Στην εκτίμηση ότι «θα δούμε να μετατοπίζονται δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό» με αιχμή το Μακεδονικό προχώρησε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός. «Το βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας ότι μετακινούνται τεκτονικές πλάκες. Η πιο ενωμένη παράταξη αυτή τη στιγμή είναι η αριστερά. Γιατί εμείς από δεκαετίες είχαμε σταθερή άποψη για το Μακεδονικό» σημείωσε.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7, διαπίστωσε πως «η κρίση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι πολύ βαθιά και είναι αβέβαιη η έκβασή της» τονίζοντας πως «το Μακεδονικό γίνεται λυδία λίθος». Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως «δυσκολία υπάρχει και στη ΝΔ. Οι σοβαροί άνθρωποι εκεί μέσα που δεν είναι λίγοι καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία είναι ρεαλιστική και καταφεύγουν στο επιχείρημα ότι παράγονται τετελεσμένα».
Όσον αφορά του ΚΚΕ, ο κ. Καρτερός σχολιάζοντας τη στάση του είπε «είναι ευκαιριακή και οπορτουνιστική».
Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι «η επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι υπονόμευση του πολιτεύματος» για να διευκρινίσει «αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπάρχει ανησυχία ότι η οικονομική κρίση θα γίνει κρίση δημοκρατίας και η διατήρηση της ομαλότητας δεν είναι ευθύνη μόνο της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Καρτερός.
Ειδικά για την συμφωνία για το Μακεδονικό εκτίμησε ότι θα ψηφιστεί στη Βουλή από μεγάλη πλειοψηφία πολύ μεγαλύτερη από αυτή που διαφαίνεται τώρα «γιατί θα έχουν κατασιγάσει τα εθνικά πάθη και θα έχουν γίνει στη γειτονική χώρα όλα όσα πρέπει».
Ο Θανάσης Καρτερός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον χαρακτηρισμό «αμήχανος Φαρισαίος»: «Στη Βουλή κάνει το λιοντάρι και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του, με τους φίλους του στο ΕΛΚ λέει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία. Η FAZ το αποκάλυψε. Ο κ. Μητσοτάκης θυμάστε τι έλεγε για το Μακεδονικό παλιά; Τι μύγα τον τσίμπησε τώρα; Απευθύνεται σε ακροδεξιό ακροατήριο. Δεν ξέρω τι πιστεύει. Εισάγει έναν ακραίο φαρισαϊσμό στην πολιτική ζωή. Ο Αντώνης Σαμαράς το όνομα του πατρός Μητσοτάκη δεν το ανέφερε καν στη Βουλή. Ανέφερε τη δική του εκδοχή. Και βέβαια έχουν ευθύνη για την οξύτητα που έχει δημιουργηθεί. Ο εθνικισμός είναι εύκολο να αναζωπυρωθεί».
Τέλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. και σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.
«Οι υπουργού Εθνικής Άμυνας πάντα έχουν λόγο πιο σκληρό από τους υπόλοιπους υπουργούς» είπε και κατέληξε: «Η συνεργασία ΑΝ.ΕΛΛ. με ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα δύσκολη ιστορία αλλά ήταν μια τίμια συμφωνία. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας