• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.2°C / 4.2°C
  2 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -0.4°C / 3.8°C
  2 BF
  41%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 3.8°C / 5.0°C
  5 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  4 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 1.3°C
  4 BF
  59%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  0°C -1.2°C / 0.4°C
  1 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -4.6°C / -3.2°C
  2 BF
  42%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  2 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.5°C / 7.8°C
  4 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 2.9°C
  3 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.6°C
  5 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.3°C / 2.3°C
  6 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 7.1°C
  5 BF
  57%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 1.7°C
  2 BF
  51%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  2°C -0.5°C / 1.7°C
  1 BF
  86%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.1°C / 3.6°C
  0 BF
  90%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.7°C / 2.7°C
  2 BF
  45%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.3°C / 1.1°C
  2 BF
  50%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -4°C -3.9°C / -3.9°C
  2 BF
  63%

Ψέματα και σοφίσματα Μηταράκη για να καλύψει τον στενό συνεργάτη που πήρε παράτυπα βοήθημα απόρου

 • A-
 • A+
Το έγγραφο από τη Διαύγεια που δείχνει ότι ο Α. Ζέρμας είναι δικαιούχος του επιδόματος απορίας • Ο υπουργός αναγκάστηκε να πει ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Με μια ανακοίνωση ανάλογη προφανώς του πανικού που προκάλεσε το θέμα που αναδείξαμε σήμερα (βλ. Επίδομα απορίας σε εύπορο συνεργάτη του Ν. Μηταράκη) για τον στενό συνεργάτη του Νότη Μηταράκη που χωρίς αιδώ εισέπραξε βοήθημα άπορου από τον Δήμο Καλλιθέας, η ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα επικαλούμενη ψέματα και σοφίσματα.

Ο Νότης Μηταράκης λοιπόν στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον στενό του συνεργάτη τον παρουσιάζει ως απλό υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου, «θύμα» πολιτικών σκοπιμοτήτων που στοχοποιείται από σκοτεινούς κύκλους όπως η «Εφ. Συν.». Μικρή λεπτομέρεια αλήθειας βέβαια είναι το γεγονός πως δεν πρόκειται για έναν απλό υπάλληλο, καθώς ο Απόστολος Ζέρμας είναι προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. υπεύθυνος οργανωτικού της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια του κ. Μηταράκη το 2019, ιδιαίτερος του βουλευτικού του γραφείου , μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού σε όποια υπουργεία διατέλεσε υπουργός ο κ. Μηταράκης και τώρα υπεύθυνος ως επιβλέπων μηχανικός για όλα τα έργα του υπουργείου ανά την επικράτεια.

Τέλος εάν ξεπεράσει κανείς το κωμικοτραγικό του θέματος αυτό που εξοργίζει περισσότερο εκτός από την απαράδεκτη και δίχως ενσυναίσθηση πράξη του κολλητού του Μηταράκη (χαρακτηρισμός που του αποδίδεται από τοπικά μέσα της Χίου), είναι πως ο υπουργός αναγκάστηκε να πει ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ισχυρίζεται λοιπόν στην ανακοίνωση του πως το βοήθημα απευθύνεται προς την μητέρα του κ. Ζέρμα και πως ο ίδιος το εισέπραξε με εξουσιοδότηση. Αυτό όμως δυστυχώς είναι ένα χοντροκομμένο ψέμα, καθώς όπως φαίνεται στην διαύγεια δικαιούχος του βοηθήματος είναι ο ίδιος ο κ.Ζέρμας και όχι η μητέρα του.

Απάντηση Γραφείου Τύπου Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην εφημερίδα «ΕΦΣΥΝ»

Με σημερινό της πρωτοσέλιδο (!) άρθρο η «Εφημερίδα των Συντακτών» βγάζει στην «σέντρα» εργαζόμενο μηχανικό, μετακλητό στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για επίδομα απορίας που έλαβε.

Καταρχήν, το άπαξ αυτό επίδομα των 500 ευρώ δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά την μητέρα του. Το βοήθημα αυτό δόθηκε από ανοικτό πρόγραμμα στήριξης του Δήμου Καλλιθέας και αφορούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Η εν λόγω κυρία, στην οποία και ανήκει η παροχή ρεύματος (και για την οποία επιδοτήθηκε) λαμβάνει σύνταξη - επίδομα 340€/μήνα και ως εκ τούτου πληροί τα κριτήρια «ευάλωτου». Τα χρήματα τα παρέλαβε ο εργαζόμενος από το ταμείο του Δήμου Καλλιθέας, ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος λόγω κινητικών προβλημάτων της αιτούσας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν φαίνονται τα στοιχεία του εργαζόμενου στην αίτηση η οποία έχει γίνει από τη μητέρα του στο όνομα της και φαίνονται στο ποιος εισέπραξε καθότι ήταν ο εξουσιοδοτούμενος προς είσπραξη.

Ο εν λόγω εργαζόμενος, πέραν του μισθού, που καθορίζεται από το μισθολόγιο, δεν λαμβάνει επιπλέον χρήματα λόγω έργου στην Τεχνική Υπηρεσία και ιδιαίτερα ως επιβλέπων μηχανικός. Οι δε δαπάνες ταξιδιών είναι ίδιες για όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου και αφορούν στην πληρωμή εισιτηρίων μετάβασης και διαμονής, καθώς και ημερήσια αποζημίωση 40€ για διατροφή. Ο ίδιος δεν θα δικαιούτο επίδομα απορίας καθότι είναι ενεργός επαγγελματίας, παρότι όσο υπηρετεί στο Υπουργείο ουδεμία προσωπική εργασία εκτός της υπηρεσίας έχει αναλάβει.

Το ουσιαστικό είναι ότι η ΕΦΣΥΝ δεν αμφισβητεί το επίδομα, δεν παρουσιάζει κάτι μεμπτό στο πρόγραμμα του Δήμου ή την διαδικασία επιλογής και πληρωμής των δικαιούχων. Αλλά βγάζει στην σέντρα έναν εργαζόμενο, την οικογένεια του, ευαίσθητα δεδομένα για την οικονομική του κατάσταση.... Το έγκλημα του εργαζόμενου είναι ότι εργάζεται για το Υπουργείο και τον κ. Μηταράκη. Αυτόν δηλαδή που σύμφωνα με το δημοσίευμα «στερεί την κοινωνική φροντίδα με τη στάση του ως Υπουργός από τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα». Τέτοιοι διαχωρισμοί εργαζομένων, ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, θυμίζουν άλλα καθεστώτα, είναι επικίνδυνοι για την Δημοκρατία. Και δεν περιποιούν τιμή στην Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
MEDIA
Πολυσέλιδο επετειακό αφιέρωμα για τα 10 χρόνια «Εφ.Συν.» αυτό το Σαββατοκύριακο
Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα-ταξίδι στον χρόνο και τον κόσμο με αφορμή τη συμπλήρωση λειτουργίας 10 ετών της «Εφημερίδας των Συντακτών» (2012-2022)
Πολυσέλιδο επετειακό αφιέρωμα για τα 10 χρόνια «Εφ.Συν.» αυτό το Σαββατοκύριακο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λάσπη στον ανεμιστήρα από τον Μηταράκη
Εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση διαφθοράς που εμπλέκει την Εύα Καϊλή, για να πετάξει λάσπη χωρίς κανένα στοιχείο κατά ΜΚΟ που αναδεικνύουν καταγγελίες για τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης στα σύνορα.
Λάσπη στον ανεμιστήρα από τον Μηταράκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδομα απορίας σε εύπορο συνεργάτη του Ν. Μηταράκη
Για ποιον λόγο κ. Μηταράκη ένας στενός συνεργάτης σας, που έχει τον μισθό του από το κράτος, που παίρνει έργα με απευθείας αναθέσεις, που έχει στο όνομά του δεκάδες χρηματικά ποσά ως έξοδα μετακίνησης (από 500...
Επίδομα απορίας σε εύπορο συνεργάτη του Ν. Μηταράκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκλητικός ο Μηταράκης για τους πρόσφυγες στον Έβρο, «απογοητευμένος» με Ε.Ε.
Εμμονικός στο αφήγημα για τον Έβρο και συνεπής στην τακτική εξωραϊσμού της αντιμετανεστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο υπουργός.
Προκλητικός ο Μηταράκης για τους πρόσφυγες στον Έβρο, «απογοητευμένος» με Ε.Ε.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μίλησε ξανά για «ανακολουθίες», άφησε αιχμές για εμπλοκή τρίτων
Τα δικά του «στοιχεία» για την υπόθεση των εγκλωβισμένων προσφύγων στον Έβρο φέρεται να προσκόμισε –κατά δήλωσή του– ο υπουργός...
Μίλησε ξανά για «ανακολουθίες», άφησε αιχμές για εμπλοκή τρίτων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας