• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.8°C / 31.6°C
  3 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 27.7°C / 32.5°C
  3 BF
  32%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.0°C / 30.9°C
  3 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 24.2°C / 28.9°C
  3 BF
  34%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  64%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 26.0°C / 31.6°C
  2 BF
  38%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  1 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.3°C / 28.3°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 21.0°C / 27.7°C
  2 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 22.9°C / 26.9°C
  1 BF
  34%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 25.8°C
  2 BF
  43%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  2 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  4 BF
  69%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 30.1°C
  2 BF
  28%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 25.5°C / 31.6°C
  3 BF
  30%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 22.8°C
  5 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 25.4°C / 31.8°C
  2 BF
  18%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  1 BF
  44%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 26.2°C / 29.7°C
  3 BF
  50%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  2 BF
  53%

Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Δρακόπουλος

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Παράδειγμα προς μίμηση η ενίσχυση της υγείας από το Ίδρυμα Νιάρχος»

 • A-
 • A+

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υπεγράφη σήμερα για δωρεά ποσού που αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια υγεία.

Ευχαριστώντας τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, εκ μέρους του ελληνικού λαού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δωρεά «πέρα από μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και μια μεγάλη επένδυση».

Διευκρίνισε ότι η επένδυση αυτή είναι διαφορετική, καθώς η «ανταμοιβή της δεν είναι το κέρδος, με όρους αγοράς» αλλά το κοινωνικό όφελος.

Με αυτήν, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, εκατομμύρια συμπολίτες θα έχουν πρόσβαση σε νέες αναβαθμισμένες δομές και υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ποσό που δωρίζεται «θα πιάσει τόπο».

«Υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις» είπε ο κ. Τσίπρας, «για τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες» το συντομότερο δυνατόν, καθώς «πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της δημόσιας Υγείας, περιττό δημοσιονομικό βάρος».

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφροά του Ιδρύματος, η οποία δεν είναι καινοφανής, καθώς, για πάνω από μια εικοσαετία, χρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις κοινωνικής ευθύνης και σημείωσε τη στενή συνεργασία -τα τελευταία χρόνια- στον τομέα της υγείας, συνεργασία η οποία έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα.

Επτά δράσεις

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται επτά κομβικού χαρακτήρα δράσεις, είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε:

- Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ένα μεγάλο έργο, σε μια πόλη της Θράκης, η οποία «έχει ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μας».

- Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει το σύνολο των αναγκών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

- Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου κτιρίου στον Ευαγγελισμό, στο χώρο που βρίσκονται σήμερα τα κτίρια «Οίκος Αδελφών» και «Αδελφών Νοσοκόμων». Το κτίριο, όπως είπε, «έχουμε σκοπό να λειτουργήσει και ως έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ».

- Η προμήθεια και εγκατάσταση νέου ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

- Η προμήθεια νέων μέσων αερομεταφοράς και η επισκευή των ήδη υφιστάμενων, με σκοπό την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

- Η προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού όπως το ΠΕΤ - Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων, καθώς και μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, με αυτά που έχουν κατεξοχήν μια τέτοια δυνατότητα, να είναι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

- Η χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντιμετώπιση του τραύματος.

Ανδρ. Δρακόπουλος: Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε τη δωρεά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος και ευχαρίστησε τον ιδρυτή του Ιδρύματος και θείο του, Σταύρο Νιάρχο, που χωρίς αυτόν «δεν θα ήμασταν εδώ», όπως είπε.

«Για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος πέρασαν 10 χρόνια από το 2007, όταν υπογράψαμε το τότε μνημόνιο συνεργασίας, μέχρι την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου στην ελληνική κοινωνία το 2017» είπε και αναφέρθηκε στην επιτυχία του Κέντρου, που το έχουν επισκεφθεί εκατομμύρια επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σημείωσε την άψογη συνεργασία «σε όλες τις φάσεις εκτέλεσης του έργου, μέσα σε ένα κλίμα διαφάνειας, πολιτισμού, κοινού οράματος μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για ένα κοινωφελή σκοπό» και τόνισε ότι είναι «αυτό το πνεύμα της συνεργασίας που προσβλέπουμε με τις νέες δωρεές στο χώρο της υγείας».

Το έργο είναι πολύπλοκο, είπε, καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων νοσοκομείων, στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, ένα καινούργιο κτίριο που θα φιλοξενήσει τη νοσηλευτική έδρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την παροχή ιατρικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα ανταπεξέλθουμε με επιτυχία και σε αυτό το εγχείρημα».

Ο κ. Δρακόπουλος τόνισε ακόμα, ότι η υγεία είναι βασικό και αναγκαίο αγαθό για κάθε πολίτη. «Είμαστε τυχεροί και πολύ περήφανοι να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε για πιο αποτελεσματική δημόσια υγεία, για πιο ανθρώπινη κοινωνία» είπε και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες στο Ίδρυμα, που με σκληρή δουλειά συνεχίζουν να συνεισφέρουν για ένα καλύτερο αύριο.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οργή Μαξίμου για δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες Τσίπρα
Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκούν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με «τον θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού».
Οργή Μαξίμου για δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες Τσίπρα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κυβερνητικό «μπλακ άουτ» με τη ΔΕΗ
Σφοδρή επίθεση Τσίπρα από την Ηλεία, ο οποίος τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ».
Κυβερνητικό «μπλακ άουτ» με τη ΔΕΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κυβερνητικές ακροβασίες για το ρεύμα και κόντρα Οικονόμου-Ηλιόπουλου
Μπορεί η Ελλάδα να έχει την ακριβότερη τιμή μεγαβατώρας στην Ευρώπη και η κυβέρνηση να αδυνατεί να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ωστόσο ο Γιάννης Οικονόμου επιμένει να χαρακτηρίζει «ψεύτες» όσους...
Κυβερνητικές ακροβασίες για το ρεύμα και κόντρα Οικονόμου-Ηλιόπουλου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στροφή στην... ηθικολογία ως απάντηση στον Τσίπρα
Εμφανής είναι η ενόχληση το Μαξίμου για την παρουσία νίκης του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και τις διεργασίες που έλαβαν χώρα το τελευταίο τριήμερο στο Φάληρο.
Στροφή στην... ηθικολογία ως απάντηση στον Τσίπρα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλ. Τσίπρας: Κίνδυνος κοινωνικής κρίσης εξαιτίας της ακρίβειας
Με τον πληθωρισμό στην Ελλάδα να εκτινάσσεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση και δεν έκρυψε την ανησυχία του για «συνθήκες κοινωνικής κρίσης».
Αλ. Τσίπρας: Κίνδυνος κοινωνικής κρίσης εξαιτίας της ακρίβειας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας