. Εστω και αν εξηγεί το Α και το Ω της δημοσιογραφικής δουλειάς. Σας το λέω, το επαναλαμβάνω, για τους νεοφιλελέ δεν υπάρχει εμβόλιο... 

H  εκπομπή "Άλλη Διάσταση" την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, επέλεξε να παρουσιάσει το θέμα των εμβολιασμών και της άρνησης ορισμένων γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν είναι προφανές ότι το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα την Ελληνική κοινωνία και δυστυχώς η ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού είναι όπως αποδεικνύεται ελλιπής.

Με στόχο την ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για την ανάγκη να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, στο στούντιο της εκπομπής είχαν προσκληθεί δύο κορυφαίοι επιστήμονες προκειμένου να τονίσουν την ανάγκη εμβολιασμού και να καταρρίψουν διάφορους μύθους και θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια. Η κυρία Αθηνά Λινού Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρική Prolepsis, αλλά και τον κυριο Νταλούκα Κωνσταντίνο παιδίατρος και  Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιων παιδιατρων  Αττικής.

Οι δύο γιατροί επί τουλάχιστον 20 λεπτά ανέπτυξαν όλους του κινδύνους που κρύβει η επιλογή κάποιων γονιών να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Παράλληλα ο παρουσιαστής της εκπομπής Κώστας Αρβανίτης κατά την παρουσίαση του θέματος ξεκάθαρα πήρε θέση υπέρ των εμβολιασμών λέγοντας ότι «εγώ τα δικά μου παιδιά τα εμβολίασα για να είμαστε ξεκάθαροι γιατί στα πράγματα πρέπει να παίρνεις θέση»

Ξεκάθαρη επιλογή της εκπομπής ήταν στο στούντιο να μην φιλοξενηθούν εκπρόσωποι του «αντιεμβολιαστικού κινήματος», καθώς δεν υπήρχε κανένα θέμα αντιπαράθεσης, αλλά θέσης υπέρ των εμβολίων, έστω και αν κάποιοι εμφανώς κακόβουλοι «ανακάλυψαν» προσπάθεια υποστήριξης του «αντιεμβολιαστικού» κινήματος. Η άποψη αυτών που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό παρουσιάστηκε σε βίντεο από ένα πατέρα που έχει επιλέξει να μην εμβολιάσει τα παιδιά του και τον γιατρό Θεοφάνης Δρόσο διευθυντή της παθολογικής κλινικής στο δημόσιο νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Το βίντεο ήταν διάρκειας 2 λεπτών και 46 δευτερολέπτων, στο πλαίσιο ενός θέματος που συνολικά είχε διάρκεια 25 λεπτά, με τις απόψεις υπέρ του εμβολιασμού να είναι κυρίαρχες.

Ως επιβεβαίωση των παραπάνω παραθέτουμε την ανάρτηση που έκανε στο facebook μετά το τέλος της εκπομπής ένας  εκ των δύο καλεσμένων στο στούντιο  ο κύριος Νταλούκας Κωνσταντίνος παιδίατρος και  Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιων παιδιατρων Αττικής.

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, επειδή θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος και σωστός απέναντι σε όλους, θέλω να δηλώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν δεχτήκαμε πιέσεις για να πούμε κάποια άλλη άποψη και ούτε διαπιστώσαμε ότι ο Κος Αρβανίτης ή το κανάλι είχε σκοπό να μειώσει τους εμβολιασμούς, αναδεικνύοντας τις θέσεις των αντιεμβολιαστών. Ήταν ξεκάθαρο ότι μας κάλεσαν για να μιλήσουμε και να πούμε την θέση μας και την επιστημονική μας άποψη. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι δημοσιογραφικά έπρεπε να δώσουν βήμα, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου, να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν σχημάτισα ούτε για λίγο την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος ή το κανάλι ήταν εναντίον των εμβολιασμών. Αυτό ήταν ξεκάθαρο εξ αρχής και θα αδικούσε κατάφωρα τους συντελεστές της εκπομπής. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μειώνουμε την αξία αυτών των εκπομπών, από όπου κι αν προέρχονται, που με αυτό έστω τον τρόπο προσπαθούν να αναδείξουν και να βοηθήσουν για την εφαρμογή των εμβολιασμών στα παιδιά. Ο τίτλος στην εικόνα πιθανόν να αφορούσε το ρητορικό ερώτημα και δεν πιστεύω ότι είχε μεγάλη αξία αλλά ούτε και αντανακλούσε τις απόψεις του δημοσιογράφου και του καναλιού. Δική μου προσωπική αίσθηση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Ο τσολιάς, ο Μάνεσης κι ανάμεσά τους η Ν.Δ.
Πάγωσε ο δημοσιογράφος, πήγε άρον-άρον να κλείσει τη σύνδεση. Απτόητος ωστόσο ο τσολιάς  συνέχισε λέγοντας πως ψήφισε Μητσοτάκη γιατί ήθελε να φύγει ο Αλ. Τσίπρας επειδή έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο τσολιάς, ο Μάνεσης κι ανάμεσά τους η Ν.Δ.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Η ΕΡΤ στην... Ιταλία του Μουσολίνι
Ανοιχτή επιστολή της Νέας Δημοκρατίας προς την ΕΡΤ με αφορμή όσα είπε στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου ο Σωτήρης Καψώχας. Τι απάντησε η ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ στην... Ιταλία του Μουσολίνι
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Β. Λυριτζής: «Δεν είναι στις επαγγελματικές μου προθέσεις συνεργασία με ΕΡΤ»
Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Βασίλη Λυριτζή να συζητά ή και να έχει συμφωνήσει ακόμα με την ΕΡΤ, ώστε να παρουσιάσει από το Σεπτέμβριο την πρωινή εκπομπή στη...
Β. Λυριτζής: «Δεν είναι στις επαγγελματικές μου προθέσεις συνεργασία με ΕΡΤ»
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Να ρωτούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πρώτα τη ΝΔ για το τι θα λένε
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε μία απίστευτη ανακοίνωση που αναφέρεται, άκουσον-άκουσον, σε μία άποψη που εξέφρασε ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ.
Να ρωτούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πρώτα τη ΝΔ για το τι θα λένε
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Διεθνής περίγελος η ΕΡΤ με τα δωρεάν μαθήματα κλοπής
Θυμάστε που σας είχαμε πει για ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ που παρουσίασε η ΕΡΤ δείχνοντάς μας με απλά και εύκολα βήματα πως να κλέβουμε βενζίνη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα;
Διεθνής περίγελος η ΕΡΤ με τα δωρεάν μαθήματα κλοπής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας