• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.4°C / 4.6°C
  4 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -1.8°C / 1.9°C
  5 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 3.7°C / 5.5°C
  3 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -1.1°C / -0.1°C
  2 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.2°C
  3 BF
  86%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -2.0°C / 0.4°C
  3 BF
  45%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -6°C -5.6°C / -3.2°C
  4 BF
  42%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  2 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.6°C / 8.8°C
  6 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.4°C / -0.4°C
  5 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 6.4°C
  7 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 5.1°C
  6 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 0.7°C / 1.9°C
  4 BF
  44%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.2°C / 1.5°C
  2 BF
  79%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  4 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.6°C / 4.3°C
  4 BF
  86%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.6°C / 1.6°C
  2 BF
  45%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.3°C / 1.1°C
  3 BF
  53%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -5°C -5.1°C / -5.1°C
  2 BF
  58%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απορρίφθηκε για «ακαδημαϊκούς λόγους»!

 • A-
 • A+
Τελικά ο Αντώνης Διαματάρης νόμιζε ότι είχε τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, αλλά δεν τον παρέλαβε γιατί είχε... απορριφθεί ● Οσον αφορά τον τίτλο σπουδών στις οικονομικές επιστήμες από το Queens College της Νέας Υόρκης, του απονεμήθηκε 10 μήνες μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του... 2020.

Οταν ο Αντώνης Διαματάρης βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο Μαξίμου με κορνιζαρισμένο μεταπτυχιακό για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να αποδείξει ότι όντως διαθέτει τον συγκεκριμένο τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (έστω και με 2 χρόνια διαφορά από τότε που ήταν κυβερνητικό στέλεχος, περίοδο κατά την οποία δεν το κατείχε), υποστήριξε ότι ο λόγος που δεν το είχε λάβει νωρίτερα –και αμέσως μετά την παραίτησή του τον Δεκέμβριο του 2019– ήταν επειδή άργησαν να κινηθούν οι διαδικασίες του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Ακολούθως, στο εξώδικο που απέστειλε στην «Εφ.Συν.» και το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στις 28 Νοεμβρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Columbia ήδη από τον Ιανουάριο του 1977». Επιπλέον, παραθέτει και μία επιστολή του Πανεπιστημίου προς τον ίδιο με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με την οποία το Κολούμπια τον ενημέρωνε πως η ημερομηνία απονομής του μεταπτυχιακού του θα ήταν η 12η Φεβρουαρίου 2020.

Ωστόσο, το μεταπτυχιακό που παρουσίασε στην κορνίζα είχε ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021, του απονεμήθηκε δηλαδή 18 μήνες μετά τη 12η Φεβρουαρίου. Ο κ. Διαματάρης επικαλέστηκε στο εξώδικο τον κορονοϊό γι’ αυτήν την καθυστέρηση. Αυτό που δεν είπε, βέβαια, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με 2 έγγραφα, το επίμαχο έτος 1977 ο κ. Διαματάρης μόνο έτοιμος δεν ήταν να πάρει το πτυχίο, αντιθέτως είχε απορριφθεί (dismissed είναι η λέξη που χρησιμοποιείται) από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια για «ακαδημαϊκούς λόγους».

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της ομογένειας kalami.us, αυτή που ο κ. Διαματάρης έχει χαρακτηρίσει ως ένα «περιθωριακό μπλογκ» και ήταν εκείνη που είχε αποκαλύψει το 2019 στις ΗΠΑ το πρόβλημα με το μεταπτυχιακό, δημοσίευσε 2 έγγραφα από το Κολούμπια που αποδεικνύουν το γεγονός της απόρριψης του κ. Διαματάρη από το Πανεπιστήμιο. Το πρώτο έγγραφο έχει ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 1977 και περιλαμβάνει τη λίστα 14 απορριφθέντων φοιτητών και ανάμεσά τους βρίσκεται το όνομα του πρώην υφυπουργού. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι για να απορριφθεί κάποιος από το Πανεπιστήμιο σημαίνει είτε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις να ακολουθήσει τα μαθήματα είτε δεν έχει επαρκή επίδοση σε αυτά.

Το δεύτερο έγγραφο έχει ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2020. Στάλθηκε δηλαδή 9 μέρες πριν από τη 12η Φεβρουαρίου 2020 που, σύμφωνα με την επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Διαματάρης, το Κολούμπια θα του απένειμε το μεταπτυχιακό. Δυστυχώς η επιστολή αυτή ακύρωνε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου 2019 που περιλάμβανε στο εξώδικο ο κ. Διαματάρης. Οπως αναφέρει η κ. Φελίς Ρόζαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου, αναζήτησαν στα αρχεία τους την περίπτωση του κ. Διαματάρη και διαπίστωσαν ότι είχε «απορριφθεί» στα τέλη του φθινοπώρου του 1976. Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Υπό το φως αυτής της πληροφορίας το Πανεπιστήμιο αδυνατεί να σας παράσχει MBA», προσθέτοντας ότι η παρούσα επιστολή αντικαθιστά την επιστολή της 11ης Δεκεμβρίου! Εννοείται ότι στις 12 Φεβρουαρίου δεν έγινε καμία τελετή απονομής μεταπτυχιακού στον κ. Διαματάρη, και όχι λόγω κορονοϊού, αλλά λόγω της επιστολής της κ. Ρόζαν.

Τα... πτυχία

Οπως είδαμε όμως, ο κ. Διαματάρης έλαβε όντως ένα μεταπτυχιακό από το Κολούμπια, στις 20 Οκτωβρίου 2021. Γιά να δούμε πώς φαίνεται να το πήρε. Ξεκινάμε από το γεγονός ότι για να πάρεις μεταπτυχιακό πρέπει να έχεις ήδη ένα προπτυχιακό δίπλωμα. Ολως περιέργως κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του τα βιογραφικά τού κ. Διαματάρη, όπως είχαν αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών, δεν είχαν καμία αναφορά σε πρώτο δίπλωμα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που είχε αναρτηθεί αρχικά, έλεγε πως σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης και ότι είχε μεταπτυχιακό από το Κολούμπια. Μόλις έσκασε η υπόθεση με το μεταπτυχιακό, το περιεχόμενο του βιογραφικού στον ιστότοπο του ΥΠΕΞ άλλαξε: απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στο Queens College και σε ό,τι αφορά την παρουσία του στο Κολούμπια αναφέρεται ότι «παρακολούθησε μαθήματα». Αυτά για το Κολούμπια. Ας δούμε τι συμβαίνει με το Queens College.

Το Queens College

O κ. Διαματάρης παρότι το 2019 είχε κληθεί από την αντιπολίτευση να δείξει τα πτυχία του δεν το έπραξε. Αναμενόμενο ίσως, αν το πρώτο πτυχίο είναι αυτό που πήρε από το Queens College και αντίγραφό του βρήκαμε στο kalami.us, αφού έχει ημερομηνία απονομής την 1η Σεπτεμβρίου του 2020! Αυτό σημαίνει ότι το 2019, όντας υφυπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Διαματάρης δεν είχε μεταπτυχιακό γιατί πολύ απλά δεν είχε στην κατοχή του ούτε απλό πτυχίο. Το πτυχίο τού απονεμήθηκε 10 μήνες μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση και το μεταπτυχιακό 13 μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2021.

Για να τελειώνουμε με αυτήν τη θλιβερή ιστορία υποτιθέμενης αριστείας: Δεν είναι κακό να μην έχεις ακαδημαϊκό τίτλο, εξάλλου στην Ελλάδα οι ακαδημαϊκοί τίτλοι ούτε βασική προϋπόθεση αποτελούν ούτε είναι και εχέγγυο μιας πετυχημένης πολιτικής σταδιοδρομίας. Ωστόσο, είναι αξιολύπητο για μια παράταξη που έκανε παντιέρα της την «αριστεία» να «δημιουργεί» βιογραφικά και όταν η ανυπαρξία των σε αυτά αναφερόμενων προσόντων αποκαλύπτεται, αντί να σιωπά, να έρχεται με καθυστέρηση 3 ετών και να στήνει ένα γελοίο, επικοινωνιακό σόου για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού που υποτίθεται ότι ο κ. Διαματάρης είχε στην κατοχή του από το 2019.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ευχάριστο και άξιο συγχαρητηρίων το γεγονός ότι ο κ. Διαματάρης δεν χάνει τη δίψα του για τα γράμματα στην 8η δεκαετία της ζωής του. Του ευχόμαστε καλή πρόοδο.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εδώ το πτυχίο, εκεί το πτυχίο, πού είναι το πτυχίο!
Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση βυθίζεται όλο και περισσότερο στη δίνη των ψεμάτων του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη για το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη.
Εδώ το πτυχίο, εκεί το πτυχίο, πού είναι το πτυχίο!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στα «μαχαίρια» ΔΑΠ και ΔΑΠ Νομικής και στο βάθος η Κεραμέως
Οξύνεται η αντιπαράθεση στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης στα πανεπιστήμια με αιχμή την θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων στις φοιτητικές εκλογές.
Στα «μαχαίρια» ΔΑΠ και ΔΑΠ Νομικής και στο βάθος η Κεραμέως
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δημοκρατία ή κρότου-λάμψης;»
Μετά την πλήρη κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός, στο υπουργικό συμβούλιο, στην έκρηξη της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στη Θεσσαλονίκη –επιβεβαιώνοντας, έτσι, ότι οι εικόνες όπως αυτή του πεσμένου...
«Δημοκρατία ή κρότου-λάμψης;»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τακτική υποχώρηση
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει να τρενάρει το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, εν όψει και της κοινωνικής δυσαρέσκειας που θα υπάρξει από το ψαλίδισμα των εισακτέων, θέμα για το οποίο έχει υποβάλει...
Τακτική υποχώρηση
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
3+1 ερωτήματα για τον κύριο Στεφανή
Σοβαρά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης σχετικά με τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που φέρεται να κατέχει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
3+1 ερωτήματα για τον κύριο Στεφανή
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ταξίδεψε 15.323 χλμ. για να μάθει ότι πρέπει να παραιτηθεί
Με... μονόστηλο δημοσιεύτηκε αρχικά η είδηση της παραίτησής του στον «Εθνικό Κήρυκα», εφημερίδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ενώ αργότερα το κύριο άρθρο της στην ηλεκτρονική της έκδοση ήταν... απολαυστικά...
Ταξίδεψε 15.323 χλμ. για να μάθει ότι πρέπει να παραιτηθεί

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας