«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι, καθώς αναπτύσσεται ένας ισχυρός διπολισμός και το άθροισμα των δυο πόλων θα ξεπεράσει το 70%. Το κλίμα που εισπράττω πλέον από τις δημοσκοπήσεις είναι διαφορετικό και θεωρώ ότι τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε σε συνέντευξή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου την χαρακτήρισε «ανησυχητική». «Θεωρώ πιο ανησυχητικό όμως το γεγονός ότι η ακροδεξιά μεγαλώνει επικίνδυνα μέσα σε παραδοσιακές δεξιές δυνάμεις. Κλασικά παραδείγματα, ο Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και οι Γεωργιάδης - Βορίδης από τη ΝΔ», είπε ο κ. Παπαδημούλης, στο npress.gr.
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως «η αλλαγή στάσης της Ν.Δ. στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για τους Ευρωπαίους. Κανείς δεν θεωρεί ότι ο Τσίπρας τα "πούλησε" όλα στον Ζάεφ, ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός γίνεται αποδέκτης συγχαρητηρίων για την τόλμη και τη διορατικότητα της κυβέρνησης. Και λυπάμαι και για τη διγλωσσία του Δ. Αβραμόπουλου αναφορικά με τη συμφωνία», πρόσθεσε.
Για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε πως «όλοι οι Σοσιαλιστές χαιρετίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και κανείς δε συμφωνεί με την Φώφη Γεννηματά, η οποία ουσιαστικά επέβαλε την άποψή της για το ζήτημα και γι' αυτό ξεκίνησε ο χορός των διαγραφών και των παραιτήσεων».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι δεν βλέπει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως εχθρό, αλλά ως πολιτικό ανταγωνιστή. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «το ΚΙΝ.ΑΛΛ. φαίνεται να είναι αντίθετο με μια προοπτική συνεργασίας. Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα να συνεργαστούν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς».
Ερωτηθείς τέλος για την αποχώρηση του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ. «δύσκολη συνεργασία, που όμως πέτυχε πράγματα». Όμως, «ο κ. Καμμένος, με όσα κάνει και λέει από τότε που αποχώρησε, αδικεί τα κατορθώματα και τις επιτυχίες της κυβέρνησης, για τα οποία έχει και ο ίδιος μερίδιο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας