Την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει φέρει την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη σφοδρή κριτική του για το σκάνδαλο των υποκλοπών φανερώνει η χθεσινή αμήχανη απάντηση που έδωσε το μέγαρο Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στη συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα «Νέα» του Σαββατοκύριακου.
Παρόλο που η κριτική του κ. Βενιζέλου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελείται από σειρά σοβαρών επιχειρημάτων, που αποτελούν κόλαφο για τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν είπε λέξη για τα επιχειρήματα αυτά και απέφυγε για άλλη μια φορά να δώσει οποιαδήποτε απάντηση. Ετσι, ο κ. Οικονόμου περιορίστηκε μόνο να αφήσει μια αιχμή σε βάρος του κ. Βενιζέλου, αφήνοντας να εννοηθεί η κατηγορία προς τον τελευταίο, ότι δεν δείχνει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ενώ προσπάθησε εμμέσως να του θυμίσει ότι κάποτε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή κυβέρνηση τους ένωνε το λεγόμενο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», το οποίο σήμερα βρίσκεται σε αποσύνθεση μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών. Γεγονός που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στο μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ψάχνει να βρει τρόπους να το αναθερμάνει.
«Η χώρα έχει θεσμούς»
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «η πολιτική αποτίμηση οφείλει να γίνεται μετά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Η χώρα έχει θεσμούς, εμπιστευόμαστε τους θεσμούς, ο κ. Βενιζέλος ήταν απ’ τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στο παρελθόν στην υπεράσπιση των θεσμών, όταν αυτοί είχαν κατακρεουργηθεί από κάποιους άλλους. Την ίδια συνέπεια κι εμπιστοσύνη που έδειξε στους θεσμούς τότε, περιμένουμε να δείξει και τώρα και η πολιτική αποτίμηση μετά τη δικαστική διερεύνηση να είναι βέβαιος πως θα γίνει».
Κοινώς, συνέστησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο να σταματήσει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και να περιμένει τη Δικαιοσύνη, η οποία βέβαια σε ό,τι αφορά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, επιχείρησε, μέσω της γνωμοδότησής του, να μπλοκάρει τον ελεγκτικό ρόλο της ΑΔΑΕ. Την ώρα βέβαια που ο κ. Βενιζέλος υψώνει ασπίδα προστασίας στην ΑΔΑΕ και στον πρόεδρό της Χρήστο Ράμμο, ενώ, μεταξύ των επικριτικών για το Μαξίμου επιχειρημάτων του, καλεί τον κ. Μητσοτάκη «αντί να ρωτάει τον κ. Τσίπρα “πού βρήκες τα ονόματα;”, θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση αν όντως παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι. Κι αν ως πρωθυπουργός θεωρεί ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, να εξηγήσει ποιος την έκανε, ποιος άκουσε τις μαγνητοταινίες, ποιος διάβασε τα δελτία και σε τι συμπέρασμα κατέληξε. Κι αν θεωρεί ότι αυτό καθιστά υπερήφανη την κυβέρνηση ή υπόλογη». Αλλά αυτή τη σοβαρή συζήτηση ο πρωθυπουργός αρνείται να την κάνει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας