Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Kαμ-μένος κατά της «Εφ.Συν.»

Ο Π. Καμμένος με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Kαμ-μένος κατά της «Εφ.Συν.»

  • A-
  • A+

Απασφάλισε χθες ο Πάνος Καμμένος με ρεσιτάλ παραληρηματικού λόγου εναντίον της «Εφ.Συν.» αλλά και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Αναλυτικότερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξαπέλυσε χθες μέσω twitter συκοφαντική επίθεση εις βάρος της εφημερίδας μας, επειδή προφανώς δεν ήταν της αρεσκείας του τα δύο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (Τετάρτης και Πέμπτης), τα οποία ακολούθησαν τις δηλώσεις που έκανε στις ΗΠΑ τόσο για το εναλλακτικό του σχέδιο -εν αγνοία της κυβέρνησης- αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Επίθεση σε Βούτση

Ενδιάμεσα δημοσίευσε και άλλο tweet, με ειρωνική χροιά ως προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όντας ενοχλημένος από τη δήλωση που έκανε ο τελευταίος το βράδυ της Τετάρτης, πως δεν θα γίνει η Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανών.

Στο πρώτο tweet που έκανε ανέφερε:

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα, 2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα, 3. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Εν συνεχεία, και ως «ουρά» στο ίδιο tweet, έκανε μια νέα δημοσίευση στην οποία επιδίδεται σε συκοφαντία και λάσπη απέναντι στην εφημερίδα μας γράφοντας:

«Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα. Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες. Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός μιλάει για συμβόλαια εναντίον του. Οποιος τον επικρίνει, εκτελεί κι ένα συμβόλαιο.

Μέχρι όμως να δούμε τις... αποκαλύψεις του για το υποτιθέμενο συμβόλαιο που εκτελεί η εφημερίδα μας εναντίον του, ας πάμε στα προφανή:

Η «Εφ.Συν.», όπως και ολόκληρος ο Τύπος, κατέγραψε και σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, σχετικά με δύο εξαιρετικά σημαντικά θέματα: τη Συμφωνία των Πρεσπών και το στάτους των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Πάρε το μηδέν

Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε, παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Σε ό,τι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ -ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην «Εφ.Συν.» είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

Να σημειώσουμε εδώ πως και το Μαξίμου διαψεύδει ότι υπήρξε το επίμαχο τηλεφώνημα, αλλά το ρεπορτάζ παραμένει ρεπορτάζ και κατά κανόνα δεν εξαντλείται σε επίσημες τοποθετήσεις.

Ο υπουργός αναφέρεται ακόμη σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο, διαφορετικά είναι ένας κοινός συκοφάντης. Αυτό που μάλλον ξεχνάει ο κ. Καμμένος είναι ότι στις ΗΠΑ πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης και ότι αυτήν εκπροσωπούσε στις συνομιλίες του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τις απόψεις του μπορεί να τις κρατάει για τις ιδιωτικές επαφές του και όχι να παρουσιάζει ένα «εναλλακτικό σχέδιο» στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Τέλος και σε ό,τι αφορά το σχόλιό του για τις βάσεις που «λειτουργούν», ας απαντήσει το εξής: αφού λειτουργούν ήδη, ποιο ήταν ακριβώς το πλαίσιο των συζητήσεων με τους Αμερικανούς;

«Αδειασμα» και από τους Αμερικανούς

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Πάνο Καμμένο για τα περί «εναλλακτικού σχεδίου».

Σε ερώτηση που έθεσε το real.gr στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ποια είναι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης στην πρόταση Καμμένου, o αξιωματούχος απάντησε:

«Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση με την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

Με λίγα λόγια η δήλωση ήταν ακριβώς η ίδια με εκείνη που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» από εκπρόσωπο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, με την οποία επικοινωνήσαμε το βράδυ της Τετάρτης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των αμερικανικών βάσεων, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χθες στην «Εφ.Συν.» ότι η μοναδική αμερικανική βάση στην Ελλάδα είναι μία, αυτή της Σούδας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αφωνία για τις αυξήσεις στα διόδια
Αύξηση σε δύο δόσεις στις τιμές των διοδίων της Αττικής Οδού, η οποία ώς το τέλος του χρόνου θα αγγίξει το 18%, ανακοίνωσε η εταιρεία. Εχουν ήδη περάσει έξι ημέρες και τα κόμματα δεν έχουν εκδώσει ούτε...
Αφωνία για τις αυξήσεις στα διόδια
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Ποιοι άλλαξαν γνώμη;
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών θέμα του ντιμπέιτ ήταν το κοινωνικό εισόδημα. Πριν ξεκινήσει έγινε μια γρήγορη δημοσκόπηση μεταξύ του κοινού, για το αν συμφωνούν με την εφαρμογή του.
Ποιοι άλλαξαν γνώμη;
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα σε βάρος της Τουρκίας στο τραπέζι των ηγετών της Ευρώπης
Σκληραίνει τη στάση της έναντι της Τουρκίας η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζοντας τη λήψη μέτρων σε βάρος της γειτονικής μας χώρας.
Μέτρα σε βάρος της Τουρκίας στο τραπέζι των ηγετών της Ευρώπης
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Νέα επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Γυναίκα και Ισπανίδα είναι η νέα επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Νέα επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας