• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.4°C / 32.3°C
  4 BF
  39%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.5°C / 30.8°C
  5 BF
  40%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.0°C / 33.7°C
  2 BF
  39%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  1 BF
  47%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 28.0°C
  3 BF
  54%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.0°C / 31.0°C
  3 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 25.9°C
  3 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.8°C / 31.8°C
  1 BF
  32%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 32.7°C
  3 BF
  43%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 28.5°C
  3 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.8°C / 30.4°C
  4 BF
  32%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  4 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  66%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.0°C / 29.0°C
  0 BF
  30%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.9°C / 31.0°C
  2 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  4 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 32.5°C
  3 BF
  27%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.3°C / 28.8°C
  3 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.1°C / 30.1°C
  3 BF
  46%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  1 BF
  45%
© Vasif Bagirov | Dreamstime.com

«Φωτιές» βάζει ανάρτηση πολιτευτή της Ν.Δ. στη Λάρισα

 • A-
 • A+

«Μόνο σοβαρά επιχειρήματα» αναζητά ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Καραβάνας που σε ανάρτησή του αναρωτιέται: «Γιατί πρέπει να πληρώνονται κανονικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εργάζονται, αντί να λαμβάνουν τα 800 ευρώ που δίνονται σε όσους δεν εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα». Το ερώτημα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ανάγκασε τον ίδιο να επανέλθει με νέα ανάρτηση που δεν αλλάζει την αρχική του τοποθέτηση.

ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ σχολίασε την ανάρτησή του Γ. Καραβάνα αναφέροντας ότι «ελαφρά τη καρδία ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά μείωση μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων». Επίσης εθέσε τα παρακάτω ερωτήματα:

 • Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος εκφράζει δικές του απόψεις ή απηχεί την πολιτική άποψη και βούληση της κυβέρνησης;
 • Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος έχει πλήρη άποψη των εργασιακών δεδομένων, δυσκολιών και καταστάσεων, τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, των κατηγοριών εργαζομένων με τις οποίες ασχολείται;
 • Για το κυβερνητικό αυτό στέλεχος μήπως τα βήματα είναι καθορισμένα; Αρχικά η μείωση μισθών του Δημοσίου ,στη συνέχεια του Ιδιωτικού ,να ακολουθήσει η παγίωση αυτών και εν τέλει να υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι των 500 ευρώ;

«Σε όσους σπέρνουν δηλητήριο στην εργατική τάξη αξίζει η κοινωνική και πολιτική απομόνωση», αναφέρει μεταξύ άλλων σε άλλο σημείο η ανακοίνωση και καλεί τη Νέα Δημοκρατία, «να καταδικάσει τις απόψεις του συγκεκριμένου στελέχους της».

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας

«Από την πρώτη στιγμή της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που σε άμεση καθημερινή επικοινωνία με μαθητές και γονείς, υλοποιούν την ανατροφοδοτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέθοδο που επιλέγουν ως καταλληλότερη (...) σχολιάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας.

Αυτή η προσπάθεια, «δυναμιτίζεται, από  στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών και κατά προέκταση των δημόσιων λειτουργών, από συγκεκριμένους κύκλους  στη Λάρισα, αφενός  στη λογική απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικοποίησης, και αφετέρου επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό για την επόμενη μέρα των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων και της περικοπής των μισθών» αναφέρει και καταλήγει πως «δε θα επανέλθουμε προσφέροντας δημοσιότητα στα άτομα αυτά που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν αρεστοί στην κυβέρνηση στοχεύοντας σε  ίδιο όφελος».

ΕΛΜΕ

Απάντηση στα λεγόμενα του στελέχους της Ν.Δ. είχαμε από την ΕΛΜΕ Λάρισας: «Γιατί άραγε ενοχλεί τόσο πολύ η παροχή κοινωνικών αγαθών δωρεάν στον λαό, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση; Οι εκπαιδευτικοί όλο αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργώντας μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες κατάφεραν δουλεύοντας με δικά τους μέσα, και με προσωπική τους οικονομική δαπάνη, ασταμάτητα ακόμη και τα Σαββατοκύριακα να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην εκπαίδευση από απόσταση. Αφού οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται, πώς ''πέφτουν'' οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες από τον όγκο των εργασιών; Ποιοι στηρίζουν τους μαθητές μέσα από τα κοινωνικά φροντιστήρια; Ποιοι οδηγούν όλα αυτά τα παιδιά, χρόνια τώρα στην πρόοδο; Πώς τόσο μίσος και σκοταδισμός εκπορεύεται από ανθρώπους που δεν αγωνίστηκαν ποτέ πραγματικά στις κοινωνικές επάλξεις, που τα βρήκαν όλα έτοιμα και το μόνο που κάνουν είναι να είναι τιμητές και επικριτές; Μικρή η κοινωνία της Λάρισας και γνωριζόμαστε! Μήπως κρύβουν κάτι άλλο πίσω από τις απαξιωτικές κινήσεις τους; Μήπως λειτουργώντας ως προπομποί αναμένουν τις αντιδράσεις ή μη μιας κοινωνίας σε εγκλεισμό, ώστε να οργανωθούν σχέδια κοινωνικής αποδόμησης; Ποια είναι η θέση του κόμματος, του οποίου είναι πολιτευτής ο συγκεκριμένος κύριος; Αποδέχεται η Ν.Δ. αυτά που λέει ο κ. Καραβάνας; » αναφέρει μεταξύ άλλων.

► Για στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών και των δημόσιων λειτουργών, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κ. Κούμας».

Επανήλθε με νέα ανάρτηση ο Γ. Καραβάνας

«Αν ένα πράγμα είναι εμφανές σε κάθε συζήτηση στο FB είναι το πόσο εύκολο είναι να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα δικά σου (υπαρκτά – δε λέω!) προβλήματα και πόσο δύσκολο είναι να δεις τα πράγματα δίκαια, κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα!

Μου γράφει δημόσιος υπάλληλος που δεν εργάζεται, πως “αυτό δεν ήταν δική του επιλογή αλλά διαταγή της κυβέρνησης, άρα είναι λογικό να απαιτεί στο ακέραιο τον μισθό του”. Και δεν σκέφτεται πως και ο εστιάτορας και ο κουρέας που δεν εργάζεται, επίσης δεν το επέλεξε! Θα ζήσει αναγκαστικά για λίγο καιρό με την οικονομική αποζημίωση των 800 ευρώ που θα του δώσει η κυβέρνηση! Θα κληθεί όμως αύριο με τη δουλειά και τη φορολογία του, να πληρώσει στο ακέραιο τον μισθό αυτού που κάθεται! Πόσο δίκαιο είναι άραγε αυτό.

Και για να μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις, από αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν αυτά που γράφω: δεν αναφέρομαι σε όλους τους δ.υ. αλλά μόνο σε ΟΣΟΥΣ δημοσίους υπαλλήλους ΔΕΝ εργάζονται. Πόσο πιο απλά δηλαδή να το πω…!», γράφει.

⇒Ο Γιώργος Καραβάνας το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στη Λάρισα, ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δράση (Στ.Μάνος) Εντάχθηκε στη Ν.Δ. μέσω του μητρώου στελεχών μαζί με 50 πρόσωπα από ολόκληρη την Ελλάδα  το 2017.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενισχύουν τον γαλάζιο στρατό των μετακλητών, ακυρώνουν το ΑΣΕΠ
Σκάνδαλο με τις τοποθετήσεις φίλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις. Μετά τα υπουργικά γραφεία και την προεδρία της Κυβέρνησης, τώρα η βεντάλια ανοίγει σε δήμους και σε διάφορους...
Ενισχύουν τον γαλάζιο στρατό των μετακλητών, ακυρώνουν το ΑΣΕΠ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού από την Κεφαλογιάννη [Βίντεο]
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη που μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής». Το κόμμα της Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση...
ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού από την Κεφαλογιάννη [Βίντεο]
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κυρία Μητσοτάκη»
«Η κυρία Μητσοτάκη θα πρέπει, ως δημόσιο πρόσωπο, να αποδέχεται την πολιτική κριτική που της ασκείται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα εξώδικα που μοίρασε η Μαρέβα Γκραμπόφκσι σε υπουργούς...
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κυρία Μητσοτάκη»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αιχμηρή απάντηση σε Κυρ. Μητσοτάκη για την υπόθεση των πλαστών πτυχίων
Άμεση και σκληρή ήταν η τοποθέτηση - απάντηση του του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, σχετικά με...
Αιχμηρή απάντηση σε Κυρ. Μητσοτάκη για την υπόθεση των πλαστών πτυχίων
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία
Με απόφαση του πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ύστερα από συνάντηση στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, η δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Άννα Ροκοφύλλου, θα είναι...
Νέα υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας