Αθήνα, 25°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
25°C
25.7° 23.2°
2 BF
48%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
22°C
23.2° 20.3°
2 BF
55%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
23°C
23.3° 23.0°
2 BF
71%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
80%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
20°C
19.9° 19.9°
2 BF
60%
Βέροια
Αίθριος καιρός
21°C
21.5° 21.5°
0 BF
48%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
42%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
20°C
20.3° 20.3°
2 BF
73%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
24°C
24.7° 23.8°
4 BF
60%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
23°C
22.7° 22.7°
4 BF
56%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
23°C
23.4° 23.4°
4 BF
53%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
23°C
23.2° 23.2°
2 BF
61%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
24°C
24.2° 24.2°
1 BF
37%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.5° 20.5°
1 BF
69%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
24.0° 23.8°
0 BF
56%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
24°C
23.8° 23.8°
4 BF
76%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
18°C
20.0° 17.8°
0 BF
67%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
68%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
19°C
19.2° 19.2°
2 BF
87%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
15°C
15.1° 15.1°
2 BF
60%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
Mitsotakis_xatsidakis_1020
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ακρίβεια και συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, ψηλά στην ατζέντα των πολιτών

Στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το δυσμενές, για αυτήν, κλίμα στην κοινωνία, ενώ το κίνημα διαμαρτυρίας για τα Τέμπη φαίνεται να έχει διάρκεια σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις.

Οι επικοινωνιακές παλινωδίες της αμετανόητης κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών και η ανικανότητά της να βρει μια ουσιαστική λύση στο χρόνιο, πλέον, νόσημα της ακρίβειας αποτυπώνεται στα συμπεράσματα τριών διαφορετικών δημοσκοπήσεων, οι οποίες καταγράφουν τις αρνητικότατες αξιολογήσεις των πολιτών για το κυβερνητικό έργο.

Η Mrb για το Open, η Metron Analysis για το Mega και η Prorata για το Attica TV, καταγράφουν και οι τρεις, πως το νούμερο ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι για ακόμη ένα μήνα η ακρίβεια, ένα μείζον ζήτημα που ο «τσάρος» της οικονομίας, Κυριάκος Πιερρακάκης, φαίνεται, όπως δήλωσε προσφάτως, ότι δε θα κάνει απολύτως τίποτα για να το αντιμετωπίσει, αφήνοντας στην τύχη τους τα λαϊκά νοικοκυριά.

Metron Analysis / Mega
Mrb/ Open
Prorata/ Attica

Η αρνητικότατη αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες που κυμαίνεται και στις τρεις δημοσκοπήσεις κοντά στο 70%, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο, αφού βλέπουν την κυβέρνηση να μην μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, πετώντας τις φανφάρες περί αυξήσεων των μισθών στο «καλάθι των αχρήστων».

Metron Analysis / Mega

 Κόλαφος είναι και οι απαντήσεις των πολιτών αναφορικά και με το έγκλημα των Τεμπών.

Οι απανωτές επικοινωνιακές κωλοτούμπες έχουν γίνει αντιληπτές από τους ερωτηθέντες, οι οποίοι είναι αμείλικτοι ως προς την περιγραφή της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Η συγκάλυψη είναι η πρώτη και κυρίαρχη λέξη που χαρακτηρίζει πολιτικά το έγκλημα των Τεμπών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει βέβαιη πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να διαλευκανθεί η υπόθεση αλλά και ούτε να βελτιώσει την κατάσταση του σιδηροδρόμου.

Mrb/ Open
Mrb/ Open

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακρίβεια και συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, ψηλά στην ατζέντα των πολιτών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας