• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.7°C / 29.6°C
  3 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 24.2°C / 27.5°C
  1 BF
  67%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.0°C / 27.7°C
  2 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 24.1°C
  0 BF
  73%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 18.0°C / 23.8°C
  2 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 20.1°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.7°C / 24.7°C
  2 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.3°C / 27.5°C
  4 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.0°C / 24.9°C
  2 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 27.2°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  3 BF
  61%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 22.9°C
  0 BF
  78%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 23.4°C / 27.3°C
  1 BF
  52%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  3 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.0°C / 29.0°C
  2 BF
  40%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 25.7°C
  2 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  84%

Η προσοχή του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του παραμένει εστιασμένη εκτός από το ασφαλιστικό και στην εφαρμογή δράσεων για τη στήριξη των πλέον ευπαθών ομάδων

EUROKINISSI

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν καίγονται για τις δηλώσεις Καμμένου αλλά για το ασφαλιστικό...

 • A-
 • A+

Μπορεί στον αφρό της πολιτικής επικαιρότητας να «επέπλευσαν» και χθες οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών -με ισχυρές δόσεις δραματοποίησης- ωστόσο το πρωθυπουργικό επιτελείο δείχνει να έχει άλλη ατζέντα, με κοινωνικό πρόσημο και νέες διαβεβαιώσεις περί ανυποχώρητης στάσης στο ασφαλιστικό.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποδοχής των προτάσεων του υπουργού Αμυνας οι πιθανότητες που έδιναν από το Μαξίμου ήταν από μηδαμινές ώς απειροελάχιστες, ένδειξη του πλήρους αδειάσματος στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ.

«Δεν θα νομοθετηθούν μέτρα που δεν έχουν συμφωνηθεί», τόνιζαν χαρακτηριστικά απολύτως αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, αποκαλώντας ανώριμα και άνευ νοήματος τα αιτήματα που διατυπώθηκαν μέσω του Τύπου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αντίθετος τόσο στη στράτευση των γυναικών όσο και στα στρατιωτικά λύκεια. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος», ήταν το σαφές μήνυμα του γραμματέα του κόμματος, Π. Ρήγα (ΣΚΑΪ). Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν καθησυχαστικά ότι η διαφορετική προσέγγιση σε διάφορα ζητήματα με τον μικρότερο εταίρο δεν δημιουργεί πρόβλημα ούτε εμπνέει ανησυχία για τη συνοχή του σχήματος, αφού η σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. είναι κάτι παραπάνω από εδραιωμένη.

Η προσοχή του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του παραμένει εμφανώς εστιασμένη στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού και ταυτόχρονα στην εφαρμογή δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων και εκτεθειμένων στην κρίση συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, από την κυβέρνηση διέρρευσε η κατάθεση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου στις 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) με την οποία επιστρέφει μέρος από το «παράλληλο πρόγραμμα», χωρίς να αποκαλείται με αυτόν τον όρο.

«Πρόκειται για υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν, όπως ήθελε και θέλει, διακαώς, η αντιπολίτευση», εξηγούσαν κυβερνητικοί παράγοντες, ενημερώνοντας ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις αφορούν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και καταδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης «σε μέτρα που ανακουφίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα και έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση».

Σύμφωνα με κύκλους του μεγάρου Μαξίμου, με την ΠΝΠ βαίνουν προς διευθέτηση κατεπείγοντα ζητήματα μιας σειράς υπουργείων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

■ Επέκταση των παροχών στους δικαιούχους του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (σίτιση, στέγαση, ρεύμα) στο 2016.

■ Διεύρυνση δυνατότητας διενέργειας ελέγχων στα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

■ Παράταση λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων ώς την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

■ Ρύθμιση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες με προσαρμογή της στις προκλήσεις που δημιουργεί η προσφυγική κρίση.

■ Ρύθμιση διαδικασίας ναύλωσης πλοίων για την κάλυψη αναγκών λόγω προσφυγικού.

■ Ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Προσωρινής Διαμονής για τους πρόσφυγες.

■ Κατοχύρωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ως ανεξάρτητου συμβουλευτικού οργάνου της πολιτείας.

■ Παράταση συμβάσεων προσωπικού σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επιχειρώντας να δώσει το στίγμα του κυβερνητικού προσανατολισμού, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά το μήνυμα του πρωθυπουργού για το κοινωνικό και ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ανέφερε (ρ/σ «Στο Κόκκινο») ότι τα πρώτα νομοσχέδια με το άνοιγμα της Βουλής τη νέα χρονιά θα αφορούν παρεμβάσεις σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομίας-ανάπτυξης και πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Πονοκέφαλος

Η μεγαλύτερη αγωνία και συνάμα πονοκέφαλος που απασχολεί τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι το ζήτημα του ασφαλιστικού. Τα χρονοδιαγράμματα παραμένουν ασφυκτικά, όμως ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του δείχνουν εξίσου ανυποχώρητοι όσο και προσγειωμένοι.

«Εύκολα δεν περνάει τίποτα, αλλά οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. θα εμφανιστούν συσπειρωμένες», εκτιμάται βάσιμα στο Μαξίμου, που απορρίπτει ορθά-κοφτά περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Η διέξοδος θα δοθεί από τα έσοδα και όχι από τις περικοπές, είναι η ξεκάθαρη οδηγία του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία βασίστηκε η δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη που κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για το ασφαλιστικό.

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παίρνουν τις αποφάσεις τους οι ΑΝ.ΕΛΛ.
Συνεδριάζουν την Τετάρτη τα κομματικά όργανα του μικρού κυβερνητικού εταίρου που προετοιμάζεται για διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών ● Διχογνωμίες στο εσωτερικό του κόμματος, ποιοι μένουν,...
Παίρνουν τις αποφάσεις τους οι ΑΝ.ΕΛΛ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αιτία διαζυγίου το Μακεδονικό;
Σε μεταμνημονιακούς ρυθμούς κινούνται πλέον και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, επιχειρώντας με τη σειρά τους να συνδιαμορφώσουν τους κυβερνητικούς στόχους, αλλά και να οριοθετήσουν τη σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό το...
Αιτία διαζυγίου το Μακεδονικό;
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ψήσιμο» σε Καμμένο, πυρά σε Μητσοτάκη
Δεν επιβάλλεται από το Σύνταγμα αυξημένη πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ. θα συζητηθεί εντός κυβέρνησης, δήλωσε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κατά μέτωπο επίθεση στη Ν.Δ. και...
«Ψήσιμο» σε Καμμένο, πυρά σε Μητσοτάκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αν-ορθόδοξος πόλεμος
Οι χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Βούτση περί παρελάσεων και Ορθοδοξίας προκάλεσαν έναν ακόμη κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Ν.Δ, ενώ την ίδια ώρα ανέδειξαν τις διαφορετικές προσεγγίσεις...
Αν-ορθόδοξος πόλεμος
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκουρλέτης: Στόχος η εξάντληση της τετραετίας, αλλά...
«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας», επανέλαβε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας ωστόσο παραθυράκι για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών νωρίτερα, αναλόγως των εξελίξεων.
Σκουρλέτης: Στόχος η εξάντληση της τετραετίας, αλλά...
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Επιστροφή στην κανονικότητα η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.»
Στο θέμα της συνεργασίας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κοζάνης.«Αυτό που έγινε τις...
«Επιστροφή στην κανονικότητα η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας