• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.7°C / 19.5°C
  1 BF
  62%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.5°C / 19.3°C
  1 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.0°C / 19.4°C
  1 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  16°C 11.9°C / 17.6°C
  2 BF
  40%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.4°C / 14.0°C
  2 BF
  37%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.6°C / 19.0°C
  2 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.8°C / 20.3°C
  2 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.5°C / 17.5°C
  1 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.1°C / 19.6°C
  0 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  2 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  3 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  1 BF
  40%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  18°C 13.5°C / 17.8°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 14.8°C / 22.1°C
  2 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 21.6°C
  1 BF
  55%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  17°C 12.7°C / 17.7°C
  2 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.6°C / 19.4°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  50%

Βουλευτής της Ν.Δ. παραδέχεται ότι παρεμβαίνει στο νοσοκομείο Καστοριάς; [ηχητικό]

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στη Β. Ελλάδα μετά τις καταγγελίες βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις γαλάζιου συναδέλφου της στο νοσοκομείο Καστοριάς. Σε ηχητικό που δόθηκε στη δημοσιότητα ο βουλευτής φέρεται να παραδέχεται κυνικά τις καταγγελίες.

Στις αρχές Ιουλίου η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε κατηγορήσει τον συνάδελφό της της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια ότι παρεμβαίνει στη λειτουργία του νοσοκομείου Καστοριάς, ακόμη και για αλλαγές στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ίδιος τότε είχε απαντήσει επιθετικά κάνοντας λόγο για κατάπτυστη δήλωση, όμως χθες, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, εμφανίστηκε κυνικός λέγοντας ότι ως βουλευτής της Ν.Δ. είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό και πως συζητά με τη διοίκηση του νοσοκομείου για όλα τα θέματα, ακόμη και για αλλαγές προσώπων.  

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζηκαλάγιας είχε προκαλέσει αντιδράσεις ξανά πριν από μερικούς μήνες όταν καλούσε όσους αναζητούν εργασία να… περάσουν από το γραφείο του.

Η απομαγνητοφώνηση της χθεσινής συνέντευξης και το ηχητικό:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να το ολοκληρώσουμε αυτό. Λέτε ότι δεν εμπλακήκατε καθόλου σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν είχατε καμία συνεννόηση με τον κ. Χάτσιο, ποιος θα μπει, πού θα μπει. Ή ποιος θα αντικατασταθεί και ποιος θα βγει από τη θέση.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Ακούστε να δείτε. Είμαι ο βουλευτής του νομού, που σημαίνει θεσμικά είμαι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι υπουργός. Άμα είσαι υπουργός ή υφυπουργός είσαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα. Ο βουλευτής ή οι βουλευτές του νομού είναι εκπρόσωποι στον νομό. Εννοείται απ’ τη στιγμή που είμαι ο βουλευτής του νομού με το διοικητή του νοσοκομείου, δηλαδή αυτόν που έχει την κύρια ευθύνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συζητώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητάτε και για τα πρόσωπα λοιπόν;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Για όλα συζητάμε. Για όλα τα θέματα του νοσοκομείου. Και μέσα στα προβλήματα του νοσοκομείου είναι και οι αλλαγές των προσώπων όταν προκύπτουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή θα μπορούσατε να πείτε και τη γνώμη σας στον κ. Χάτσιο για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει μία θέση;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Όταν συζητάμε λέω τη γνώμη μου σε όλα, όπως και ο διοικητής λέει τη γνώμη του σε όλα. Την απόφαση όμως τελικά την παίρνει ο διοικητής εκ του νόμου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση την είπατε την άποψή σας; Την είπατε τη γνώμη σας;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Σας λέω ότι για όλα τα θέματα εκφράζω γνώμη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα του είπατε και για αυτό. Είπατε και για αυτό. Καθαρά.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Κι ένας λόγος παραπάνω ότι ξέρω. Επειδή είμαι γιατρός ξέρω το νοσοκομείο πολύ καλά…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα λοιπόν είπατε την άποψή σας.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: …και σαν γιατρός και σαν εργαζόμενος στο νοσοκομείο που εφημέρευα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο. Επομένως ξέρω όλους τους εργαζομένους στο νοσοκομείο. Επομένως έχω τεκμηριωμένη άποψη κι επομένως λογικό είναι…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα συμπέρασμα: η γνώμη που εκφράσατε στον κ. Χάτσιο συμπίπτει τελικά με τις τοποθετήσεις που έγιναν; Δηλαδή είναι και της δικής σας εμπιστοσύνης αυτοί οι άνθρωποι;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Δεν χρειάζεται να το πάμε τόσο λεπτομερειακά. Αυτό που σας λέω όπως ο πρωθυπουργός μιλάει με τους υπουργούς ή σε άλλα επίπεδα μιλάει με τους βουλευτές, έτσι σε κάθε νομό πάντοτε, πάντοτε μα πάντοτε, ο βουλευτής ή οι βουλευτές μιλάνε με τους διοικητές και τους διευθυντές των οργανισμών. Με όλους. Δεν είναι μόνο με το νοσοκομείο. Κι άλλοι οργανισμοί υπάρχουνε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας λέω τι περίπου συζητιέται στο νοσοκομείο. Και καταλαβαίνετε κι εγώ δεν τα ξέρω ακριβώς τώρα τι γίνεται εκεί αλλά μαθαίνω μία από δω μία από εκεί, διάφορα.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Όλες οι αποφάσεις, είτε ο πρωθυπουργός ποιους κάνει υπουργούς, είτε ο βουλευτής ή οι βουλευτές ποιους κατά κάποιο τρόπο προτείνουν για να καταλάβουν θέσεις στο δημόσιο τομέα οι οποίες όπως προβλέπεται γίνονται με τοποθέτηση, διορισμό αν θέλετε.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλλαγή του ν. Χατζηδάκη για delivery και αύξηση κατώτατου ζητάει βουλευτής της Ν.Δ.
Ασφαλιστικές δικλείδες για την αποτροπή καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων ζητεί και πάλι η δικηγόρος, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου.
Αλλαγή του ν. Χατζηδάκη για delivery και αύξηση κατώτατου ζητάει βουλευτής της Ν.Δ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μισή παραδοχή απ' την Ν.Δ. για τη δήλωση Καλλιάνου - Πρωτοφανή χυδαιότητα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Μισό «άδειασμα» επιφύλασσε στον βουλευτή το κυβερνών κόμμα απαντώντας στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του. «Η προσπάθεια να θαφτεί η υπόθεση Λιγνάδη είναι πολύ πρόσφατη για να κάνουν πως την ξεχνούν» σημειώνει...
Μισή παραδοχή απ' την Ν.Δ. για τη δήλωση Καλλιάνου - Πρωτοφανή χυδαιότητα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Νεράντζης
Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Νεράντζης, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης.
Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Νεράντζης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Όπισθεν ολοταχώς από τον Λ. Τσαβδαρίδη
Δεν θα διεκδικήσει τελικά «τις νόμιμες αξιώσεις του» ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος συνέχιζε να πληρώνεται από τον Δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος που διορίστηκε με ΦΕΚ, παρά το γεγονός ότι είναι...
Όπισθεν ολοταχώς από τον Λ. Τσαβδαρίδη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καζάνι που βράζει η Κ.Ο. της Ν.Δ.
Πολύς ατμός έχει μαζευτεί στη χύτρα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Αλλεπάλληλες διαφοροποιήσεις «γαλάζιων» βουλευτών τις τελευταίες ημέρες. Φουντώνουν και τα σενάρια για νέο ανασχηματισμό.
Καζάνι που βράζει η Κ.Ο. της Ν.Δ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γαλάζιος εμφύλιος σε Αν. Μακεδονία - Θράκη
Με αφορμή το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία Ροδόπης, καραμανλικοί βουλευτές βάλλουν κατά του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με αλληλοκατηγορίες που αποκαλύπτουν αδιαφάνεια και διασπάθιση δημόσιων...
Γαλάζιος εμφύλιος σε Αν. Μακεδονία - Θράκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας