Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Kαμ-μένος κατά της «Εφ.Συν.»

Ο Π. Καμμένος με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Kαμ-μένος κατά της «Εφ.Συν.»

  • A-
  • A+

Απασφάλισε χθες ο Πάνος Καμμένος με ρεσιτάλ παραληρηματικού λόγου εναντίον της «Εφ.Συν.» αλλά και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Αναλυτικότερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξαπέλυσε χθες μέσω twitter συκοφαντική επίθεση εις βάρος της εφημερίδας μας, επειδή προφανώς δεν ήταν της αρεσκείας του τα δύο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (Τετάρτης και Πέμπτης), τα οποία ακολούθησαν τις δηλώσεις που έκανε στις ΗΠΑ τόσο για το εναλλακτικό του σχέδιο -εν αγνοία της κυβέρνησης- αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Επίθεση σε Βούτση

Ενδιάμεσα δημοσίευσε και άλλο tweet, με ειρωνική χροιά ως προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όντας ενοχλημένος από τη δήλωση που έκανε ο τελευταίος το βράδυ της Τετάρτης, πως δεν θα γίνει η Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανών.

Στο πρώτο tweet που έκανε ανέφερε:

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα, 2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα, 3. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Εν συνεχεία, και ως «ουρά» στο ίδιο tweet, έκανε μια νέα δημοσίευση στην οποία επιδίδεται σε συκοφαντία και λάσπη απέναντι στην εφημερίδα μας γράφοντας:

«Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα. Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες. Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός μιλάει για συμβόλαια εναντίον του. Οποιος τον επικρίνει, εκτελεί κι ένα συμβόλαιο.

Μέχρι όμως να δούμε τις... αποκαλύψεις του για το υποτιθέμενο συμβόλαιο που εκτελεί η εφημερίδα μας εναντίον του, ας πάμε στα προφανή:

Η «Εφ.Συν.», όπως και ολόκληρος ο Τύπος, κατέγραψε και σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, σχετικά με δύο εξαιρετικά σημαντικά θέματα: τη Συμφωνία των Πρεσπών και το στάτους των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Πάρε το μηδέν

Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε, παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Σε ό,τι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ -ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην «Εφ.Συν.» είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

Να σημειώσουμε εδώ πως και το Μαξίμου διαψεύδει ότι υπήρξε το επίμαχο τηλεφώνημα, αλλά το ρεπορτάζ παραμένει ρεπορτάζ και κατά κανόνα δεν εξαντλείται σε επίσημες τοποθετήσεις.

Ο υπουργός αναφέρεται ακόμη σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο, διαφορετικά είναι ένας κοινός συκοφάντης. Αυτό που μάλλον ξεχνάει ο κ. Καμμένος είναι ότι στις ΗΠΑ πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης και ότι αυτήν εκπροσωπούσε στις συνομιλίες του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τις απόψεις του μπορεί να τις κρατάει για τις ιδιωτικές επαφές του και όχι να παρουσιάζει ένα «εναλλακτικό σχέδιο» στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Τέλος και σε ό,τι αφορά το σχόλιό του για τις βάσεις που «λειτουργούν», ας απαντήσει το εξής: αφού λειτουργούν ήδη, ποιο ήταν ακριβώς το πλαίσιο των συζητήσεων με τους Αμερικανούς;

«Αδειασμα» και από τους Αμερικανούς

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Πάνο Καμμένο για τα περί «εναλλακτικού σχεδίου».

Σε ερώτηση που έθεσε το real.gr στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ποια είναι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης στην πρόταση Καμμένου, o αξιωματούχος απάντησε:

«Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση με την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

Με λίγα λόγια η δήλωση ήταν ακριβώς η ίδια με εκείνη που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» από εκπρόσωπο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, με την οποία επικοινωνήσαμε το βράδυ της Τετάρτης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των αμερικανικών βάσεων, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χθες στην «Εφ.Συν.» ότι η μοναδική αμερικανική βάση στην Ελλάδα είναι μία, αυτή της Σούδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ξεκάθαρο μήνυμα προς Ν.Δ. και Καμμένο
Ο σοφός λαός συνηθίζει να λέει ότι η στάμνα πηγαίνει πολλές φορές στη βρύση για νερό, αλλά μόνο μία φορά θα σπάσει. Αυτό έγινε χθες και έτσι μπορεί να μεταφραστεί πολιτικά η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει...
Ξεκάθαρο μήνυμα προς Ν.Δ. και Καμμένο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καμμένος εκτός ελέγχου
Ο υπουργός Άμυνας πυροδοτεί την ενδοκυβερνητική ένταση, που προέκυψε από τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος του είχε ασκήσει κριτική λέγοντας ότι η...
Καμμένος εκτός ελέγχου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οπου υπάρχει φωτιά... υπάρχει και Καμμένος
Απολογητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Αμυνας όταν ο πρωθυπουργός τού ζήτησε τον λόγο για τις επίμαχες δηλώσεις που έκανε στις ΗΠΑ, ενώ μιλώντας στο κοινό... διά αντιπροσώπου, ισχυρίστηκε πως «δεν διαφοροποιήθηκε...
Οπου υπάρχει φωτιά... υπάρχει και Καμμένος
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το τερμάτισε ο Καμμένος
Σε υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης επιδόθηκε ο υπουργός Αμυνας στις ΗΠΑ ● Με αποκλειστική δήλωση στην «Εφ.Συν.» εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα συντάσσεται με την κυβέρνηση...
Το τερμάτισε ο Καμμένος
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιστροφή με πολλές υποσχέσεις
Το μήνυμα ότι η χώρα μας έχει αλλάξει σελίδα, έχει ανακτηθεί η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη και μπορεί να γίνει ένας καλός επενδυτικός προορισμός, πέρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός στα στελέχη μεγάλων οικονομικών...
Επιστροφή με πολλές υποσχέσεις
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το στοίχημα των επενδύσεων
Οι σημαντικές επαφές του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη συνεχίστηκαν. Με τον Αντόνιο Γκουτέρες συζήτησαν για το Κυπριακό και τη Συμφωνία των Πρεσπών και με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για τη συνεργασία που...
Το στοίχημα των επενδύσεων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας