ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tα... εύσημα Τζιτζικώστα για τη διατήρηση του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη! Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε χθες με τη Μαρία Αντωνίου, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να τοποθετήσει επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στο ΥΜΑΘ παρότι είχε επικρίνει σκληρά την ίδρυσή του από τον Αλέξη Τσίπρα πριν από μερικά χρόνια.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που στο παρελθόν είχε αποδώσει τα εύσημα στην Κατερίνα Νοτοπούλου για τη δράση της ως πρώτη υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δεν παρέλειψε χθες, στη συνάντησή του με την κ. Αντωνίου να εκτοξεύσει τα πολιτικά καρφιά του...
«Χαίρομαι που η συγκεκριμένη δομή συνεχίζει τη λειτουργία της. Σου εύχομαι καλή επιτυχία, την οποία ξέρω ότι θα έχεις. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχεις φίλους και συμμάχους. Σε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινά για τη χώρα μας θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φέρουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας», της είπε. Στη συνέχεια δήλωσε στους δημοσιογράφους ιδιαίτερα χαρούμενος για δύο λόγους:
«Ο πρώτος, γιατί γνωρίζω ότι με τον χαρακτήρα της, την έντονη προσωπικότητά της και με την ήδη επιτυχημένη της πορεία όλα αυτά τα χρόνια θα μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο που υλοποιεί αυτή η δομή εδώ στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.
Ο δεύτερος είναι που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διατηρήσει αυτή τη δομή. Από την πρώτη στιγμή είχα εισηγηθεί το γραφείο αυτό να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η Μακεδονία χρειάζεται μια κυβερνητική δομή, η οποία να έχει ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες και να μπορεί να ενισχύει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς και οι θεσμοί της περιοχής, προκειμένου με καλή συνεργασία με την κυβέρνηση να λύνουμε μια σειρά από επιμέρους ζητήματα, που απασχολούν τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά της η κ. Αντωνίου που είναι γνωστή, ειδικά στη δυτική Μακεδονία, για το υπερσυντηρητικό της προφίλ, τον διαβεβαίωσε ότι από την ημέρα της επίσημης τοποθέτησής της στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη «όλοι μαζί οι φορείς της πόλης θα φροντίσουμε με πολλή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που θέτει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας