Το χαρτί της «ασφάλειας» παίζει ο πρωθυπουργός με το βλέμμα στο εσωτερικό ξενοφοβικό ακροατήριο ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου.
Παρά το νέο ευρωπαϊκό «χαστούκι», αυτή τη φορά και από μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για μη χρηματοδότηση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. με κοινοτικά κονδύλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».
Σε προεκλογική ομιλία του στο Δήμο Παλλήνης, πριν τα εγκαίνια του κέντρου εκπαίδευσης της πυροσβεστικής στην Παλλήνη, σημείωσε ότι αύριο θα επισκεφτεί τον Έβρο για υπογράψει «επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας» κάνοντας μάλιστα λόγο για «παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».
Παράλληλα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη.
«Μας είπαν: η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ... Ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων» πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε... προσοχή στους πολίτες για το που θα δώσουν την ψήφο τους, αν δε θέλουν, να ξαναζήσουν «φοροεπιδρομή η οποία τσάκισε τη μεσαία τάξη από το 2015 μέχρι το 2019». Και επέμεινε ότι «υπάρχει μία κάλπη, η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει, ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό».
«Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου; Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό; Ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Ποιος θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει τα εξής:
«Ποιος θα σταθεί απέναντι σε ένα γείτονα ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά ποιος μπορεί και να συζητήσει με ένα γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε πραγματικά να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο; Ποιος θα προστατεύσει τα σύνορά μας; Ποιος θα συνεχίσει την επόμενη μέρα να κρατάει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης;»
Τέλος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως τώρα «οι πολίτες αυτοί ξέρουν, βλέπουν, συγκρίνουν, αξιολογούν έργο, αξιολογούν το δικό μας έργο, την τετραετία 2019-2023 και θυμούνται την τετραετία 2015-2019. Δεν τα έχουν ξεχάσει αυτά. Δεν έχουν ξεχάσει τα δημοψηφίσματα, τις κλειστές τράπεζες, την υπερφορολόγηση, τη θάλασσα η οποία "δεν έχει σύνορα". Δεν τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά. Θα δουν λοιπόν, θα κρίνουν, θα συγκρίνουν και θα επιλέξουν -πιστεύω- με γνώμονα την ατομική τους προκοπή αλλά και το συλλογικό καλό της πατρίδας μας. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν καταμετρηθούν τελικά τα αποτελέσματα, η κάλπη της 21ης Μαΐου θα έχει έναν μεγάλο νικητή. Αυτός θα είναι η μεγάλη μας παράταξη, η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, η Ν.Δ.».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας