• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.7°C / 29.5°C
  2 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 22.3°C / 27.0°C
  1 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.5°C / 27.7°C
  2 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  2 BF
  55%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.7°C / 23.7°C
  2 BF
  60%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  2 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  2 BF
  67%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.2°C / 24.2°C
  1 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.1°C / 28.2°C
  2 BF
  48%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.7°C
  3 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  3 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  4 BF
  80%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  1 BF
  53%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 24.5°C / 27.8°C
  2 BF
  61%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 26.6°C
  2 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.0°C / 28.2°C
  1 BF
  45%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.1°C / 23.1°C
  2 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.6°C / 26.4°C
  2 BF
  44%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.5°C / 17.5°C
  2 BF
  72%

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής στο πάνελ του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεγάλα λόγια, ανύπαρκτα έργα

 • A-
 • A+
Νέες μεγαλόστομες υποσχέσεις για τη Θεσσαλονίκη έδωσαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής από το βήμα του προσυνεδρίου της Ν.Δ., αποφεύγοντας συγκεκριμένες αναφορές στο μετρό και σε άλλα έργα που καρκινοβατούν την τελευταία τριετία.

Τα λόγια αγάπης και οι ανέξοδες φιλοφρονήσεις στη Θεσσαλονίκη με μπόλικη ρητορική του ’80 σημάδεψαν το προσυνέδριο της Ν.Δ. με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να διαγωνίζονται σε μεγαλοστομίες για... ανύπαρκτα έργα της τελευταίας τριετίας και πολλά μετά το... 2023, δηλαδή μετά τις επόμενες εκλογές!

Ο πρωθυπουργός, που επέλεξε να μιλήσει στο πάνελ για τις υποδομές φιλοδώρησε την πόλη με δηλώσεις ενδιαφέροντος «είμαι εδώ περίπου μία φορά τον μήνα και το κάνω επειδή αγαπώ την πόλη και πιστεύω στις δυνατότητες και τις προοπτικές της» και αφού δεν είχε τίποτα συγκεκριμένο να πει, αφού τα τελευταία τρία χρόνια κανένα έργο δεν έχει γίνει ή ολοκληρωθεί κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να δουν το... μέλλον, λέγοντας πως «ποτέ δεν είχε δρομολογηθεί στη Θεσσαλονίκη, με τέτοια συνέπεια, ένας τέτοιος σημαντικός όγκος μεγάλων παρεμβάσεων που αλλάζουν ουσιαστικά την όψη της πόλης και είναι έργα τα οποία υλοποιούνται, παρά τις δυσκολίες».

Και ποιες είναι οι δυσκολίες που ανέκοψαν τα έργα; «Μας έτυχαν μεγάλες δυσκολίες, όπως ο Εβρος, οι αναταραχές με την Τουρκία, η πρωτοφανής υγειονομική κρίση με τις οικονομικές επιπτώσεις της και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ολες οι κρίσεις ήταν εξωγενείς δεν τις προκαλέσαμε, όπως εκείνη του 2015 που την προκάλεσε η τότε κυβέρνηση. Εμείς τις κρίσεις τις αντιμετωπίζουμε ως προκλήσεις. Με τον Εβρο αναμορφώσουμε τη μεταναστευτική μας πολιτική. Με τα ελληνοτουρκικά ενισχύσαμε την άμυνά μας. Με την πανδημία επαναφέραμε την οικονομία στην κανονική της πορεία, ενισχύσαμε το ΕΣΥ και δείξαμε ότι αυτή η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει λαϊκό και κοινωνικό πρόσημο. Τώρα θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»!

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στο πάνελ, εκτός του υπουργού και του υφυπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Γιάννη Καραγιάννη, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, αφού ο μεν δήμαρχος είχε κάτι να πει για τα έργα που επιτέλους ξεκίνησαν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ενώ η ΔΕΘ έχει ένα σχέδιο για το οποίο όμως η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και ούτε έγινε καμιά σχετική αναφορά τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Ο κ. Καραμανλής με λυρισμούς τού ’80 «στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η καρδιά της Μακεδονίας, είναι και η καρδιά της παράταξής μας» προτίμησε τις γενικόλογες αναφορές «το 2019 δεν υπήρχε καμία μελετητική ωριμότητα για έργα και, ακόμη χειρότερα, υπήρχαν έργα τα οποία ήταν μπλοκαρισμένα», παρακάμπτοντας φυσικά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη αντιθέτως το μετρό προχωρούσε και ότι «πάγωσε» τα τελευταία τρία χρόνια, αφού δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκτός από εκείνο που ήθελε να ματαιωθεί η λύση που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση στον σταθμό Βενιζέλου με αποτέλεσμα αντί να έχουμε ήδη μετρό σε κυκλοφορία να παραπέμπεται η λειτουργία του για το 2025. Επανέλαβε μάλιστα ο κ. Καραμανλής ως κατόρθωμα ότι «σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ολοκληρώσει το 85% της υποδομής και να υπολείπεται η πολύπαθη ιστορία του Σταθμού Βενιζέλου», ομολογώντας δηλαδή ότι σε τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε μόλις το 10% του έργου.

Ειδική αναφορά από τον κ. Καραμανλή και τον Καραγιάννη για τον flyover αυτοκινητόδρομο που ο δεύτερος χαρακτήρισε «κορωνίδα των έργων στη Θεσσαλονίκη» και για τον οποίο «έχουμε προσωρινό ανάδοχο και μέχρι τα τέλη της χρονιάς ουσιαστικά θα έχουμε τα πρώτα εργοτάξια στην πόλη μας». Αυτό -πέρα από τον γενικότερο σκεπτικισμό για το έργο- μένει να αποδειχθεί καθώς ήδη κυκλοφορούν φήμες και διαδόσεις για αλλαγή στους προϋπολογισμούς που ζητούν εργολάβοι και υπεργολάβοι επικαλούμενοι αύξηση των οικοδομικών υλικών μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για άλλα έργα, όπως το Μουσείο Ολοκαυτώματος, τα γήπεδα ΠΑΟΚ και Αρη, ούτε κουβέντα...

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσυνέδριο υπό τη φθορά της ακρίβειας στη Θεσσαλονίκη
Με το θέμα των εκλογών να έχει προς το παρόν κλείσει, η προχθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της Ν.Δ. δεν περιείχε αυτή τη φορά κάποια συνάντησή του με τους τοπικούς...
Προσυνέδριο υπό τη φθορά της ακρίβειας στη Θεσσαλονίκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μαγική εικόνα από Μητσοτάκη: Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα
Το μαύρο... άσπρο επιχείρησε να κάνει για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις πολιτικές που έχει ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία όσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία. 
Μαγική εικόνα από Μητσοτάκη: Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θέρμη» υποδοχή Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
Σε διαμαρτυρία προχώρησαν το πρωί υγειονομικοί, που βρίσκονται σε αναστολή, κοντά στο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου διεξάγεται το πρώτο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη συμπρωτεύουσα, παρουσία του πρωθυπουργού.
«Θέρμη» υποδοχή Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βροχή από παράπονα αλλά... πέρα βρέχει
Αντιμέτωπος με έντονη δυσαρέσκεια από πολλές πλευρές βρέθηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης να προειδοποιούν για «τσουνάμι λουκέτων» και τον πρωθυπουργό να...
Βροχή από παράπονα αλλά... πέρα βρέχει

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας