Φωτιές στο υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι έχει ανάψει η εγκύκλιος της αν. υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη με τη συνταγογράφηση των εμβολίων για τη γρίπη, την οποία πάντως πήρε πίσω μέσα σε λίγες ώρες, καθώς έπειτα από δημοσίευμα ότι ασκούνται πιέσεις προς τον πρωθυπουργό να την τοποθετήσει στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανάγκασε τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε διαψεύσεις.
Με δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι στην πολιτική του διαδρομή βρέθηκε «πάμπολλες φορές αντιμέτωπος με κακόβουλα σχόλια ή εντελώς αστήρικτα δημοσιεύματα που κακοποιούσαν βάναυσα την αλήθεια» και πως «συνήθως τα παρέκαμπτα, γνωρίζοντας ότι το ψέμα έχει " κοντά ποδάρια" και ότι τέτοιου τύπου δήθεν δημοσιογραφικές προσεγγίσεις δεν παράγουν τίποτα άλλο παρά μόνο προσβολή στο δημοσιογραφικό λειτούργημα».
Ως τέτοιο χαρακτηρίζει το «δημοσίευμα, που... ανακαλύπτει προβλήματα στις σχέσεις μου με την Ειρήνη Αγαπηδάκη και εμπλέκει και τον γνωστό διανοούμενο και συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη (!) βρέθηκα και χθες. Το χαρακτήρισα ανάξιο σχολιασμού, καθώς είναι εντελώς ψευδές και περιγράφει μια πραγματικότητα εντελώς φανταστική. Επανέρχομαι ωστόσο επειδή κάποιοι εξακολουθούν να διαδίδουν ψιθύρους».
Και σημειώνει:
«Για να τελειώνουμε: η συνεργασία μου με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν και είναι άριστη, όπως επίσης και με τους δύο υφυπουργούς. Όσο για την επιλογή του συντάκτη να εμπλέξει τον Απόστολο Δοξιάδη, δημιουργό με τον οποίον με συνδέει μακρά και βαθιά φιλία και τιμώ βαθύτατα για το έργο του, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι εντελώς γελοία. Αιδώς Αργείοι...».
Στο (ανυπόγραφο πάντως) δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου ieidiseis.gr, το οποίο διαψεύδει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Η γκάφα με τα εμβόλια για τη γρίπη της εμβληματικής Ειρήνης δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε και η μοναδική. Εμφανιζόμενη ως μια θηλυκή “Λούθηρος” των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας (βλέπετε, “η σοφία είναι μεταδοτική” από τον Τόλη στην Ειρήνη) έχει προκαλέσει κι άλλα προβλήματα που τρέχουν και τα μαζεύουν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας πριν δουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ακόμη και με διαρροές του τύπου ότι ο Χρυσοχοΐδης φεύγει και η Ειρήνη η Μεγάλη (κατά την Αικατερίνη) έρχεται να αναλάβει το “τιμόνι” της Υγείας την έχουν συνδέσει».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας