Αθήνα, 30°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
30°C
31.3° 29.1°
4 BF
32%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
31°C
31.6° 29.8°
3 BF
38%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
31°C
31.0° 31.0°
1 BF
53%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
2 BF
83%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
29°C
28.9° 28.9°
2 BF
48%
Βέροια
Αίθριος καιρός
31°C
30.9° 30.9°
1 BF
41%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
26°C
26.4° 26.4°
1 BF
41%
Αγρίνιο
Σποραδικές νεφώσεις
28°C
28.3° 28.3°
1 BF
47%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
25°C
26.6° 24.8°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
27°C
27.2° 26.5°
3 BF
52%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
27°C
27.4° 27.4°
4 BF
39%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
28°C
27.7° 27.7°
2 BF
47%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
30°C
29.9° 29.9°
3 BF
54%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
29°C
29.2° 29.2°
3 BF
33%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
30°C
30.5° 29.5°
2 BF
37%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
25°C
25.4° 24.8°
4 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
29°C
29.4° 29.4°
2 BF
16%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
29°C
28.8° 26.3°
2 BF
43%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
29°C
29.2° 29.2°
2 BF
45%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
23.0° 23.0°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
Ταξί απεργία
Στιγμιότυπο από νυχτερινή διαμαρτυρία των οδηγών ταξί. | Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

«Μύλος» με την πρόταση Κυρανάκη για τα ταξί: Το Μαξίμου απορρίπτει, η ομοσπονδία στηρίζει

Η άρνηση Μαρινάκη και η απάντηση Κυρανάκη • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί στηρίζει την πρόταση για τα Σαββατοκύριακα και τους μεθυσμένους οδηγούς • Ο ΣΑΤΑ έχει προειδοποιήσει με απεργία.

Κάτι… δεν πάει καλά στις ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις, καθώς η πρωτοφανής πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών για επιδότηση στα ταξί προκειμένου να δουλεύουν με μειωμένο κόμιστρο από Παρασκευή έως Κυριακή για να μεταφέρουν μεθυσμένους οδηγούς έχει προκαλέσει τριβές.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση για να εισπράξει σχεδόν αμέσως το άδειασμα από τον Παύλο Μαρινάκη υπογραμμίζοντας «δεν θα πληρώσει προφανώς ο Ελληνας φορολογούμενος, δεν θα επιδοτείται, τέλος πάντων, κάποιος για να πίνει...».

Όμως ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επέμεινε στην πρότασή του, ενώ απαντώντας στις ανακοινώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ για 48ωρη απεργία σημείωσε «ο Λυμπερόπουλος είναι άλλη ιστορία. Κάνω διάλογο με την ομοσπονδία των ταξί»

«Θετική η συνεργασία κράτους και ταξί»

Και κάπως έτσι, σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι βλέπει θετικά το μέτρο που πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρει «στηρίζουμε κάθε μέτρο που μπορεί να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και ειδικά των νέων», ενώ υποστηρίζει ότι η πρόταση Κυρανάκη δεν σημαίνει απαραίτητα μειωμένο κόμιστρο.

«Μας προκαλεί η διαστρέβλωση της αλήθειας και η διαπόμπευση τόσο του κλάδου, όσο και των "μεθυσμένων νέων". Η λέξη "φθηνό ταξί" δεν σημαίνει και μείωση κομίστρου, το αντίθετο μάλιστα καθώς η πρόταση είναι να επιδοτηθεί το κόμιστρο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Αθήνα 11/05/2025

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ξεχωριστή αναφορά κάνουμε για τη συζήτηση που είχαμε προχτές με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, για την προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ίδιος ο κ. Κυρανάκης για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεκάδες νέοι άνθρωποι σκοτώνονται κάθε σαββατοκύριακο στην άσφαλτο.

Οι νέοι αυτοί μπορεί να είναι και τα δικά μας παιδιά, ενήλικες οδηγοί ή και πεζοί, αλλά και συνάδελφοί μας οδηγοί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το τροχαίο που έγινε πριν ένα μήνα, όταν συνάδελφος ταξιτζής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, που προκάλεσε νέα οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στο πλαίσιο αυτό ως Ομοσπονδία στηρίζουμε κάθε μέτρο το οποίο θα μπορούσε να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και ειδικά των νέων.

Τονίσαμε στον Υπουργό Μεταφορών ότι θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε μέτρο που θα μπορέσει να οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και ότι βλέπουμε θετικά την ιδέα του για συνεργασία Κράτους και Ταξί για τα νυχτερινά δρομολόγια Παρασκευή με Κυριακή.

Μας προκαλεί η διαστρέβλωση της αλήθειας και η διαπόμπευση τόσο του κλάδου, όσο και των “μεθυσμένων νέων”.

Η λέξη “”φθηνό ταξί”” δεν σημαίνει και μείωση κομίστρου, το αντίθετο μάλιστα καθώς η πρόταση είναι να επιδοτηθεί το κόμιστρο.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας παροτρύνει τον Υπουργό αλλά και την Πολιτεία να προωθήσουν λύση και θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια να προστατέψουμε τους νέους μας.

Όλοι έχουμε παιδιά που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι είναι σε θέση να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια για να προστατευτούν τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά όλων μας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Μύλος» με την πρόταση Κυρανάκη για τα ταξί: Το Μαξίμου απορρίπτει, η ομοσπονδία στηρίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας