• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  36°C 32.4°C / 39.0°C
  1 BF
  28%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.5°C / 36.2°C
  1 BF
  51%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.0°C / 32.7°C
  1 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  2 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.9°C / 33.5°C
  2 BF
  18%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.4°C / 29.4°C
  0 BF
  21%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  34°C 28.6°C / 37.0°C
  1 BF
  17%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.8°C / 34.9°C
  3 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 33.9°C
  3 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.9°C / 34.4°C
  3 BF
  27%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.7°C / 31.7°C
  1 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 28.9°C
  0 BF
  54%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 33.5°C
  0 BF
  35%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.5°C / 36.8°C
  1 BF
  12%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.8°C / 34.8°C
  2 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.7°C / 39.2°C
  0 BF
  28%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.3°C / 29.9°C
  1 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.6°C / 34.2°C
  2 BF
  77%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 29.8°C
  2 BF
  18%

Ο υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανασχηματισμός ξανά στον ορίζοντα

 • A-
 • A+
Νέα προαναγγελία από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ● Οι δύο ημερομηνίες που στελέχη της Ν.Δ. θεωρούν πιο πιθανές.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί ο παραδοσιακός κανόνας να λέει ότι οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται, αλλά φαίνεται ότι αυτός ο ανασχηματισμός θα προαναγγελθεί τελικά πολλές φορές. Τι κι αν στο μέγαρο Μαξίμου είχαν σπεύσει μόλις πριν από περίπου δέκα μέρες να μαζέψουν το θέμα;

Τώρα τα σχετικά σενάρια έρχονται και πάλι να φουντώσουν μετά τη νέα προαναγγελία που υπήρξε χθες και μάλιστα από τον ίδιο, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, που είχε πρώτος ανοίξει και τότε τη συζήτηση, δηλαδή τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης, λοιπόν, ο οποίος επανέλαβε (Alpha 989) τις παλαιότερες δηλώσεις του, προανήγγειλε και πάλι ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου, δηλώνοντας ότι «για να υπάρξει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο. Αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις στην κυβέρνηση δεν γίνονται σε ζέοντα χρόνο.

Δεν μπορείς ενώ είσαι μέσα σε μια κρίση να κάνεις ταυτοχρόνως και διορθώσεις, γιατί το ωφέλιμο αποτέλεσμα εξουδετερώνεται». Κατέληξε έτσι αναφέροντας ότι «από τη στιγμή που ανοίγουμε από αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος –να μη μας συμβεί κάποιο άλλο κακό–, οπότε ο πρωθυπουργός κατά τη διακριτική του ευχέρεια θα αποφασίσει πότε θα έχει αυτή τη διόρθωση».

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση για ανασχηματισμό πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και έτσι εκλαμβάνεται και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος. Στελέχη της Ν.Δ. τον τοποθετούν μεταξύ 15-20 Ιουλίου και πάντως θεωρούν ότι θα πραγματοποιηθεί κοντά στις 7 Ιουλίου, οπότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογή της κυβέρνησης, ενώ ένα δεύτερο σενάριο μιλάει για τέλος Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν τον προανήγγειλε από το Ισραήλ, είχε κάνει λόγο για «διορθωτικές κινήσεις», στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Κάποιοι επισημαίνουν ότι οι μεγάλες αλλαγές δημιουργούν και πολλούς δυσαρεστημένους, ενώ, στον αντίποδα, άλλοι μέσα στο κόμμα τονίζουν ότι οι «διορθωτικές κινήσεις» στιγματίζουν αυτούς που θα μείνουν εκτός, αφού θα θεωρηθεί ότι αντικαθίστανται διότι απέτυχαν, κάτι που δεν θα συνέβαινε με έναν σαρωτικό ανασχηματισμό.

Στελέχη της Ν.Δ. περιμένουν οι «διορθωτικές κινήσεις» αυτές να αφορούν τον μηχανισμό πέριξ του πρωθυπουργού που θα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό σχετικά με τα 32 δισ. που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα. Βλέπουν, ακόμα, να αφορούν αρρυθμίες που έχουν εμφανιστεί στην κυβέρνηση και κακές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Oπως όλα δείχνουν, ο ανασχηματισμός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά, όσο κι αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν υποχρεωμένος εκ της θέσεώς του να δηλώσει και πάλι ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι γρίφοι του ανασχηματισμού
Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να επιχειρήσει ο πρωθυπουργός το προσεχές διάστημα, παρά τις σχετικές διαψεύσεις ● Ποιοι κορυφαίοι υπουργοί συζητείται ότι θα μετακινηθούν και ποιοι θα αναλάβουν τα...
Οι γρίφοι του ανασχηματισμού
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πάει κι έρχεται ο ανασχηματισμός
Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη επιχειρούσαν να μαζέψουν τα σενάρια που είχαν φουντώσει μετά την προχθεσινή αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού.
Πάει κι έρχεται ο ανασχηματισμός
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι Πρέσπες που δεν... καταπίνονται
Ακόμα και το τάιμινγκ που επελέγη από το μέγαρο Μαξίμου για να δημοσιοποιηθεί το -μέχρι πρότινος μυστικό- δείπνο Μητσοτάκη - Καραμανλή, προδίδει τη μεγάλη δυσκολία που έχει η κυβέρνηση με το θέμα της κύρωσης...
Οι Πρέσπες που δεν... καταπίνονται
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμβολιαστείτε, αλλιώς απολύεστε
Η κυβέρνηση επιστρατεύει ευθέως την απειλή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.
Εμβολιαστείτε, αλλιώς απολύεστε
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήγμα από την εγκληματικότητα για την κυβέρνηση
Σε δύσκολη θέση φέρνουν την κυβέρνηση τα αλλεπάλληλα κρούσματα βαριάς εγκληματικότητας και δολοφονιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, καθώς πλήττουν σοβαρά το περιβόητο αφήγημά της...
Πλήγμα από την εγκληματικότητα για την κυβέρνηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας