Για επιστροφή της ανησυχίας αναφορικά με την Ελλάδα με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει τον διεθνή διασυρμό της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο επικρατεί σοβαρή πολιτική κρίση και αστάθεια στη χώρα μας.
Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξανόμενο έλλειμμα και το υψυλότατο χρέος της χώρας μας εν μέσω σκληρής οικονομικής και ενεργειακής κρίσης στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά και της πολιτικής συγκυρίας στην Αθήνα.
Ως εκ τούτου, -εκτιμά το Reuters- οι δανειστές, οι επενδυτές και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να ανησυχούν ξανά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας, αλλά και την προβληματική και δυσοίωνη πορεία που φαίνεται να χαράσσει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Η άλλοτε ευνοϊκή θέση που φαίνεται να απολάμβανε το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές ένα προηγούμενο διάστημα φαίνεται να έχει πλέον εξαφανιστεί μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων» σημειώνει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσημη αρθρογραφία του Ντίξον επιδοκιμάζεται η δημοσιονομική πολιτική Μητσοτάκη και το πακέτο μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Έτσι, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο παρόν άρθρο ο Ντίξον ασκεί κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καταπολέμηση της διαφθοράς από τότε που ανέβηκε στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει, είναι χαρακτηριστική η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα χάρη στον οποίο «τη γλίτωσαν» τραπεζίτες και χρηματιστές που διώκονταν για διαφθορά και παραχαράξεις, ενώ και μεγάλοι φοροδιαφυγόντες επιχειρηματίες απέφυγαν οποιαδήποτε ποινή. Άλλη μια φωνή από το εξωτερικό, λοιπόν, που ξεσκεπάζει την πάγια στάση της κυβέρνησης των «αρίστων» υπέρ ημετέρων.
Επιπλέον, ο Ντίξον κάνει λόγο για τον υπερσυγκεντρωτισμό εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού από τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης ΝΔ, με χαρακτηριστική την τροπολογία για την υπαγωγή της ΕΥΠ απευθείας στον ίδιο.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δημοσιογράφος του Reuters «προβλέπει» την τακτική παραχολογίας που πιθανώς θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα προκειμένου να διασφαλίσει την τετραετία.
Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος του βρετανικού πρακτορείου βλέπει μαύρα σύννεφα πάνω από το πολιτικό μέλλον της χώρας όποτε και αν τελειώσει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς κατά τον ίδιο «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή ακόμη και κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας