Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.0°C / 14.4°C
  1 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  11°C 7.8°C / 12.2°C
  1 BF
  86%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 3.9°C / 13.9°C
  1 BF
  87%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.7°C / 11.7°C
  1 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.4°C / 11.1°C
  2 BF
  100%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.0°C / 5.0°C
  2 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 0.0°C / 13.9°C
  1 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 14.0°C
  3 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  4 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 15.0°C
  3 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.3°C / 13.3°C
  2 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.3°C / 13.3°C
  1 BF
  80%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.0°C / 10.6°C
  1 BF
  66%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.2°C / 11.1°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 15.0°C
  1 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.0°C / 11.7°C
  1 BF
  70%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.2°C / 10.6°C
  0 BF
  89%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.1°C / 11.1°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.0°C / 5.0°C
  2 BF
  60%
Η μπάλα στην εξέδρα από τη Ν.Δ.

Ο Κωνστατνίνος Μπογδάνος και το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η μπάλα στην εξέδρα από τη Ν.Δ.

 • A-
 • A+
Καμία πειστική απάντηση από τη Ν.Δ. στο ερώτημα αν ο ιστότοπος meaculpa.gr, που ανήκε στον βουλευτή Κ. Μπογδάνο (πριν τον μεταβιβάσει στη σύζυγό του), έλαβε κρατική διαφήμιση για το 4μηνο Ιούλιος-Νοέμβριος 2019, περίοδο δηλαδή όπου ο ίδιος ήταν και βουλευτής και βασικός μέτοχός του.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» του Σαββάτου σχετικά με την εισροή κρατικής διαφήμισης στον ιστότοπο meaculpa.gr που ανήκε στον βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο πριν παραχωρήσει το μερίδιό του στη σύζυγό του, τον Νοέμβριο του 2019.

Το δημοσίευμα έθετε ένα βασικό ερώτημα στον βουλευτή, το οποίο και δεν απάντησε, παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. έσπευσε να τον καλύψει. Το ερώτημα αφορούσε το εξής: Αν ο βουλευτής που εξελέγη τον Ιούλιο του 2019 και παρέμεινε βασικός μέτοχος του ιστότοπου έως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή 4 μήνες μετά, είχε λάβει κρατική διαφήμιση για αυτό το διάστημα.

Η απάντηση στο εν λόγω ερώτημα δεν μπορεί να δίνεται με γενικόλογα σχόλια τύπου «δεν υπάρχει καμία σκιά» εκ μέρους της Ν.Δ., αλλά από τον ίδιο τον βουλευτή με συγκεκριμένα στοιχεία. Κάτι τέτοιο ώς την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε συμβεί, συνεπώς το ερώτημα που θέσαμε παραμένει. Δικαίωμα του βουλευτή είναι να σιωπά, όπως και δικαίωμα του οποιουδήποτε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από αυτή τη σιωπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που το meaculpa.gr έλαβε κρατική διαφήμιση για το 4μηνο Ιούλιος-Νοέμβριος 2019, τότε εγείρεται μείζον θέμα που εμπίπτει στο άρθρο 57 του Συντάγματος περί βουλευτικού ασυμβίβαστου, καθώς ένας βουλευτής δεν μπορεί να έχει –λόγω θέσης– την οποιαδήποτε σχέση ανάληψης έργου με το Δημόσιο. Η απόδειξη μιας τέτοιας συναλλαγής μπορεί να οδηγήσει στην έκπτωση του βουλευτή από το αξίωμά του.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναδείξαμε και το ερώτημα της ηθικής τάξης. Πώς γίνεται δηλαδή ένα site που ανήκει πλέον στη σύζυγο του κ. Μπογδάνου να λαμβάνει κρατική διαφήμιση (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), την ώρα που η κυβέρνηση δεν κάνει καμία κουβέντα για την ενίσχυση του Τύπου, γεγονός που αποτελούσε προσωπική δέσμευση του κ. Πέτσα πολλούς μήνες πριν.

Στο πολιτικό πεδίο, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στο θέμα σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «Για να μην είναι νομικά εκτεθειμένος ο κ. Μπογδάνος θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το σύνολο των κρατικών χρηματοδοτήσεων και των διαφημίσεων από επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος και οργανισμούς, που έχει λάβει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και τον χρόνο στον οποίο αυτές έγιναν, κατά το διάστημα της βουλευτικής θητείας του. Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μπογδάνο. Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ είναι τουλάχιστον πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη».

Το σχόλιο-απάντηση της Ν.Δ. ήταν περισσότερο ελιγμός υπεκφυγής και στερείτο ουσιαστικής απάντησης. Εκανε λόγο για «στοχοποίηση» του βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέστησε υπεύθυνη (!) την αξιωματική αντιπολίτευση για την ασφάλεια του βουλευτή! Ανέφερε επίσης ότι «τον στηρίζει απόλυτα εφόσον κινηθεί νομικά κατά όποιου τον θέτει σε κίνδυνο ή του προξενεί προσωπική ή επαγγελματική βλάβη με συκοφαντικές ή άλλες μεθόδους».

Θα ήταν ευχής έργον να μας εξηγήσει η Ν.Δ. τι ακριβώς εννοεί όταν αναφέρει «επαγγελματική βλάβη» του βουλευτή, αλλά κυρίως, για να μην υπάρχει όντως καμία σκιά πάνω στο θέμα, να τον καλέσει να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της διαφημιστικής δαπάνης για το τετράμηνο Ιούλιος-Νοέμβριος 2019.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τρέμει τις «γαλάζιες» διαρροές στην ψηφοφορία
Μεταθέτει η κυβέρνηση την κύρωση των συμφωνιών με τη Δημοκρατία της Β. Μακεδονίας ● Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ονομαστική ψηφοφορία για να αποκαλυφθεί η προεκλογική εξαπάτηση από τη Ν.Δ.
Τρέμει τις «γαλάζιες» διαρροές στην ψηφοφορία
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενισχύουν τον γαλάζιο στρατό των μετακλητών, ακυρώνουν το ΑΣΕΠ
Σκάνδαλο με τις τοποθετήσεις φίλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις. Μετά τα υπουργικά γραφεία και την προεδρία της Κυβέρνησης, τώρα η βεντάλια ανοίγει σε δήμους και σε διάφορους...
Ενισχύουν τον γαλάζιο στρατό των μετακλητών, ακυρώνουν το ΑΣΕΠ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πέρασε τη βάση ο Μ. Τσουπλάκης
Ο διορισμός του Μενέλαου Τσουπλάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ήταν, όπως αποδείχθηκε, ένα προαποφασισμένο γεγονός για την κυβέρνηση. Ετσι, η ακρόαση ήταν μια καθαρά τυπική διαδικασία.
Πέρασε τη βάση ο Μ. Τσουπλάκης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κι άλλος «άριστος» χωρίς πτυχίο στο επιτελείο Μητσοτάκη
Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης, παραδέχτηκε ότι το μόνο δίπλωμα που διαθέτει είναι της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων!
Κι άλλος «άριστος» χωρίς πτυχίο στο επιτελείο Μητσοτάκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας