Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 25 Μαρτίου»

«Για το θέμα Μουζάλα η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους», λέει η Όλγα Γεροβασίλη

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 25 Μαρτίου»

  • A-
  • A+

Εν μέσω πολιτικών τριγμών εξαιτίας του ζητήματος που έχει προκύψει γύρω από τον Γιάννη Μουζάλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι τις 25 Μαρτίου, ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Όπως σημείωσε, «βασική εκτίμησή μας είναι ότι η αξιολόγηση θα επιτευχθεί χωρίς μεγάλες αλλαγές στις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και οι οποίες κινούνται απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού».

«Βασικός στόχος το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης»

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτές προτάσεις που κινούνται έξω από πλαίσιο της συμφωνίας και θα κινηθεί απολύτως εντός της εντολής που έχει λάβει από τον ελληνικό λαό.

Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, για μηδενικές περικοπές στις κύριες συντάξεις, για το αφορολόγητο όριο, όπως και το αφορολόγητο των αγροτών, θα τηρηθούν στο ακέραιο.

«Βασικός στόχος μας εξακολουθεί να είναι το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η Ευρώπη, με δεδομένη τη διπλή κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της, γνωρίζει ότι αυτή είναι η μοναδική της επιλογή» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η απόφαση θα ληφθεί μετά τη σύνοδο»

«Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό του σφάλμα. Ο πρωθυπουργός κατανοεί την ευαισθησία του κ. Καμμένου και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό. Η κυβέρνηση είναι σταθερή στην εθνική θέση για το θέμα της ονομασίας. Αυτήν την ώρα προέχει η επιτυχής έκβαση της αυριανής συνόδου για το προσφυγικό. Ο κ. Καμμένος επέμεινε στη θέση του για τον κ. Μουζάλα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη σύνοδο κορυφής», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται με όλες τις δυνάμεις της για την αυριανή σύνοδο και πιστεύει ότι είναι εφικτή μια ευρωπαϊκή απόφαση για την αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σε ερώτηση εάν ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός υπό προθεσμία, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ο κ. Μουζάλας είναι ένας υπουργός που στήριξε τα κρίσιμα ζητήματα του προσφυγικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε, όμως, ότι από την άλλη σε μια συγκυβέρνηση οι συγκυβερνώντες εταίροι είναι φυσικό να θέτουν τα ζητήματα, αλλά τώρα δεν θα προσέφερε κάτι να κάνουμε μία πρόχειρη εκτίμηση για το τι θα συμβεί και να πάρουμε μία απόφαση από εδώ, ενώ εκκρεμούν σημαντικές διαβουλεύσεις.

«Η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους»

Για το αν υπάρχει ζήτημα στη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν μπαίνει ζήτημα καλής πίστης, αλλά είναι μια άλλη αντίληψη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα λεκτικό λάθος.

Όπως σημείωσε, «για τους ΑΝ.ΕΛΛ. κάποια ζητήματα είναι σε προτεραιότητα και εμείς αυτό το κατανοούμε. Είναι ζήτημα ιεράρχησης του άλλου πολιτικού χώρου που από εμάς είναι σεβαστό».

«Καλό θα ήταν να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε σενάρια εκ του μη όντος. Η απόφαση που θα ληφθεί θα λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους» συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς να υπάρξει κυβερνητική κρίση»

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει ζήτημα κυβερνητικής συνοχής, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί χωρίς να υπάρξει κυβερνητική κρίση, απάντησε στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τις συνθήκες που δημιουργεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης το θέμα Μουζάλα.

Παρέπεμψε, δε, και στις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής.

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Live η ενημέρωση πολιτικών συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο, εν μέσω έντονων πολιτικών τριγμών...
Live η ενημέρωση πολιτικών συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς»
Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη και έστειλε μήνυμα «σε όσους έχασαν την ψυχραιμία τους» ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα μείνει ανυποχώρητο...
«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ούτε βήμα πίσω από τη συμφωνία του Ιουλίου»
Αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη που τόνισε παράλληλα ότι «η πλειοψηφία των αγροτών θέλει διάλογο». Ανακοίνωσε το μήνυμα της χώρας στην επικείμενη...
«Ούτε βήμα πίσω από τη συμφωνία του Ιουλίου»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θα σταθούμε απέναντι στους ρατσιστές»
Δήλωση καταδίκης της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκαν έφηβοι πρόσφυγες στην Κόνιτσα έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε ότι «η δημοκρατική κοινωνία θα σταθεί απέναντι στους...
«Θα σταθούμε απέναντι στους ρατσιστές»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δολοφονία χαρακτήρα» καταγγέλλει ο Π. Καμμένος
Στην κριτική που του ασκείται μετά τη μήνυση κατά του «Φιλελεύθερου» απάντησε ο Πάνος Καμμένος διαμηνύοντας ότι εάν δεν γίνει επανόρθωση στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας και δεν ζητηθεί «συγγνώμη», θα είναι...
«Δολοφονία χαρακτήρα» καταγγέλλει ο Π. Καμμένος
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συγκινητική αλλαγή φρουράς με μηνύματα προς την Ευρώπη
Από κοινού θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο επόμενο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. για το προσφυγικό ο Γιάννης Μουζάλας και ο Δημήτρης Βίτσας, όπως ανακοίνωσαν στη συγκινητική τελετή παράδοσης και παραλαβής του...
Συγκινητική αλλαγή φρουράς με μηνύματα προς την Ευρώπη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας