Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
O Παύλος Μαρινάκης νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
ΟΝΝΕΔ

O Παύλος Μαρινάκης νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

  • A-
  • A+
Μετά την ανακήρυξή του, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σημείωσε ότι «από σήμερα ξεκινάμε να υλοποιούμε το σύνθημά μας, που είναι ΟΝΝΕΔ για όλους». Οι τοποθετήσεις στελεχών της Ν.Δ.

Την υποψηφιότητα του Παύλου Μαρινάκη για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ενέκρινε η πλειοψηφία των συνέδρων, κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου της Οργάνωσης. 

Ο κ. Μαρινάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, οπότε δεν χρειάστηκε εκλογική διαδικασία. Πάντως, η υποψηφιότητά υπογράφηκε από το 87% των συνέδρων. 

Μετά την ανακήρυξή του, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σημείωσε ότι «από σήμερα ξεκινάμε να υλοποιούμε το σύνθημά μας, που είναι ΟΝΝΕΔ για όλους, γιατί θέλουμε όχι απλά να εκφράσουμε τα 70.000 μέλη μας, αλλά όλους τους νέους, αυτούς που έμειναν και αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν».

Ο Παύλος Μαρινάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και σπούδασε στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2012 είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Μετά την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ διατέλεσε αντιπρόεδρος της Οργάνωσης.

Οι τοποθετήσεις 

Κατά τις εργασίες της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, τον λόγο έλαβαν μέλη του απερχόμενου εκτελεστικού γραφείου, καθώς επίσης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου, ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Μπρατάκος, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., πρώην πρόεδρος της Βουλής και ευρωβουλευτής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις ομιλητών:

Γιώργος Στεργίου

Στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τη μεγάλη νίκη της παράταξής μας στις τελευταίες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ακόμα περισσότερο τον δυναμισμό και την καθαρή ματιά της νέας γενιάς.

Χρειάζεται μια δυνατή και χειραφετημένη ΟΝΝΕΔ. Μια οργάνωση που θα παίρνει θέση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής και τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν όλους μας, και ιδιαίτερα τους νέους, και θα εκφράζει αξιόπιστα τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Που θα επηρεάζει καταλυτικά το δημόσιο διάλογο, θα αναδεικνύει με τόλμη πολιτικές για τη νέα γενιά πιέζοντας για την εφαρμογή τους, και θα βρίσκεται ένα ή και περισσότερα βήματα μπροστά από την κυβέρνηση και το κόμμα.

Μια οργάνωση που θα επιβεβαιώνει στην πράξη ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει η σημαντικότερη πολιτική οργάνωση νέων στη χώρα μας.»

Γιάννης Μπρατάκος

Είναι σαφές τι ζητά η Νέα Δημοκρατία από εσάς: να είστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανανέωση και εκσυγχρονισμό. Να είστε οι πρώτοι που θα απαξιώσετε οριστικά τις ιδέες και πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση, βοηθώντας και τους συνομηλίκους σας να αντιλαμβάνονται τις διαφορές ανάμεσα στην πραγματικότητα και τους μύθους.

Προσαρμόζεστε στο περιβάλλον για να το αλλάξετε, αναγνωρίζοντας με θάρρος και τις όποιες δικές μας αδυναμίες και ευθύνες. Όταν ζητάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι. Η κυριαρχία των ιδεών μας είναι ο βασικός στρατηγικός στόχος.

Πρέπει να το πάρετε προσωπικά. Η ατζέντα μας έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης για πάντα ΟΝΝΕΔίτης. Για μας τους ΟΝΝΕΔίτες ισχύει ότι τα πάντα με αγώνες κατακτώνται. Όσο αγωνίζεστε τόσο θα κερδίζετε και θα προσθέτετε αξία για το μέλλον σας. Να προσαρμοζόμαστε, να ανανεωνόμαστε. Είμαστε βαθύτατα προοδευτικοί άνθρωποι.

Οι νεοδημοκράτες είναι βαθύτατα προοδευτικοί άνθρωποι. Οι ΟΝΝΕΔιτες είναι οι πιο προοδευτικοί νέοι και να μην αφήσετε την αριστερά να το καπηλευτεί. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε τους αγώνες μας. Να πορεύεστε με μέτρο, με σεβασμό στον απέναντι, με ανοχή στο διαφορετικό. Είσαστε το υγιέστατο αύριο.

Με τον ανώνυμο ΟΝΝΕΔίτη και Νεοδημοκράτη κρατήσαμε τη ΝΔ. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πάει τη χώρα ακόμη πιο μπροστά.

Χρήστος Σταϊκούρας

Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η δίκαιη κοινωνία. Και αυτό θα το πετύχουμε με μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Ήδη στους 3 πρώτους μήνες διακυβέρνησης θεσμοθετήσαμε τη νέα μεγάλη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Θα δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά να επενδύσουν, θα ενισχύσουμε την εταιρική κοινωνική ευθύνη, υπέρ των εργαζομένων.

Προτεραιότητά μας είναι να αποπληρώσει το δημόσιο τις οφειλές του στον ιδιωτικό τομέα. Θέλουμε να διαθέσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος των νέων παιδιών, των νέων εργαζομένων, να γίνουμε υπέρμαχοι των αποκρατικοποιήσεων, της ορθολογικής αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου. Και ναι, θα δείτε, θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, στο οποίο τολμούμε! Η Ελλάδα διδάχθηκε και επανέρχεται στην κανονικότητα.

Εργαζόμαστε για να εμπεδώσουμε στο κράτος, στις επιχειρήσει σαφές, όραμα για την ανάταξη και την ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Τη μάχη για την ανάταξη της οικονομίας θα την κερδίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας την κερδίζουμε βήμα - βήμα. Θα τα καταφέρουμε για όλες τις νέες και όλους τους νέους. Το αύριο θα έρθει σήμερα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με το βλέμμα στην Ευρώπη για το προσφυγικό Μεϊμαράκης - Σχοινάς
Κατά τις τοποθετήσεις τους στο 13ο Συνέδριο της Ν.Δ., τόσο ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μίλησαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην Ευρώπη.
Με το βλέμμα στην Ευρώπη για το προσφυγικό Μεϊμαράκης - Σχοινάς
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πες μου τα μέλη σου, να σου πω ποιος είσαι
Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε το ρατσιστικό, χρυσαυγίτικο κείμενό της ενάντια στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Πες μου τα μέλη σου, να σου πω ποιος είσαι
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αμετανόητος για τις απεργίες ο Μητσοτάκης
«Δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων» είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τις αντεργατικές δηλώσεις κατά της απεργίας και έκανε...
Αμετανόητος για τις απεργίες ο Μητσοτάκης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η νέα εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ.
Εκλέχθηκαν, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, οκτώ αιρετά μέλη, που μαζί με τα ex officio μέλη απαρτίζουν τη νέα εκτελεστική γραμματεία του κόμματος. 
Η νέα εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα από το βήμα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ.
Στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, από όπου απάντησε στα όσα ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας.
Πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα από το βήμα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας