Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ακραία κινδυνολογία και από Γιούνκερ

Ακραία κινδυνολογία και από Γιούνκερ

  • A-
  • A+

Μια ακόμα ωμή παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας πραγματοποίησε Ευρωπαίος παράγοντας, προκειμένου να διαφυλάξει τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα. 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης με δημοσιογράφους ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης στο Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, «άφησε πίσω του» τις ευθείες παρεμβάσεις (όπως της Γερμανίας μέσω Σόιμπλε και Σταϊμάγερ) και προχώρησε σε ακραία κινδυνολογία για το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας. 

«Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία των ευρωπαϊκών διαδικασιών» τόνισε.

Παράλληλα, εξέφρασε τις απόψεις του για το κόμμα που θα κυβερνά την Ελλάδα, λέγοντας πως θα προτιμούσε να «εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας συγκαταλέγονται στις «ακραίες δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τι θα μπορούσε να σημαίνει ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη», επαναφέροντας (και αυτός) τη συζήτηση για το Grexit.

ΣΥΡΙΖΑ: Σεβασμός στους Έλληνες από την πλειοψηφία των Ευρωπαίων

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως είναι κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλληλουποστηρίζονται. 

Την ίδια στιγμή όμως, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού τονίζουν, συμπληρώνοντας πως «ολοένα και περισσότεροι μάλιστα θέτουν ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων στρατηγικών στην Ευρώπη». 

[related-articles]

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κινδυνολογία άνευ προηγουμένου
Έχοντας σλόγκαν «Με την Ελλάδα δεν παίζουμε» βγήκαν στον αέρα τα πρώτα σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Συνεντεύξεις του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκά μέσα...
Κινδυνολογία άνευ προηγουμένου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παίζει το χαρτί της πόλωσης
Τη μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα επιλέγει ως προεκλογική τακτική ο Αντώνης Σαμαράς για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους, να προλάβει τις...
Παίζει το χαρτί της πόλωσης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πόλωση μετά το Βατερλό
Με βασικό χαρτί την κινδυνολογία και προεκλογική τακτική τη μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει το μεσημέρι στο...
Πόλωση μετά το Βατερλό