Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκουρλέτης: Στόχος η εξάντληση της τετραετίας, αλλά...

EUROKINISSI

Σκουρλέτης: Στόχος η εξάντληση της τετραετίας, αλλά...

  • A-
  • A+

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας», επανέλαβε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας ωστόσο παραθυράκι για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών νωρίτερα, αναλόγως των εξελίξεων.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Open Beyond, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ως προς τον στόχο για εξάντληση της τετραετίας ότι δεν φείλεται στο ότι έτσι βολεύει την κυβέρνηση.

«Θεωρώ αυταπόδεικτο ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής κοινωνίας», είπε και συνέχισε: «Εξαρτάται μόνο από την Κυβέρνηση; Όχι. Είναι πολλές οι παράμετροι που θα διαμορφώσουν τον εκλογικό χρόνο. Για εμάς, στο τραπέζι είναι η εξάντληση της τετραετίας».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε επίσης ότι η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. «δεν βασιζόταν σε μια ευρύτερη προγραμματική σύγκλιση. Αυτό δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανείς, ούτε προσπάθησε να πείσει για το αντίθετο.

Άρα, καθώς έχουμε επιστρέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, με το τέλος των μνημονίων στην κανονικότητα στο πεδίο της οικονομίας, ας επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στο πεδίο της πολιτικής. Τα πράγματα, έτσι όπως διαμορφώνονται, στην μετά τα μνημόνια εποχή, δείχνουν να συγκροτούνται σε μια άλλη βάση. Θα αναμετρηθούμε με βάση το τι σχέδιο έχει ο καθένας για την επόμενη μέρα».

Σχολιάζοντας, δε, τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, περί ενεργειών διάλυσης του κόμματός του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επισήμανε: «Τα κόμματα δεν διαλύονται επειδή κάποιοι άλλοι το θέλουν. Τα κόμματα υπάρχουν αν το θέλουν οι ψηφοφόροι, αν εκφράζουν πραγματικές τάσεις μέσα στην κοινωνία, εάν έχουν, τελικά, διαμορφώσει τον δικό τους χώρο που έρχονται να τον καλύψουν με την πολιτική παρουσία τους. Αυτά είναι γραφικές δηλώσεις».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Επιστροφή στην κανονικότητα η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.»
Στο θέμα της συνεργασίας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην...
«Επιστροφή στην κανονικότητα η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση πολιτικής αναβάπτισης
Με επαναπροσδιορισμό -τουλάχιστον λεκτικό- της θέσης των ΑΝ.ΕΛΛ. στο πολιτικό στερέωμα επιχειρεί ο Πάνος Καμμένος να απαντήσει στις επικρίσεις από...
Επιχείρηση πολιτικής αναβάπτισης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θα είμαστε πάλι στην κυβέρνηση»
Υποθήκες για εκ νέου συμμετοχή σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος στη κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της εκτελεστικής...
«Θα είμαστε πάλι στην κυβέρνηση»