• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.2°C / 17.9°C
  2 BF
  77%
 • Θεσσαλονίκη
  Ασθενής ομίχλη
  12°C 11.4°C / 13.8°C
  1 BF
  89%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 17.0°C
  2 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 15.5°C
  2 BF
  62%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 13.5°C
  0 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 14.4°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Ασθενής ομίχλη
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  0 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  1 BF
  81%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.2°C / 19.8°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.1°C
  2 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 17.8°C
  3 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 15.6°C
  4 BF
  79%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 12.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.5°C / 14.9°C
  0 BF
  84%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.8°C / 18.2°C
  1 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 17.7°C
  0 BF
  61%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.3°C / 12.1°C
  0 BF
  94%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 14.5°C
  2 BF
  89%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.7°C / 8.7°C
  2 BF
  82%
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Η μεγάλη επανάσταση στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι η διαλειτουργικότητα

 • A-
 • A+

Η πρόσβαση στην τεχνολογία θα πρέπει να είναι με καλές τιμές και καλές ταχύτητες. Επιπλέον, η πρόσβαση στην τεχνολογία θα πρέπει να διασφαλίζει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Θα πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην βλέπει πόσο θετική επίδραση έχει η τεχνολογία στην δημόσια υγεία, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στη συζήτησή του με την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ στο πλαίσιο του Digital Economy Forum 2021, όπου για μια ακόμα φορά βρήκε την ευκαιρία να αυτοεπαινεθεί για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης, επιχείρησε να παρουσιάσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως κάτι δικής του έμπνευσης, παραβλέποντας πως υπουργείο με αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο είχε συσταθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κράτος οφείλει να παίξει το ρόλο του καταλύτη, να ρυθμίζει δηλαδή το πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Δεν μπορώ να φανταστώ πολιτική ηγεσία που να μην αντιλαμβάνεται που πηγαίνει η τεχνολογία και να μην προσαρμόζει τις πολιτικές της στις αλλαγές της τεχνολογίας. Η χώρα γίνεται ήδη διεθνής κόμβος ψηφιακής τεχνολογίας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιώσει την εικόνα της διεθνώς. Για παράδειγμα το ζήτημα του ψηφιακού πιστοποιητικού ήταν δική μας ιδέα. Πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλέον είναι μία ευρωπαϊκή επιτυχία. Όσο ακούγεται η Ελλάδα ως παραγωγός καινοτομίας τόσο πιο εύκολα θα γίνει η Ελλάδα ένα digital hub και από αυτό να είναι ωφελημένοι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους αποτελεί σήμερα το σημείο εκείνο, που συγκεντρώνει θετικά πρόσημα αξιολόγησης από το σύνολο της κοινωνίας. «Αποδείξαμε πως η ελληνική δημόσια διοίκηση μπορεί να κάνει ψηφιακά άλματα, που φάνταζαν αδύνατα πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Τη σύσταση του συγκεκριμένου υπουργείου σχεδιάζαμε δύο χρόνια πριν από τις εκλογές. Η απλοποίηση των διαδικασιών συνενώνεται με το gov.gr. Επίσης έσπασαν όλα τα στεγανά των Υπουργείων και τώρα όλα θέλουν να συνεργάζονται με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης γιατί πλέον έχουν όφελος από αυτό» είπε.

Και συνέχισε: «Τώρα πλέον η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη σημαντικών επενδύσεων, καθώς εγχώρια και ξένα κεφάλαια αντελήφθησαν πως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της».

«Μπορούμε να εξάγουμε και εμείς ψηφιακή τεχνογνωσία e government, και πίσω από αυτό να έλθουν και επιχειρήσεις να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Αυτό το έχουμε πετύχει γιατί έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η μεγάλη επανάσταση στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι η διαλειτουργικότητα, που σημαίνει πως άπαντες πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να δουλέψουν μαζί. Κανείς δεν είναι αποκλειστικός ιδιοκτήτης ούτε συστημάτων, ούτε δεδομένων, ιδίως σε μία κυβέρνηση που της αρέσει η λογική των ανοιχτών δεδομένων, πράγμα, που έχουμε κάνει και για τα δεδομένα της πανδημίας», σημείωσε  στη συνέχεια.

Θα δουλέψουμε πολύ και στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων γιατί ψηφιακές δεξιότητες θα πρέπει να έχει πάνω από όλα το ίδιο το Κράτος και για να ρυθμίζει τα του οίκου του. Οφείλουμε να δείξουμε ισχυρά σημάδια εξωστρέφειας. Όσο ενισχύεται το brand Ελλάδα τόσο πιο εύκολη θα είναι η δική σας δουλειά να διεκδικήσετε δουλειές και στο εξωτερικό. Η δυνατότητα των νεοφυών επιχειρήσεων να προσελκύουν Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό, δημιουργεί γέφυρες με τις ξένες αγορές κεφαλαίων. Όσο έχουμε ιστορίες επιτυχίας από το οικοσύστημα των startups, ήτοι πολύ μεγάλες αποτιμήσεις και εξαγορές από μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού τόσο περισσότερα παιδιά θα τολμούν να μπουν στον κόσμο της καινοτομίας, σημείωσε.

Γρήγορη διασυνδεσιμότητα είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για να «παίξουμε μπάλα» σε αυτό το γήπεδο, ώστε να προσελκύσουμε και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μεμονωμένους εργαζομένους, είπε ακόμα.
 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η ώρα του Σαμαρά
Αντίστροφη μέτρηση για τη σημερινή προγραμματισμένη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματός του στο θέατρο «Παλλάς».
Η ώρα του Σαμαρά
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Παρεξήγηση» Μητσοτάκη με Ράμα
Στα Τίρανα μετέβη χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετείχε στη σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σε υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα της περιοχής.
«Παρεξήγηση» Μητσοτάκη με Ράμα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τι συμβαίνει με τον Καμπόσο; Η κυβέρνηση διαψεύδει επιστροφή του
Αίσθηση προκάλεσε η προαναγγελία επιστροφής του δημάρχου, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από το κόμμα για ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις, όμως από το Μαξίμου διαψεύδουν τις τελευταίες εξελίξεις.
Τι συμβαίνει με τον Καμπόσο; Η κυβέρνηση διαψεύδει επιστροφή του
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ξανά στην «αγκαλιά» της ΝΔ ο δήμαρχος που είχε διαγραφεί για ρατσιστικά σχόλια
Την υποδοχή του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου πίσω στη Νέα Δημοκρατία και ενόψει εκλογών πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι τον είχε διαγράψει το 2018 για ρατσιστικό παραλήρημα.
Ξανά στην «αγκαλιά» της ΝΔ ο δήμαρχος που είχε διαγραφεί για ρατσιστικά σχόλια
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παροχολογία, αυτοαποθέωση και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ απ' την Τρίπολη
Με φανερά προεκλογική διάθεση ο πρωθυπουργός ευλόγησε τα γένια του για την οικονομία και μοίρασε γενικώς υποσχέσεις για δίκαιη ανάπτυξη.
Παροχολογία, αυτοαποθέωση και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ απ' την Τρίπολη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επί 8 χρόνια παίρνει επίδομα ενεργού αγρότη με αίτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Θα μπορούσε να είχε παραχωρήσει τα «ιστορικά του δικαιώματα» ως... αγρότης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως επέλεξε για 8 συνεχόμενα χρόνια (2014-2021) να απολαμβάνει τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις...
Επί 8 χρόνια παίρνει επίδομα ενεργού αγρότη με αίτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας