• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.2°C / 36.3°C
  3 BF
  32%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.3°C / 35.3°C
  3 BF
  36%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.0°C / 36.0°C
  3 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.6°C / 31.9°C
  3 BF
  27%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  3 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.1°C / 36.6°C
  2 BF
  39%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.5°C / 30.4°C
  3 BF
  23%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.6°C / 34.6°C
  2 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.3°C / 33.3°C
  4 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.6°C / 29.9°C
  1 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.8°C / 31.4°C
  3 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.2°C / 31.7°C
  3 BF
  35%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  79%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  34°C 32.9°C / 33.9°C
  0 BF
  26%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.3°C / 34.9°C
  3 BF
  21%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.8°C / 31.8°C
  4 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.8°C / 36.0°C
  3 BF
  21%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 31.3°C
  3 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.8°C / 33.9°C
  3 BF
  47%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  1 BF
  41%

Αριστερά η πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού 20 στα Τρίκαλα που στεγάζει τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολυκατοικία με γαλάζια απλήρωτα κοινόχρηστα;

 • A-
 • A+
Τα 30 διαμερίσματα της πολυκατοικίας που στεγάζει τη ΔΕΕΠ-πρώην ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας- στα Τρίκαλα είχαν μείνει χωρίς ασανσέρ, φώτα στους διαδρόμους και κεραία τηλεόρασης επειδή «κάποιος» δεν πλήρωνε επί μήνες τις υποχρεώσεις του στη διαχειριστική εταιρεία!

Η πολυκατοικία έχει περί τα 30 διαμερίσματα. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και ιατρεία. Και, φυσικά, διαμένουν αρκετοί ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, καθώς και οικογένειες. Ανάμεσά τους, στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Ασκληπιού 20, δίπλα στο Δημαρχείο της πόλης των Τρικάλων, υπάρχει και η ΝΟΔΕ Ν.Δ. 'Η μάλλον η ΔΕΕΠ Τρικάλων -γιατί πέρυσι, μέσα στην πανδημία, την οικονομική επισφάλεια και την υγειονομική ανασφάλεια, τα στελέχη της αποφάσισαν να τη μετονομάσουν από ΝΟΔΕ Ν.Δ. (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ν.Δ.) σε ΔΕΕΠ Τρικάλων (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Τρικάλων). («Εδώ ο κόσμος χάνεται και η ΝΟΔΕ… αλλάζει όνομα!» ήταν το σχόλιο στο TrikalaVoice).

Κάποιος θα μπορούσε -και δικαίως ίσως- να κρίνει ως ασήμαντα τέτοια μικρογεγονότα: μια ΝΟΔΕ που αλλάζει όνομα και είναι σε κάποιον όροφο μιας πολυκατοικίας, σε μια πόλη που δεν είναι καν η Αθήνα, και η οποία ΝΟΔΕ, που δεν είναι ΝΟΔΕ πια, φαίνεται πως δεν πληρώνει τα κοινόχρηστά της σε αυτή την πολυκατοικία... Και γιατί αποτελεί είδηση κάτι τέτοιο;

Αρκεί να εγκύψει κανείς στο τι ζητήματα δημιουργούνται για τη μικροκοινωνία από τέτοιες «ασήμαντες» ίσως για κάποιους ειδήσεις και θα καταλάβει αμέσως πως αυτά τα «ασήμαντα» φαινομενικά μικροπροβλήματα εν τέλει φανερώνουν -σε όλο τους το μεγαλείο μάλιστα- ακριβώς την κυρίαρχη ιδεολογία της κυβέρνησης, η οποία γίνεται πράξη με τον ίδιο τρόπο, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα. Το μέγεθος μπορεί να αλλάζει (πυρκαγιές, διαχείριση πανδημίας, οικονομική δυσπραγία, πολιτισμός, παιδεία), αλλά ο τρόπος σκέψης και δράσης μένει ο ίδιος. Και αυτό φαίνεται και στα μικρά: στο αν πληρώνει ή όχι τα κοινόχρηστά της μία τοπική ΝΟΔΕ.

Γιατί, εξαιτίας των απλήρωτων κοινοχρήστων, το κοινόχρηστο ρεύμα κόπηκε στην εν λόγω πολυκατοικία. Και οι άνθρωποι έμειναν χωρίς ανελκυστήρα, χωρίς κοινόχρηστο φως και χωρίς τηλεόραση (καθώς η κεντρική κεραία ήταν συνδεδεμένη με το κοινόχρηστο ρολόι). «Επτά φορές κατέβηκε η μικροβιολόγος να κάνει αιμοληψίες», μας είπαν ένοικοι και άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί τότε. Η διαχειριστική εταιρεία κοινοχρήστων αρνείται να επιβεβαιώσει και σε μας αλλά και στους ενοίκους το ποιος χρωστάει και πόσα κοινόχρηστα. Ταυτόχρονα, κατά έναν «μαγικό» τρόπο, «χάθηκε» και το χαρτί που αναρτάται σε κάθε πολυκατοικία και φαίνεται ποιος πρέπει να πληρώσει, ποιος χρωστάει και πόσα.

Και φτάνουμε στη λογική ερώτηση: Ποιος άφησε τόσο μεγάλο ποσό κοινοχρήστων απλήρωτο, ώστε να αναγκαστεί η ΔΕΗ να κάνει διακοπή; Πώς θα έφταναν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, ΑμεΑ και ηλικιωμένοι στα διαμερίσματά τους χωρίς ανελκυστήρα; Ούτε στο μικροβιολογικό εργαστήριο δεν μπορούσαν να πάνε για τις εξετάσεις τους. Και όταν αυτοί οι άνθρωποι (οι περισσότεροι άνεργοι ή συνταξιούχοι) πληρώνουν κανονικά το μερίδιό τους στα κοινόχρηστα, πώς είναι δυνατόν ολόκληρη Ν.Δ. να μην το κάνει; Είναι τελικά η ΔΕΕΠ Τρικάλων που δεν πλήρωσε; Γιατί τέτοια μυστικοπάθεια; Γιατί τόση αποφυγή στο να δοθούν απαντήσεις -έστω και γι’ αυτό το «απλό» για κάποιους (σημαντικό για άλλους) θέμα;

Το τραγελαφικό είναι πως ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, που έχει και μεγάλη ακροαματικότητα, έβγαλε το θέμα στην επικαιρότητα, μόνο και μόνο, όμως, επειδή ο βασικός παρουσιαστής που βρίσκεται πολύ κοντά στη Ν.Δ. έλειπε σε άδεια και ο αντικαταστάτης του είπε να κάνει σωστά τη δουλειά του. Εν τέλει, πάλι κάπως «μαγικά», το χρωστούμενο ποσό πρέπει να πληρώθηκε, καθώς το ρεύμα επανήλθε.

Οπως και να ’χει, οι άνθρωποι (ενοικιαστές, ιδιοκτήτες κ.λπ.) είναι θυμωμένοι, αλλά ταυτόχρονα και φοβισμένοι. «Είμαστε απελπισμένοι - αυτό είμαστε», μας είπαν. «Είναι σαν να ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν», είπαν. «Είναι θέμα επιβίωσης! Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Τα κοινωνικά μερίσματα έχουν κοπεί, η ανεργία καλπάζει και μένουμε και χωρίς ρεύμα, επειδή η Ν.Δ. δεν πληρώνει! Είναι δυνατόν; Οταν έχουν μαζευτεί τόσα πολλά, ένα ακόμη -ακόμη και μικρό ως γεγονός- σε διαλύει», μας λένε. «Πώς να μιλήσουμε επώνυμα; Αφού όλοι μας φοβόμαστε για εκδικητικές συμπεριφορές», μας ξαναλένε.

Οσο για τον δήμαρχο Τρικάλων (επίσης με τη Ν.Δ.), αυτός μπορεί να μην έχει φτιάξει το πεζοδρόμιο σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης («κάθε φορά που περνάω από εκεί, παθαίνω θλάσεις», μας λέει άτομο με κινητικά προβλήματα), αλλά έχει φτιάξει παιδική χαρά σκύλων. Που μια χαρά πρωτοποριακό έργο είναι -αλλά όταν η ουσία χάνεται, η βιτρίνα δεν αρκεί.

Ολα τα παραπάνω, εν συνόλω, αποδεικνύουν πως, δυστυχώς, για τη Ν.Δ., στην «πολυκατοικία» που θέλει να δημιουργήσει δεν είναι όλοι οι «ένοικοι» έτοιμοι να αποδεχθούν παρόμοιες συμπεριφορές. Και ακόμη κι αν τις αποδεχθούν, υπό καθεστώς φόβου κυρίως, αυτό σίγουρα δεν συνάδει με τη δημοκρατία. Ισως, ωστόσο, να συνάδει με τη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Εθισμένη στο ψέμα...»
Σκληρή απάντηση έδωσε το υπουργείο Εργασίας στον τομεάρχη και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τα στοιχεία από την έκθεση προόδου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για...
«Εθισμένη στο ψέμα...»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλεξιάδης: Με λάθος... πίνακα απαντά η Ν.Δ.
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών έδωσε η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις της...
Αλεξιάδης: Με λάθος... πίνακα απαντά η Ν.Δ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τρ. Αλεξιάδης: Παραπληροφορεί η Ν.Δ. για τα ληξιπρόθεσμα
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για ανακρίβειες και παραπληροφόρηση, με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο. Τόνισε πως «άλλο πράγμα τα...
Τρ. Αλεξιάδης: Παραπληροφορεί η Ν.Δ. για τα ληξιπρόθεσμα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλειστηριασμοί: Ικανοποίηση Μαξίμου, για απάτη μιλά η Ν.Δ.
Την ώρα που στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εκφράζουν την «ικανοποίησή» τους για το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές σχετικά με το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους...
Πλειστηριασμοί: Ικανοποίηση Μαξίμου, για απάτη μιλά η Ν.Δ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φωτιά στο εσωκομματικό τοπίο της Ν.Δ.
Βαριά η σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών στο γαλάζιο στρατόπεδο με τον πρωθυπουργό τραυματισμένο πολιτικά και ασφυκτικά στριμωγμένο από τις εξελίξεις.
Φωτιά στο εσωκομματικό τοπίο της Ν.Δ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας