• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 8.6°C / 10.8°C
  4 BF
  83%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 10.5°C
  3 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 16.0°C
  4 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  1 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  4 BF
  81%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 9.9°C
  1 BF
  76%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 3.4°C
  3 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 17.7°C
  1 BF
  91%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 15.4°C
  4 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  2 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  2 BF
  55%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.4°C / 9.9°C
  3 BF
  66%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.4°C / 8.8°C
  3 BF
  80%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 16.6°C
  2 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  9°C 8.3°C / 11.0°C
  2 BF
  90%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 8.3°C
  2 BF
  86%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 9.5°C
  2 BF
  77%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.2°C / 4.2°C
  1 BF
  77%
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υμνητής του Πούτιν ο Αδωνις Γεωργιάδης

 • A-
 • A+
Οταν ο σημερινός αντιπρόεδρος του κ. Μητσοτάκη κατήγγελλε την Ντόρα Μπακογιάννη για δηλώσεις της κατά της Ρωσίας και επιδοκίμαζε τον «πρόεδρο Πούτιν» που «ευτυχώς δεν τσίμπησε»...

Μόνη της η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα μετεκλογικής συνεργασίας της Ν.Δ. με το κόμμα Βελόπουλου, εκδηλώνοντας ανοιχτά το «φλερτ» της, και μόνη της αποφάσισε να το κλείσει έπειτα από δηλώσεις «ήξεις αφήξεις» και ζυγίσματα. Τουλάχιστον μέχρι να το ξανανοίξει εφόσον δει ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά. Και επέλεξε να το κλείσει, γιατί αφενός είδε ότι εκθέτει στον μεσαίο χώρο την ακροδεξιά στροφή του κόμματος επί ηγεσίας Μητσοτάκη, που σηματοδοτήθηκε με την τοποθέτηση σε θέσεις-κλειδιά όλων των άλλοτε πρωτοκλασάτων στελεχών του ΛΑΟΣ, και αφετέρου γιατί ζύγισε ότι όσο κρατάει ανοιχτό το «φλερτ» με τον Βελόπουλο, εμφανίζοντάς τον ως δυνητικό κυβερνητικό εταίρο, ευνοεί τη χαλαρή ψήφο προς την Ελληνική Λύση.

Βέβαια, αν η κυβέρνηση ήθελε να ξεκόψει διά παντός κάθε σενάριο συνεργασίας με τον Βελόπουλο, θα τον είχε καταγγείλει ως ακροδεξιό. Δεν το έκανε. Οχι μόνο γιατί όλοι οι υπόλοιποι ακροδεξιοί πρώην συνοδοιπόροι του κ. Βελόπουλου στον ΛΑΟΣ κατέχουν σήμερα κρίσιμες υπουργικές θέσεις και αντιπροεδρία στο κόμμα. Οχι μόνο γιατί και ο ίδιος ο Βελόπουλος πέρασε ένα σαμαρικό φεγγάρι από τη Ν.Δ. Οχι μόνο γιατί το «φλερτ» με τον τελευταίο ανέλαβε να το εκδηλώσει πρώτος ανοιχτά ο ομοϊδεάτης του υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης για να το συνεχίσει μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αλλά ασφαλώς και για να μπορεί το μέγαρο Μαξίμου να επανέλθει στο σενάριο αυτό.

Και πού επέλεξε λοιπόν η κυβέρνηση να εστιάσει προκειμένου να αιτιολογήσει το κλείσιμο του σεναρίου; «Για να συνεργαστείς και να συγκυβερνήσεις με κάποιον, πρέπει να έχεις έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή σε θέματα αρχών, αξιών και προγραμματικά. Τέτοιος κοινός παρονομαστής με τον κ. Βελόπουλο δεν υπάρχει. Οπως χαρακτηριστικά έχω ξαναπεί, δεν μπορεί, δεν θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει, όταν εμείς κοιτάμε προς τη Δύση και αυτός κοιτάει προς την Ανατολή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Με άλλα λόγια, το μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να αναδείξει ως βασική του διαφορά με τον Βελόπουλο τα φιλορωσικά και φιλοπουτινικά του αισθήματα. Μόνο που, όπως αποδεικνύουμε σήμερα, η αιτιολόγηση αυτή είναι απολύτως προσχηματική. Και αυτό γιατί βέβαια οι φιλοπουτινιστές βρίσκονται ήδη μέσα στη Ν.Δ. και μάλιστα σε καίρια πόστα.

Ενδεικτικά παραθέτουμε ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή «Ελλήνων έγερσις» του σημερινού αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης έχει φέρει στην εκπομπή του (Τηλεάστυ, 16.3.2007) έναν ομοϊδεάτη του απόστρατο, τον Γεώργιο Αϋφαντή, τον οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει ως συγγραφική αυθεντία στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα. «Τον στρατηγό τον φέραμε από τη Θεσσαλονίκη εκτάκτως σήμερα για να μας σχολιάσει» αναφωνεί ο Αδωνις Γεωργιάδης και στρέφεται στον συνομιλητή του: «Στρατηγέ μου, επειδή τα βιβλία σου είναι γεμάτα με γεωπολιτική και γεωστρατηγική, συχνά σε καλούμε και μας μιλάς για το Αιγαίο, για τα πετρέλαια, για τα Ιμια και όλα αυτά, θέλω να μας σχολιάσεις τη χθεσινή ιστορική υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη». Βέβαια πριν ο «στρατηγός» προλάβει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη γεωπολιτική, ο ίδιος ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. φροντίζει να κάνει σαφή τον προσωπικό του φιλο-πουτινισμό και μάλιστα με ένα «καρφί» κατά της αδελφής του σημερινού πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, και ευθέως υπέρ του Ρώσου Προέδρου: «Να πω εδώ ότι δίνω συγχαρητήρια στην κυβέρνηση – για να δείτε ότι εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Μπράβο στην κυβέρνηση που το υπέγραψε, ή μάλλον μπράβο στον Καραμανλή που το υπέγραψε, διότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έκανε ό,τι μπορούσε για να το τινάξει στον αέρα με τις δηλώσεις της κατά της Ρωσίας, αλλά ευτυχώς ο πρόεδρος Πούτιν δεν τσίμπησε».

Επειτα από αυτό, ο «στρατηγός» ξεκινάει: «Ο αγωγός αυτός έχει κυρίως πολιτικά οφέλη. Στο βιβλίο μου, πριν από πολλά χρόνια, έχω δημοσιεύσει ξεκάθαρα ότι η Μεγάλη Αικατερίνη είχε ακολουθήσει μία πολιτική, η οποία θα ανέσταινε ξανά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, και είχε βαφτίσει τον εγγονό της Κωνσταντίνο για να τον κάνει αυτοκράτορα του Βυζαντίου». Κάπου εκεί πετάγεται ο Αδ. Γεωργιάδης για να διαλύσει και την τελευταία αμφιβολία όποιου μπορεί για λίγο να νόμισε ότι δεν είναι πλήρης η ταύτιση του ίδιου με τις απόψεις του «στρατηγού»: «Να πω εδώ για τα βιβλία του στρατηγού ότι είναι προφητικά, ότι είναι πάντοτε πολύ καλά ενημερωμένος και ότι μιλάει για όλα τα θέματα που μας ενδιαφέρουν», λέει ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, δίνοντας αέρα στα πανιά του «στρατηγού», ο οποίος συνεχίζει: «Οι εχθροί της Ελλάδος μεθόδευσαν την εκθρόνισιν της Μεγάλης Αικατερίνης». Και συνεχίζει: «Δεν γνωρίζω αν ο Πούτιν διάβασε τα βιβλία μου αυτά ή άλλοι Ρώσοι πολιτικοί αντελήφθησαν την πολιτική της Μεγάλης Αικατερίνης.

Στα βιβλία μου εγώ καταλήγω ότι: Η Ρωσία θα πρέπει μονομερώς να αγκαλιάσει τον Ελληνισμόν, διότι ένας άξονας Ρωσίας - Ελλάδος κλείνει τη Μεσόγειον από τα μεγάλα συμφέροντα των Αγγλο-Εβραίων ή Αμερικανο-Εβραίων και έτσι δημιουργείται ένας δεύτερος πόλος που να μπορούμε πλέον να ελπίζουμε ότι η πίτα θα μοιραστεί. Το γεγονός ότι υπεγράφη η σύμβασις διά τον αγωγόν δικαιώνει πλήρως τη μελέτη μου, αδιάφορον αν έγινε από προτροπήν δική μου, από τα βιβλία μου ή αν έγινε αυτοβούλως από τον Πούτιν.

Ο Πούτιν ακολουθεί ακριβώς αυτά που είχα γράψει εις το βιβλίον μου. Ητοι, αγκαλιάζει τον Ελληνισμόν μονομερώς». Και καταλήγει: «Οι Ελληνες με το να κατέβουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο αμέσως-αμέσως δημιουργείται ένας πόλος, ο οποίος θα είναι αντίρροπος των συμφερόνων των Αγγλο-Εβραίων στην περιοχή της Μεσογείου». Με άλλα λόγια, κατατάσσει την Ελλάδα σε έναν «πόλο» πλάι στον Πούτιν και απέναντι στη Δύση (με την οποία συντάσσεται ο κ. Οικονόμου και το Μαξίμου), αλλά βέβαια και απέναντι στους Εβραίους, αφού εκείνη την περίοδο ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν νιώθει την ανάγκη να κρύβει τον αντισημιτισμό του. Εν κατακλείδι: Δεν γνωρίζουμε αν ο Πούτιν διάβασε τα «προφητικά» βιβλία του «στρατηγού». Γνωρίζουμε όμως την ταύτιση με αυτά του υμνητή του Πούτιν και σημερινού αντιπροέδρου του κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το μαζεύουν, αλλά δεν το αποκλείουν
Εκτέθηκαν στο μέγαρο Μαξίμου που έδειξαν καταφανώς ότι ψάχνουν σανίδα σωτηρίας στην ακροδεξιά Ελληνική Λύση και χθες επιχείρησαν μεν να τα μαζέψουν, αλλά και πάλι χωρίς να το αποκλείουν.
Το μαζεύουν, αλλά δεν το αποκλείουν
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Γλυκά μάτια» στον Βελόπουλο για συνεργασία!
Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει εναγωνίως συμμάχους εν όψει των εκλογών και στρέφεται άρον άρον στην Ακροδεξιά ● Το σενάριο διακινήθηκε από τον Μάκη Βορίδη και... επιβεβαιώθηκε από τον Γιάννη Οικονόμου.
«Γλυκά μάτια» στον Βελόπουλο για συνεργασία!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το παρελθόν των λογοκλοπών στη Ν.Δ.
Ενα θέμα που προκάλεσε αμηχανία στο μέγαρο Μαξίμου την εβδομάδα που πέρασε ήταν βέβαια η υπόθεση της καταγγελλόμενης λογοκλοπής στη διδακτορική διατριβή του -εκλεγμένου με το επίσημο χρίσμα του Κυρ. Μητσοτάκη-...
Το παρελθόν των λογοκλοπών στη Ν.Δ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμβολιαστείτε, αλλιώς απολύεστε
Η κυβέρνηση επιστρατεύει ευθέως την απειλή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.
Εμβολιαστείτε, αλλιώς απολύεστε
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα διαφοροποίηση Τζαβάρα
«Το βάρος της απόδειξης το έχει ο εισαγγελέας και όχι ο δημοσιογράφος», υποστήριξε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών.
Νέα διαφοροποίηση Τζαβάρα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο Βορίδης δεν κρύβει την επιθυμία του για συγκυβέρνηση με Βελόπουλο
Οι παλιές συμπάθειες δύσκολα κρύβονται στην πολιτική, ακόμη και αν αυτοί που τις εκφράζουν ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, όπως στην περίπτωση του Μάκη Βορίδη που παραδέχτηκε ότι η ΝΔ θα συγκυβερνούσε με την...
Ο Βορίδης δεν κρύβει την επιθυμία του για συγκυβέρνηση με Βελόπουλο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας