• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 18.4°C / 22.4°C
  1 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.5°C / 21.4°C
  1 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.5°C / 23.7°C
  2 BF
  55%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  0 BF
  45%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.6°C
  3 BF
  48%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.4°C / 20.7°C
  1 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 16.2°C
  0 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.1°C / 23.6°C
  2 BF
  52%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.4°C / 21.4°C
  4 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 20.9°C
  3 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.4°C / 21.3°C
  5 BF
  52%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.3°C / 19.7°C
  2 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.9°C / 21.9°C
  0 BF
  68%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.5°C / 19.9°C
  0 BF
  49%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.3°C / 22.8°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 24.8°C
  3 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.1°C / 22.6°C
  2 BF
  49%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.1°C / 19.3°C
  1 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.1°C / 21.5°C
  2 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  1 BF
  54%

Με επιστολή του στον ΔΣΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ζήτησε να κοινοποιηθούν τα εργολαβικά συμφωνητικά της εταιρείας που είχε

EUROKINISSI

Καταθέτει αγωγή ο Κατρούγκαλος

 • A-
 • A+

Η σκευωρία κατέρρευσε». Με αυτή τη φράση προσήλθε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, ανακοινώνοντας στη συνέχεια την επίσπευση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον «Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης» και την «Αποκατάσταση των αδικιών» που υπέστησαν αντισυνταγματικά απομακρυθέντες από το Δημόσιο υπάλληλοι, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ν. Βούτση. Στη Βασ. Σοφίας αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο παραίτησής του, ενώ η παραπάνω εξέλιξη τον εμφανίζει να λαμβάνει ενισχυμένη κυβερνητική στήριξη.

Ο κ. Κατρούγκαλος βάζει τέλος στον «διάλογο με τους συκοφάντες» και προχωρεί αμέσως (ενδεχομένως και σήμερα) στην άσκηση αγωγής κατά του «συκοφάντη δημοσιογράφου, του “Βήματος” και της “Bild”. Δεν θα τους περάσει», καταλήγει η χθεσινή του τρισέλιδη δήλωση (ολόκληρη στο efsyn.gr), με την οποία τοποθετήθηκε αντί νέας συνέντευξης Τύπου. Ακύρωσε τη συνέντευξη κρίνοντας ότι «είχε μικρότερη σημασία από το μείζον γεγονός της ημέρας», τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ. Στη δήλωσή του επανέλαβε ότι στόχος της εντεινόμενης επίθεσης που δέχτηκε ήταν να πληγεί η κυβέρνηση «στο σημείο που αποτελεί το βασικό της πλεονέκτημα: την ηθική υπεροχή της έναντι των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής».

Σε μια κίνηση διαφάνειας, ο ίδιος έστειλε επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ζητώντας την κοινοποίηση, σε κάθε ενδιαφερόμενο, των εργολαβικών συμφωνητικών της εταιρείας που είχε μέχρι την υπουργοποίησή του. Εκανε γνωστή τη λίστα των υποθέσεων που είχε αναλάβει και συνόψισε λέγοντας ότι δεν έχει δικαίωμα είσπραξης ούτε ενός ευρώ από εκκρεμείς υποθέσεις απολυμένων ή «διαθέσιμων» της παλιάς εταιρείας ή της νέας που συνέστησε και έχει πλέον λυθεί.

Τα εργολαβικά, τόνισε, ισχύουν μόνο σε περίπτωση δικαστικής νίκης, όχι, δηλαδή, νομοθετικής ρύθμισης. Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο αν. υπουργός θυμίζει ότι ο νόμος για την επιστροφή απολυμένων και «διαθέσιμων» στο Δημόσιο ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι δική του εξαγγελία.

Στη συζήτηση για τις δικηγορικές δραστηριότητες του κ. Κατρούγκαλου προστέθηκαν δύο υποθέσεις προσφυγών: του Δήμου Λαυρεωτικής, σχετιζόμενη με τον «επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων, και του Δήμου Αρταίων στο ΣτΕ, κατά της αναστολής λειτουργίας τμημάτων ελέγχου Εφορίας Αρτας. Και στις δύο περιπτώσεις, στο σκέλος που αναφέρεται σε περίοδο μετά την υπουργοποίηση του κ. Κατρούγκαλου, οι αναθέσεις αφορούν πρώην συνεργάτες του και όχι τον ίδιο. Προς αποσαφήνιση κάθε ενδεχόμενης παρερμηνείας, η παλιά εταιρεία του αν. υπουργού με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι ο κ. Κατρούγκαλος αποχώρησε όταν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής.

Μέχρι τότε κατείχε «μειοψηφικό και σχετικώς μικρό ποσοστό συμμετοχής». Αναθέσεις στην εταιρεία μεταγενέστερες της αποχώρησης του κ. Κατρούγκαλου που φέρουν την προγενέστερη επωνυμία της, «βασίζονται, όπως είναι προφανές, εσφαλμένα στα προϊσχύοντα στοιχεία που διέθεταν οι πελάτες μας ή σε φόρμες εργολαβικών που είχαν διανεμηθεί από συλλογικούς φορείς στα μέλη τους πριν από την ημερομηνία αποχώρησης του κ. Κατρούγκαλου», εξηγεί η εταιρεία.

Διάψευση από τον δήμαρχο

Μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων που ενισχύουν την πλευρά του αν. υπουργού έγινε χθες. Ο δήμαρχος Λάρισας, Απ. Καλογιάννης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ανατέθηκε από τον δήμο στον κ. Κατρούγκαλο καμία εργασία. «Ολα όσα έχουν ειπωθεί, επειδή πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες είναι αναρτημένες και στο διαδίκτυο, νομίζω ότι αποτελούν σημαντική διαστρέβλωση της αλήθειας», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του σωματείου σχολικών φυλάκων Αχαΐας, Η. Τσούνας, ενημέρωσε ότι ο κ. Κατρούγκαλος σταμάτησε να τους εκπροσωπεί όταν εκλέχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί κάποιο θέμα προμήθειας ποσοστού 12%. Τέσσερις εκπαιδευτικοί, από τα Γιάννενα, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με ανοικτή επιστολή επισήμαναν ότι ποτέ δεν προέκυψε ζήτημα ανάλογο με αυτό που του καταλογίζεται. Ο υπάλληλος που φερόταν να έχει υπογράψει στις 27/01 σύμβαση με «προμήθεια 12%» με τον κ. Κατρούγκαλο διέψευσε το δημοσίευμα του «Βήματος».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αν. υπουργός δήλωσε ότι και «ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και διατηρούσε δικηγορικό γραφείο όταν ανέλαβε ακριβώς το δικό μου υπουργείο». Κύκλοι της Προεδρίας αντέδρασαν λέγοντας ότι ο Π. Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Κατέληγαν λέγοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν και μάλιστα έως την ανάληψη καθηκόντων Προέδρου της Δημοκρατίας μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

 

Συνεχίζεται το μπαράζ δηλώσεων από κόμματα της αντιπολίτευσης

Επιμένουν στην επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης. Την παραίτηση του Γ. Κατρούγκαλου ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδης, ισχυριζόμενος ότι «μετά απ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να σταθεί στη Βουλή», λέγοντας ότι «είναι απαξιωτικό για έναν πολιτικό, όταν του ασκούν κριτική, να εφευρίσκει συνωμοσίες».

Αντίγραφα των συμφωνητικών των εταιρειών στις οποίες συμμετείχε ο κ. Κατρούγκαλος και κατατέθηκαν σε ΔΟΥ από το 2012 έως σήμερα, αναφορικά με επαναπροσλήψεις απολυθέντων–«διαθεσίμων» και μισθολογικές διαφορές, ζήτησαν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Β. Κεγκέρογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Γ. Δριβελέγκας, Φώφη Γεννηματά).

Από πλευράς ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θ. Παφίλης, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει είπε ότι «όταν είσαι πολιτικό στέλεχος και διεξάγεις και αντιμνημονιακό αγώνα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμβάλλεις δωρεάν και μέσα από διάφορες κοινωνικές οργανώσεις. Δεν μπλέκεσαι με επί πληρωμή διεκδικήσεις». Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να προσανατολιστούν στον οργανωμένο και κοινωνικό αγώνα και όχι στα δικηγορικά γραφεία για να κερδίσουν.

«Θεωρώ ότι κακώς τα κόμματα βγήκαν να το εκμεταλλευτούν», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος, διαπιστώνοντας «ατελείς και λανθασμένους χειρισμούς» από πλευράς Γ. Κατρούγκαλου, εκθειάζοντας, όμως, στη συνέχεια την εντιμότητα και την επαγγελματική επάρκεια του υπουργού.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Καμιά απόλυση στο Δημόσιο»
Ο Νίκος Βούτσης διαβεβαίωσε για την απρόσκοπτη επιστροφή των απολυμένων και «διαθέσιμων». - «Ο ιδιωτικός τομέας έχει να ζηλέψει την επάρκεια των στελεχών του Δημοσίου. Χάνεται όμως το δυναμικό σε μια...
«Καμιά απόλυση στο Δημόσιο»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλήθειες και ψέματα
Στη Βασιλίσσης Σοφίας φαίνεται να ανέμεναν μια σχετική επίθεση ή, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο -μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής»– ο υπουργός Διοικητικής...
Αλήθειες και ψέματα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα επεισόδια δίχως όμως νέα στοιχεία
Η επιλογή του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλου, να στείλει επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ζητώντας να άρει το σχετικό απόρρητο και να κοινοποιήσει τα εργολαβικά...
Νέα επεισόδια δίχως όμως νέα στοιχεία
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δημόσια διοίκηση με βάση τις κοινωνικές ανάγκες»
Αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης με βάση τις κοινωνικές ανάγκες προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Τι περιλαμβάνει το συνοπτικό πλάνο που περιγράφει στην...
«Δημόσια διοίκηση με βάση τις κοινωνικές ανάγκες»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επανεξετάζει η κυβέρνηση το «επίδομα» των 600 ευρώ μετά τις αντιδράσεις
Φέρεται πλέον διατεθειμένη να εντάξει και τους επιστήμονες στα 800 ευρώ ♦ «Να πάρει πίσω το εξευτελιστικό κουπόνι» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου.
Επανεξετάζει η κυβέρνηση το «επίδομα» των 600 ευρώ μετά τις αντιδράσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας