Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
EπιειΚΩΣ έκθετη η κ. Νικολάου
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

EπιειΚΩΣ έκθετη η κ. Νικολάου

  • A-
  • A+
Στην προσπάθεια της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής να δικαιολογήσει τα έξοδα για την επικείμενη επίσκεψή της στο νησί, μπερδεύει τις ημερομηνίες κι αποκαλύπτει ότι κάποιες από τις 9 ή 12(;) μέρες της επίσημης «αποστολής» αφορούν ιδιωτικό της ταξίδι.

Σοβαρά ερωτήματα αφήνει η απάντηση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου σχετικά με το χρηματικό ένταλμα που φέρει την υπογραφή της, σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται ποσόν 3.895,58 ευρώ για τη μετάβαση της ίδιας και συνεργατών της για εννέα μέρες στην Κω, κατά το διάστημα από 6 έως 15 Αυγούστου, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και να επιθεωρήσει τη φυλακή που βρίσκεται στο νησί.

Στην απάντηση που απευθύνει προς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε πρώτος το θέμα, η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι μόνο οι τρεις δικές της διανυκτερεύσεις θα καλυφθούν από το δημόσιο χρήμα και οι υπόλοιπες από προσωπικές της δαπάνες. Με άλλα λόγια, ότι οι υπόλοιπες 6 μέρες αφορούν ιδιωτικό της ταξίδι.

Ωστόσο, στο έγγραφο το οποίο υπογράφει η ίδια αναφέρεται ρητά ότι οι ημερομηνίες του επίσημου ταξιδιού της στην Κω είναι από 6 έως 15 Αυγούστου, δηλαδή διάρκειας εννέα ημερών και όχι τριών, ενώ η μετάβαση ακτοπλοϊκώς στο νησί με δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα τριών συνοδών ασφαλείας για την αποστολή της κ. Νικολάου θα διαρκέσει 12 μέρες (5-17.8.2020)!

Ειδικότερα η Σ. Νικολάου, ανάμεσα σε άλλα, αφού κατηγορεί τον Π. Πολάκη ότι «μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει ούτε τα έγγραφα που αναρτά ως “ντοκουμέντα” και αναπαράγουν ανερυθρίαστα και οι φυλλάδες που τον υποστηρίζουν», ισχυρίζεται ότι «η δαπάνη που εγκρίθηκε και φυσικά έχει αναρτηθεί στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, είναι 3.895,58 ευρώ. Από αυτά, σε εμένα αντιστοιχούν 223 ευρώ, που είναι το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου, και 240 ευρώ που είναι το κόστος των τριών διανυκτερεύσεων. Σύνολο: 463 ευρώ. Τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας. Είναι προφανές ότι οι υπόλοιπες ημέρες θα καλυφθούν από προσωπικές μου δαπάνες. Είναι επίσης προφανές ότι λόγω θέσης δεν μπορώ να παραιτηθώ της συνοδείας ασφαλείας, ακόμα κι αν η μετάβασή μου γινόταν για λόγους μη υπηρεσιακούς. Είναι επίσης προφανές ότι ενώ έχω πραγματοποιήσει δεκάδες ταξίδια–επιθεωρήσεις σχεδόν σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ποτέ δεν αξίωσα, ούτε καν σκέφτηκα να αξιώσω, την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση», ενώ προσθέτει ότι «μετά από αρκετά χρόνια στη μάχιμη δικηγορία, έχω τη δυνατότητα να πληρώνω λίγες ημέρες διακοπών».

Με βάση όμως το επίσημο έγγραφο τα ερωτήματα παραμένουν. Συγκεκριμένα εκεί γίνεται λόγος για: «Μετάβαση αεροπορικώς στην Κω την 06/08/2020, προκειμένου η κ. Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ένας (1) συνοδός ασφαλείας να επισκεφτούν το Κατάστημα Κράτησης Κω όπου και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, για υπηρεσιακούς λόγους, με στελέχη των τοπικών φορέων, με επιστροφή στην Αθήνα τη 15/08/2020» και «Μετάβαση ακτοπλοϊκώς στην Κω, με δύο υπηρεσιακά οχήματα, για το χρονικό διάστημα από 05.08.2020 έως 17.08.2020, τριών (3) συνοδών ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης απάντησε, επικαλούμενος το σχετικό έγγραφο: «Είναι πασιφανές πως θα πάτε στην Κω από 6 έως 15 Αυγούστου και όχι 6-9/8 που λέτε στην “απάντησή” σας! Από πότε κυρία Νικολάου τα πολιτικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνουν στις μετακινήσεις τους που βγαίνει ΧΕΠ (χρηματικό ένταλμα πληρωμής) και το χρονικό διάστημα που, όπως (ψευδώς) λέτε, θα κάνετε διακοπές; Από πότε κυρία Νικολάου οι γενικοί γραμματείς παίρνουν στις “διακοπές” τους 4 άτομα για Ασφάλεια; Τόσους εχθρούς έχετε; Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη και προσπαθείτε ανεπιτυχώς να τα μπαλώσετε...». Την παραίτηση της κ. Νικολάου είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν για το πτυχίο της Σοφίας Νικολάου και το ταξίδι στην Κω
Όπως αναφέρουν οι 19 βουλευτές, δεν προκύπτει από την αναφορά στο βιογραφικό της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ούτε η διάρκεια ούτε η απόκτηση τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν για το πτυχίο της Σοφίας Νικολάου και το ταξίδι στην Κω
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
H... εργασιομανής κ. Νικολάου στην Κω με έξοδα του Δημοσίου για εννιαήμερη(!) επιθεώρηση των φυλακών μέσα στον Δεκαπενταύγουστο
Ερωτήματα αφήνει το χρηματικό ένταλμα πληρωμής που φέρει την υπογραφή της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται μετάβαση της ίδιας και συνεργατών της στην Κω.
H... εργασιομανής κ. Νικολάου στην Κω με έξοδα του Δημοσίου για εννιαήμερη(!) επιθεώρηση των φυλακών μέσα στον Δεκαπενταύγουστο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Φρένο» στα ταξίδια, «γκάζι» στον εμβολιασμό
Περιορισμός των μετακινήσεων εντός και εκτός Ε.Ε. και επίσπευση των εμβολιασμών στην ατζέντα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ● Ταχύτερες αδειοδοτήσεις νέων εμβολίων και πιστοποιητικό εμβολιασμού ζήτησε ο...
«Φρένο» στα ταξίδια, «γκάζι» στον εμβολιασμό
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τρία στρέμματα γραφεία για τον «στρατό» της Νικολάου...
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής θα στεγαστεί σε κτίριο 3.000 τ.μ., με υπέρογκο κόστος, όπως φαίνεται από τη διακήρυξη μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου που εγκρίθηκε από το υπουργείο...
Τρία στρέμματα γραφεία για τον «στρατό» της Νικολάου...
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαφτίζει «προστασία» τον αυταρχισμό και τον περιορισμό των ελευθεριών
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο Χρυσοχοΐδης. Τι είπε για το νέο σχέδιο διαδηλώσεων, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τον Κουφοντίνα.
Βαφτίζει «προστασία» τον αυταρχισμό και τον περιορισμό των ελευθεριών
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Φρένο» στο πιστοποιητικό ανοσίας
«Αδειάζει» η Ευρώπη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βιασύνη που επιδεικνύει στο να υιοθετηθεί από τα 27 κράτη-μέλη κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάτι στο οποίο αναμένεται να επιμείνει ο Ελληνας πρωθυπουργός...
«Φρένο» στο πιστοποιητικό ανοσίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας