Ξεκινάει το πρωί της Τετάρτης, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η συνεδρίαση ξεκινά στις 9.00 το πρωί.
Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, στο εισαγωγικό σημείωμα του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, ζητεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου καθώς όπως τονίζει «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της Διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».
Ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Για το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου ενημερώνονται απόψε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Η ενημέρωση θα γίνει στη Βουλή και η σύσκεψη είναι πολύ πιθανό να είναι διευρυμένη ώστε να επιτρέψει τη συμμετοχή όσων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να ενημερωθούν. Στο επίκεντρο της ενημέρωσης αναμένεται κυρίως να βρεθούν οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας