Στην παραγωγή «θετικών» ειδήσεων με έμφαση κυρίως στην οικονομία και τη δημόσια Υγεία επιμένει να επενδύει επικοινωνιακά η κυβέρνηση για να μπορέσει να ανακάμψει και να έχει τον πρώτο λόγο στον καθορισμό της δημόσιας ατζέντας. Από αυτό το πνεύμα διακατέχεται και το εβδομαδιαίο μήνυμα του πρωθυπουργού, όπου κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε δράσεις για βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ αλλά και στην αναγνώριση της προόδου της οικονομίας από τη γερμανική κυβέρνηση. Μην μπορώντας φυσικά παρά να αναγνωρίσει ότι «αυτό δεν είναι ακόμα αισθητό σε όλους», δεσμεύτηκε να συνεχίσει «ώστε η βελτίωση των εισοδημάτων να φτάσει παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας», καθώς «μόνον έτσι έχει νόημα άλλωστε η ανάπτυξη της οικονομίας» και σημείωσε πως κοινός στόχος είναι «να γίνει η πρόοδος μετρήσιμη στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών».
«Εθνική παρέμβαση»
Με φόντο δε τις συλλήψεις για την πρόσφατη βίαιη επίθεση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νομική, αλλά και το όργιο αστυνομικής καταστολής στα Εξάρχεια τη νύχτα του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός επανήλθε στο δόγμα του «νόμος και τάξη», συγχαίροντας την ΕΛ.ΑΣ. και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, λίγες μέρες μετά τις προειδοποιήσεις για κυρώσεις που είχε απευθύνει. Αφού μίλησε εκ νέου για «βαριά εγκληματικότητα που σε πολλές περιπτώσεις λυμαίνεται ορισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα», τόνισε πως «τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στους καθηγητές και όχι σε μειοψηφίες που θεωρούν ότι μπορούν να «μασκαρεύουν» τις εγκληματικές τους πράξεις με ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται στο μεταξύ να απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου της προεδρίας, που ασκεί η Ελλάδα αυτόν τον μήνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως εκλεγμένο μη μόνιμο μέλος του οργάνου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε εθνική παρέμβαση κατά την οποία θα αναδείξει τις απειλές για τη θαλάσσια ασφάλεια και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, αλλά και τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας για τη διεθνή ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια και τον ρόλο της Ελλάδας.
Μετά και τη σειρά επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη με ξένους ηγέτες και τα τρία Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας που έγιναν τους τελευταίους μήνες (σ.σ.: με Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο και Ιταλία), κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει το διπλωματικό κεφάλαιο που έχασε την προηγούμενη δεκαετία και αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή όλων των χωρών της περιοχής ενώ, χωρίς να ετεροκαθορίζεται, χτίζει πολύπλευρες σχέσεις στρατηγικού βάθους με ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις.
Τη «σούπα» της αναβάθμισης της διπλωματικής θέσης και ισχύος πάντως, τουλάχιστον στο δεξιό ακροατήριο, τους τη χαλάει για άλλη μία φορά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» κατακεραύνωσε την εξωτερική πολιτική για «διεθνή απουσία» και προσωπικά τον πρωθυπουργό σχολιάζοντας ότι «αυτή δεν είναι πια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας