Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης»

Πρόκειται για χυδαία συκοφαντία αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου

EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης»

  • A-
  • A+

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild» που κατονόμαζε το Δημήτρη Μάρδα ως τον αναπληρωτή υπουργό, που έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκης» ότι ένας αναπληρωτής υπουργός έβγαλε στο εξωτερικό -μετά τις εκλογές- χρήματα. Τα χρήματα προορίζονταν για το μεταπτυχιακό της κόρης του στο εξωτερικό και η κίνηση είχε γίνει από τον Οκτώβριο του 2014, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας. Πρόκειται για χυδαία συκοφαντία αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.

Για προβοκάτσια μιλά το Μαξίμου

Από το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή (27/04) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, καθώς και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους, αποδεικνύεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. «Πρόκειται για χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού και προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ας το αντιληφθούν όσοι κάνουν τέτοια 'δημοσιογραφική' έρευνα, αλλά και όσοι σπεύδουν να την υιοθετήσουν για μικροκομματικούς λόγους» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα.

Νωρίτερα, θέση στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες μετά την «αποκάλυψη» από την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» ότι ένας αναπληρωτής υπουργός έβγαλε στο εξωτερικό -μετά τις εκλογές- 80.000 ευρώ, πήρε ο άνθρωπος που φωτογραφίστηκε από το δημοσίευμα, Δημήτρης Μάρδας.

Όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τα χρήματα που έβγαλε προορίζονταν για το μεταπτυχιακό της κόρης του στο εξωτερικό και πως η κίνηση είχε γίνει από τον Οκτώβριο του 2014, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τις εκλογές του Ιανουαρίου, και τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα. 

Μάλιστα, μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης, υποστήριξε ότι θα προσκομίσει το «πόθεν έσχες» του και την αναλυτική του κίνηση στον τραπεζικό λογαριασμό του στη Eurobank στον πρωθυπουργό, προκειμένου να διαλύσει κάθε φήμη γύρω από το όνομά του. 

Η Bild δημοσίευσε το όνομα του Μάρδα

Το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών βγήκε στη δημοσιότητα, όχι από την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» η οποία είχε το πρώτο (πρωτοσέλιδο μάλιστα) ρεπορτάζ, αλλά από τη γερμανική Bild. 

Από την ελληνική... πλευρά, το εκδοτικό συγκρότημα που εκδίδει τις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη» και «Μακεδονία» δεν δημοσίευσε το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, αν και κάτι τέτοιο είχε ζητηθεί επισήμως από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, η έτερη εφημερίδα του ομίλου, «Μακεδονία», σε χθεσινό άρθρο της δικαιολόγησε την απόφασή της να μην αποκαλύψει και πάλι το όνομα του κυβερνητικού στελέχους λέγοντας ότι δεσμεύεται «από το τραπεζικό απόρρητο» και πως θέλει «να προστατέψει τις πηγές της». Στο ρεπορτάζ όμως ανέφερε ατάκες από έναν διάλογο που φέρεται να είχε ο αναπληρωτής υπουργός με δημοσιογράφο της εφημερίδας, κατά την οποία «απαγόρευσε ρητά να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα στραφεί δικαστικά εναντίον της». Μεταξύ άλλων η εφημερίδα απέδωσε στο κυβερνητικό στέλεχος ότι είπε πως «εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992» και πως «και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω».

Σε ανυπόγραφο σημείωμά της η «Μακεδονία» καλούσε μάλιστα την κυβέρνηση να «απευθύνει στη Eurobank, μέσω της οποίας έγινε η τραπεζική συναλλαγή, όσο και στην αρμόδια υπηρεσία της Τραπέζης της Ελλάδος το ερώτημα για το αν υπάρχουν μέλη της που μετέφεραν χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην αλλοδαπή. Εκτός κι αν φοβάται πως θα είναι περισσότερα του ενός».

Υπουργείο Οικονομικών: Ετοιμάζεται αγωγή εναντίον της Bild 

Το υπουργείο Οικονομικών καυτηρίασε το δημοσίευμα της Bild, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σκευωρία έπεσε στο κενό». Τόνισε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα και πως ετοιμάζεται αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο «αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, που τις προηγούμενες μέρες φωτογραφιζόταν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται (γιατί άραγε;) διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 

Παράλληλα, κάλεσε το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη -Μακεδονία» να δώσει στον αναπληρωτή υπουργό τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του, αλλιώς, όπως σημειώνει, η εφημερίδα «θα βρεθεί προ των ευθυνών της».   

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδιο αποσταθεροποίησης καταγγέλλει η κυβέρνηση
Εν μέσω των κρίσιμων συνομιλιών της Αθήνας με τους θεσμούς, κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων. Αυτές οι τεχνικές -προσθέτουν- επιχειρούν να εκβιάσουν...
Σχέδιο αποσταθεροποίησης καταγγέλλει η κυβέρνηση
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αισιόδοξος και αποφασισμένος ο πρωθυπουργός
Αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης εμφανίσθηκε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Επικαλούμενος τη στήριξη του λαού, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως θα υπάρξει αίσιο τέλος...
Αισιόδοξος και αποφασισμένος ο πρωθυπουργός
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγωγή κατά της «Bild» ετοιμάζει ο Δ. Μάρδας
Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είναι το πρόσωπο που έβγαλε στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ. Εγγραφη βεβαίωση της τράπεζας ότι «δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς...
Αγωγή κατά της «Bild» ετοιμάζει ο Δ. Μάρδας
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η βρώμικη προβοκάτσια συνεχίζεται, λέει το Μαξίμου
Για «δημοσιογραφική χυδαιότητα» κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή το δημοσίευμα του εκδοτικού συγκροτήματος «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» το οποίο αναφερόταν σε αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ...
Η βρώμικη προβοκάτσια συνεχίζεται, λέει το Μαξίμου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σιγή ιχθύος» από τη «Μακεδονία» για το όνομα του υπουργού
Κρυφό συνεχίζει να κρατάει η εφημερίδα «Μακεδονία», που πήρε τη σκυτάλη από τη «Θεσσαλονίκη», το όνομα του αναπληρωτή υπουργού που φέρεται να μετέφερε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο τον Μάρτιο. Να δημοσιοποιηθεί...
«Σιγή ιχθύος» από τη «Μακεδονία» για το όνομα του υπουργού
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αισιόδοξοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Μάρδας και Σταθάκης
Παρά τις χαμηλές προσδοκίες για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, θα βρεθεί λύση δήλωσε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Δ. Μάρδας. Θα γίνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η...
Αισιόδοξοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Μάρδας και Σταθάκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας