Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίθεση στη Ν.Δ. για φοροδιαφυγή - κύκλωμα εκβιαστών

Η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τους αγρότες να μελετήσουν τις κυβερνητικές προτάσεις

ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση στη Ν.Δ. για φοροδιαφυγή - κύκλωμα εκβιαστών

  • A-
  • A+

«Οι επαφές σε επίπεδο κλιμακίων συνεχίζονται και η εκτίμησή μας είναι ότι οι θέσεις της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά. Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ», ανέφερε για την πορεία των διαπραγματεύσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Είπε, ακόμη, ότι από ευρωπαϊκής πλευράς, τόσο σε πολιτικό όσο και επίπεδο θεσμών έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.

Για τη λίστα Μπόργιανς, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και τόνισε ότι μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις προκύπτει με σαφήνεια ότι το 2012 η τότε κυβέρνηση απέρριψε πρόταση για συνεργασία και παροχή στοιχείων που σχετίζονται με φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος.

Σε αυτό το γεγονός εμπλέκεται αποδεδειγμένα ο διευθυντής γραφείου του τότε πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αυτό είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει ότι η άρνηση προήλθε από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο, σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Είναι ανάγκη να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η υπόθεση και δεν αποκλείεται και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είπε προαναγγέλλοντας ότι η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια.

Στήριξη των αδύναμων αγροτών

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι έχει προτεραιότητα τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων αγροτών, είπε και αναφερόμενη στις προτάσεις που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, για τους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ και που είναι σε ποσοστό άνω του 90% του συνόλου των αγροτών.

Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να βγάλουν συμπεράσματα με βάση τη δική τους κρίση, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση με στόχο τη στήριξη των αδύναμων αγροτών, την άρση των στρεβλώσεων και με μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού κλάδου.

Προσφυγικές ροές

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει εξαιτίας αυξημένων προσφυγικών ροών, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή, δήλωσε αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα.

«Η πρακτική των χωρών μελών της Ε.Ε. -και μάλιστα σε θέματα τόσο μεγάλης σημασίας όσο το προσφυγικό- είναι πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη και έρχεται σε αντίθεση με ομόφωνες αποφάσεις θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Αυστρίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι η Ελλάδα προέβη σε διάβημα προς την Αυστρία για τη μη πρόσκληση της χώρας μας στις διαδικασίες που ξεκίνησε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ολλανδική προεδρία της Ε.Ε. για όλες αυτές τις εξελίξεις.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και σήμερα τις ενέργειες που κρίνει απαραίτητες για τη διευθέτηση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την απόφαση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει και ο ίδιος.

«Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί, η συμφωνία όπως αποφάσισε ομόφωνα το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και ευελπιστούμε ότι οι συζητήσουν θα καταλήξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες» πρόσθεσε.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σύνθετη καθώς ακόμη και αυτά που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, σήμερα αμφισβητούνται από κατώτερους αξιωματούχους συγκεκριμένων κρατών μελών ή και μη μελών της ΕΕ, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα.

Η Ν.Δ. οφείλει διευκρινίσεις για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, είπε για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, «φερόμενων ή και λίγο δημοσιογράφων», η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με την κρατική διαφήμιση.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ν.Δ., ενώ φέρεται να είναι και διορισμένος σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της Ν.Δ.

«Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα, όπως απαιτείται και πολιτικά αλλά και ηθικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε να διευκολύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια σε αυτό τον τομέα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πρώτο Θέμα» οι...διορισμοί στο Δημόσιο
Οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, τις... αποκαλύψεις από το «Πρώτο Θέμα» για διορισμούς στο Δημόσιο, έχει ξεσπάσει αυτές τις μέρες. Το ζήτημα ξεκίνησε την προηγούμενη...
«Πρώτο Θέμα» οι...διορισμοί στο Δημόσιο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γεροβασίλη για ΜΜΕ και διαπλοκή
Σε εκδήλωση με θέμα «Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ» μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη αναλύοντας τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για την εξυγίανση του χώρου της ενημέρωσης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα...
Γεροβασίλη για ΜΜΕ και διαπλοκή
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κλείνοντας τα σύνορα, κλείνουμε μέσα και τον εχθρό»
Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη συνεργασία είναι η απάντηση στην κρίση και την τρομοκρατία, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη. Όπως τόνισε, με αφορμή το...
«Κλείνοντας τα σύνορα, κλείνουμε μέσα και τον εχθρό»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Live η ενημέρωση πολιτικών συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο, εν μέσω έντονων πολιτικών τριγμών...
Live η ενημέρωση πολιτικών συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Να τηρηθεί η συμφωνία της συνόδου
Εντονη ενόχληση για το κλείσιμο των συνόρων και πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δηλώνει έτοιμη να διαχειριστεί την αύξηση των προσφυγικών ροών, ενώ θα...
Να τηρηθεί η συμφωνία της συνόδου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Live η ενημέρωση συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημερώνει τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και απαντάει στις ερωτήσεις τους. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το προσφυγικό ζήτημα, μετά τις...
Live η ενημέρωση συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας